Babymassage & Zwangerschapcursus

Eigen&Wijzer heeft in Loosdrecht heeft een samenwerking met Raquelita’s Baby Boom, een organisatie die verschillende cursussen rondom de zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna aanbiedt. Op onze locaties bieden we een zwangerschapscursus en een cursus babymassage aan. Voorheen was het volgen van een zwangerschapscursus alleen mogelijk in Hilversum. Nu bieden we deze ook aan in de gemeente Wijdemeren.
Eigen&Wijzer vindt het belangrijk dat organisaties rondom ouder en kind met elkaar samenwerken. Dit alles om een goede en sluitende dienstverlening aan te bieden wat in het belang is van het kind.

Reacties ouders

De reacties op de geboden zwangerschapscursussen bij Eigen&Wijzer zijn erg positief. Zo zegt Marjolein (zwanger van de tweede): “Bij mijn eerste zwangerschap ging ik voor de cursus elke week heen en weer naar Hilversum. Die afstand vind ik te ver. Ik wil deze afstand niet meer met mijn dikke buik afleggen. Nu er ook een zwangerschapscursus in Loosdrecht wordt gegeven wil ik toch wel weer voor een tweede keer meedoen. Het is toch prettiger om dit in je eigen omgeving te kunnen doen.”

Zwangerschapcursus

Vanaf 26 weken zwangerschap start je met de zwangerschapscursus. Het is een fysiotherapeutische zwangerschapsbegeleiding. Naast oefeningen om de houdingspieren in conditie te houden wordt de bevalling voorbereid door middel van ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en algemene informatie. De bijeenkomsten bevatten milde oefeningen om zo zonder al te veel lichamelijke klachten je zwangerschap te beleven. Daarnaast is er de mogelijkheid om ervaringen te delen met andere zwangere vrouwen.

Babymassagecursus

Ook de pedagogisch medewerkers van Eigen&Wijzer zijn door Raquelita opgeleid om babymassages te geven.

Bianca (pedagogisch medewerkster): “Het is erg leuk om te doen. Je bent één op één bezig met de baby en hebt veel lichamelijk contact. Dit is erg belangrijk voor de bewustwording van zichzelf. De baby’s genieten zichtbaar van de massage en geven zich helemaal aan ons over. Een enkele baby valt zelfs in slaap tijdens de massage, zo ontspannend is het. Baby’s slapen na een massage langer door dan normaal.”

De babymassage is voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer een jaar. Aanraken is voor een baby de eerste taal en het eerste communicatiemiddel. Het speelt een essentiële rol bij de vorming van de relatie tussen ouder/verzorger en kind. Een baby heeft behoefte aan lichamelijk contact. Door middel van de babymassage kun je liefde uiten. Massage heeft zowel emotioneel als lichamelijk een positief effect. Je baby gaat zich in alle opzichten prettig voelen.
De cursussen worden gegeven in Loosdrecht. De locaties zijn goed bereikbaar. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

Fit met je Baby

Start het nieuwe jaar fit en gezond. De samenwerkende partners, Stichting Eigen&Wijzer en Raqualita’s Baby Boom beginnen het jaar weer goed met het aanbieden van een gratis proefles ‘Fit met je Baby’. Start het jaar sportief en ga gymmen met je baby!

‘Bewegen is goed voor kind en ouder. Het is fantastisch te zien hoe baby’s genieten van het samenspel met ouder’, aldus Raqualita. Ze geeft al  jaren cursussen voor zwangerschap en bevallingen. Ze vervolgt, ‘Juist de samenwerking met de kinderopvang biedt jonge ouders de begeleiding en ondersteuning die ze wenst.

Ook in het nieuwe jaar starten wij met het aanbieden van HypnoBirthing waarin een rustige bevalling voorop staat. Als moeder leer je te luisteren naar je lichaam en je baby. Na afloop kijk je met een prettig gevoel op de bevalling terug. Deze cursus start in januari op de woensdagavond op het kinderdagverblijf de Pinkenstal.

Aanmelden voor één van beide cursussen kan door een mail te sturen naar: raquelita_sbabyboom@live.nl of door te bellen naar: 035-6856825 of 06-37225258. Voor meer informatie kun je ook terecht op de facebooksite van: Raquelitas babyboom.