Baby gym 0+

Uw baby is druk bezig met het trainen van zijn of haar spierkracht en vindt het heerlijk om fietsbewegingen te maken met zijn of haar benen. U kunt uw baby daarbij helpen.

Leg uw baby op zijn/haar rug, pak zijn/haar enkels vast en maak langzaam draaiende bewegingen met zijn/haar benen. Varieer deze beweging door de knieën dicht naar zijn/haar borst te brengen en de benen vervolgens ver uit te strekken. Verander ook eens van ritme. De fietsbewegingen versterken de benen en buik, wat straks goed van pas komt bij het zitten, kruipen en lopen.

Uiteraard vergeten we de armpjes van uw baby niet. Deze kunt u open en weer dicht doen gevolgd door de hoera beweging. Uiteraard is ook dit weer een langzame beweging.

Het hoofd van uw baby kunt u door uw baby zelf laten bewegen door speelgoed met geluidje erin van de ene kant van het hoofdje naar de andere kant te bewegen door de lucht. Ga net buiten het gezichtsveld zodat uw baby zijn of haar hoofdje moet draaien. Dit kan ook met boven en onder.

De nekspieren van uw baby kunt u trainen door uw baby geregeld op de buik te laten spelen. Lekker op een zacht kleed op de grond. Dé plek waar uw baby zich lekker kan ontwikkelen en kan ontdekken.

Tip: Praat de hele tijd tegen uw baby en vertel wat u gaat doen. Dit vergroot de verbintenis tussen uw baby en u.

Veel plezier!

Ontwikkelingsaspecten

Goed voor grove motoriek en kracht