Bacon ei Muffin
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 8 plakjes bacon of ontbijtspek
- Peper en zout
- 2 bosuitjes
- Boter om in te vetten
- 50 gr geraspte kaas
Materialen:
Muffinbakblik
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Vet de vormpjes een beetje in met boter (de bacon is ook al vet).
- Leg de plakjes bacon/spek in de muffinvormpjes. Leg eventueel nog een extra stukje op de bodem zodat het ei er niet zo snel door heen loopt.
- Hak de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Klop de eieren met wat peper en zout los en roer de geraspte kaas en bosui er door heen.
- Schenk het eiermengsel in de baconvormpjes tot net onder de rand.
- Zet het bakblik ongeveer 15 minuten in de oven totdat de eieren helemaal gestold zijn. Je kunt dit met een saté-prikker controleren.
Leuk hapje om te serveren met ontbijt of brunch.
Variatie tip: Je kunt ook heerlijke groente toevoegen naar smaak. Klein gesneden paprika, prei etc.