Verven maar dan… met je tenen!

Wat heb je nodig?

  • Stevig papier
  • Lange kwast, korte kwast
  • Verf in ruime bakje(s)
  • Stoel
  • Tape

Uitleg
Zoek een fijn plekje buiten in de tuin of op het balkon. Neem een lekkere stoel mee waar je goed op kunt zitten zodat je met je voeten op de grond kunt komen.
Een groot vel papier op de grond. Je kunt deze vastzetten door op de hoeken een stuk tape te plakken, zodat je papier niet gaat schuiven bij het verven. Zet een bakje verf klaar. Ga lekker zitten, trek je sok uit van de voet waarmee je denkt dat je het beste kunt verven.
Ben je rechts met het schrijven, dan is je rechtervoet waarschijnlijk je beste “verfvoet”. Probeer dit maar eens uit door te starten met “droog” oefenen. Gaat het goed ? Dan kun je weer een stapje verder. Stop je kwast tussen je tenen, knijp goed je tenen zodat je kwast niet tussen je tenen uitvalt.
Dit is even oefenen!

Als dit goed gaat, kun je de kwast in de verf dopen en dan tussen je tenen doen. Nu ga je met je kwast over het papier. Probeer eerst maar eens wat beweging te maken met je kwast door met je hele voet te bewegen. Door met je tenen te bewegen kun je ook de kwast sturen. Misschien lukt het je de kwast te dopen in de verf zonder deze tussen je tenen weg te halen. Je zult merken dat het steeds beter gaat.

Probeer het ook eens met je andere voet, voel je verschil ? Misschien vind je het makkelijker als de kwast wat kleiner en dikker is, probeer maar uit wat prettiger werkt.
Je oefent zo heel goed de spieren in je voet (waarschijnlijk heb je de volgende dag spierpijn in je voet). Als je dit vaker doet wordt het steeds makkelijker.

Veel plezier!

  * 8 – 13 jaar *

Ontwikkelingsaspecten
Motorische ontwikkeling
Creatieve ontwikkeling