Zoutdeeg maken

Wat heb je nodig?

  • Bloem (100 gram)
  • Zout (50 gram)
  • Water
  • Evt. uitsteek vormpjes

Wat te doen?

  1. Doe de bloem en het zout samen in een bak
  2. Doe hier een klein beetje water bij. Tip: begin met een klein beetje water, wanneer het nog te droog is kun je toevoegen.
  3. Kneed het water door het deeg heen totdat je alles tot een bol kunt kneden. Tip: wanneer het deeg te plakkerig is, kun je wat extra bloem toevoegen
  4. Je hebt nu een bol deeg die je kunt gebruiken als klei

Maak mooie beeldjes of vormpjes. Wil je kraaltjes of bloemblaadjes erin drukken, doe dit dan ook nu wanneer je zoutdeeg nog niet is gedroogd.
Het zoutdeeg droogt in de lucht, het hoeft niet afgebakken te worden. Wil je het snel droog hebben, bak het dan 1-3uur op 100gr C.
Als het gedroogd is, kun je jouw creaties nog schilderen.

Tip: Kijk op www.google.nl of pinterest.nl en zoek naar Zoutdeeg voor heel veel leuke ideeën.

Veel plezier!

4-13 jaar

Ontwikkelingsaspecten
Motorische ontwikkeling
Denk ontwikkeling
Creatieve ontwikkeling