Jeroen van den Brink

Locatiecoördinator

Contact met de groep:
Eigen&Wijzer OuderApp | Opvang: 06-53403001
Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

BSO De CultuurWijzer

Kerkweg 21
3603 CL Maarssen
LRK: 213250093

Jeroen van den Brink

Locatiecoördinator

Contact met de groep:
Eigen&Wijzer OuderApp | Opvang: 06-53403001
Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

BSO De CultuurWijzer

Kerkweg 21
3603 CL Maarssen
LRK: 213250093
 • Cultuur in brede zin

  Creatieve workshops, theater en drama, beeldende kunst, muziek, …

 • Prachtige locatie in het historisch dorp

  Met grote, lichte en sfeervolle ruimtes

 • Professionele medewerkers

  met kunstzinnige en onderwijskundige achtergronden.

 • VakantieZotheid programma

  Iedere dag feest tijdens vakanties

Cultuur, creativiteit en ontwikkeling

Bij BSO de CultuurWijzer is duidelijk gekozen voor het thema cultuur! Ouders en kinderen die kiezen voor onze BSO zijn met name geïnteresseerd in expressief bezig zijn, zelf creëren en ontdekken. Cultuur zit bij kinderen in de vingers, laat hen dansen en maakt dat ze met een open blik naar zaken kijken. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren deze karakteristieken door het aanbieden van uitdagende activiteiten.

Bij BSO de CultuurWijzer maken kinderen van 4 – 13 jaar kennis met uiteenlopende activiteiten waarbij de creativiteit en expressie worden aangesproken. Theater, beeldende kunst, dans, geschiedenis, ambacht, maar ook digitale vormen van creativiteit zoals vloggen en digitaal creëren krijgen aandacht. Gedurende de middag leren de kinderen spelenderwijs, ze ondernemen en ontspannen met elkaar en ze ontwikkelen hun creativiteit. De kinderen krijgen eigenaarschap door hen mee te laten denken over het activiteitenprogramma en workshops.

Functioneel en huiselijk

De BSO bestaat uit verschillende ruimtes in het Trefpunt, een voormalige pastorie van de Nederlandse Hervormde Kerk.  Het gebouw ademt cultuur en biedt ons alle ruimte en faciliteiten die we nodig hebben voor een echte Cultuur BSO. De ruimtes zijn voorzien van hoge plafonds met kroonluchters. Uiteraard zijn er gezellige zitplekken gecreëerd, zijn er kasten vol met creatief materiaal en spelletjes, er is een trampoline en er is volop ruimte voor buitenspelen. Er wordt ook regelmatig gekookt, dus koksmutsen op en schorten aan, bakken maar!

Talentontwikkeling

Bij BSO de CultuurWijzer worden de kinderen gestimuleerd hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen op creatief en cultureel vlak. De kinderen kunnen zich bij ons, onder professionele begeleiding, heerlijk uitleven door uit volle borst te zingen, een muziekinstrument te leren bespelen, kunstobjecten te creëren en te werken aan een heuse musicalproductie!

In de vakanties vinden wij het belangrijk dat kinderen het extra gezellig hebben. Iedere vakantie stellen we een uitdagend VakantieZotheid programma samen. Regelmatig gaan we samen met de andere BSO’s van Eigen&Wijzer in Maarssen. Zo bezoeken wij bijvoorbeeld Beeld & Geluid, maken we een video met een greenscreen en we houden open podium waar kinderen zelf kiezen voor dans, zang of het tonen van een talent.

Vaste gezichten

De BSO beschikt over een vast team met enthousiaste betrokken pedagogisch medewerkers. Allen zijn gediplomeerd, hebben een culturele achtergrond en zijn in het bezit van een EHBO-diploma. Onze medewerkers hebben hun eigen kwaliteiten. Zo kunnen ze kinderen begeleiden bij het vergroten van de sociale weerbaarheid en hun talenten laten ontdekken in muziek-, toneel- en creatieve lessen.

Openingstijden

Maandag, dinsdag en donderdag: aansluitend schooltijden – 18:30 uur

Schoolvakanties (Midden)

Maandag, dinsdag en donderdag: 8:00 – 18:30 uur
Optioneel af te nemen: Vroege Start (7:30 – 8:00 uur)

Sluitingsdagen 2023
2e paasdag: maandag 10 april
Koningsdag: donderdag 27 april
Hemelvaartsdag: donderdag 18 mei
2e pinksterdag: maandag 29 mei
1e kerstdag: maandag 25 december
2e kerstdag: dinsdag 26 december

Waardering

Beoordelingen via VerbeterMeter

M.b.v. de Verbetermeter.

Impressie

Kom kennismaken!

Proef de sfeer tijdens een rondleiding of schrijf uw kind direct in