Benodigdheden

  • Mixer
  • Cup cake blik
  • Cup cake vormpjes
  • Oven
  • Spuitzak met stervormige spuitmond

Ingrediënten

  • 180 gram boter
  • 135 gram suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 eieren
  • 160 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Vulling

  • Aardbeien (ongeveer 1 per cup cake)
  • Slagroom (250 ml met 2 el suiker) of een bus slagroom
  • Poedersuiker

Bereiding

  1. Begin met het maken van de cup cakes.
  2. Klop boter en suiker tot deze romig zijn.
  3. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het ei volledig is opgenomen.
  4. Als laatst voeg je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe.
  5. Mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
  6. Neem een muffinvorm en plaats cup cake papiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Tip: gebruik een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen. Twee eetlepels kunnen ook heel goed gebruikt worden.
  7. Bak de cup cakes in 18 minuten op 180 graden.
  8. Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cup cakes op een rooster volledig laat afkoelen.
  9. Ga door met de afwerking

Afwerking

  1. Terwijl de cup cakes afkoelen kun je de vulling voorbereiding.
  2. Maak de aardbeien schoon door ze te wassen onder de kraan en de groene kroontjes te verwijderen (doe voorzichtig met het mes).
  3. Wanneer de cup cakes helemaal zijn afgekoeld verwijder je de papiertjes en snijd je ze horizontaal doormidden.
  4. Klop de slagroom met het suiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit de slagroom op de onderkant van de cup cake (als je een bus slagroom gebruikt hoeft dit natuurlijk niet in een spuitzak) .
  5. Snijd de aardbeien in plakjes en leg er een paar op de slagroom.
  6. Plaats de bovenkant van de cup cake terug en steek er een prikker in.
  7. Maak het af door er nog een beetje poedersuiker overheen te strooien.

Eetsmakelijk!!