Bacon ei Muffin

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 8 plakjes bacon of ontbijtspek
  • Peper en zout
  • 2 bosuitjes
  • Boter om in te vetten
  • 50 gr geraspte kaas

Materialen:
Muffinbakblik

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Vet de vormpjes een beetje in met boter (de bacon is ook al vet).
  3. Leg de plakjes bacon/spek in de muffinvormpjes. Leg eventueel nog een extra stukje op de bodem zodat het ei er niet zo snel door heen loopt.
  4. Hak de bosuitjes in dunne ringetjes.
  5. Klop de eieren met wat peper en zout los en roer de geraspte kaas en bosui er door heen.
  6. Schenk het eiermengsel in de baconvormpjes tot net onder de rand.
  7. Zet het bakblik ongeveer 15 minuten in de oven totdat de eieren helemaal gestold zijn. Je kunt dit met een saté-prikker controleren.

Leuk hapje om te serveren met ontbijt of brunch.

Variatie tip: Je kunt ook heerlijke groente toevoegen naar smaak. Klein gesneden paprika, prei etc.

* 6 – 13 jaar *

Ontwikkelingsaspecten
Motorische ontwikkeling
Denk ontwikkeling
Creatieve ontwikkeling