esther gooij

Esther Gooij

Regiomanager
Kantoor: 035-5826035
Opvang: 035-5822006

BSO de Speelhoeve

Nieuw-Loosdrechtsedijk 63
1231 KM Loosdrecht
LRK: 128398917

Esther Gooij

Regiomanager
Kantoor: 035-5826035
Opvang: 035-5822006

BSO de Speelhoeve

Nieuw-Loosdrechtsedijk 63
1231 KM Loosdrecht
LRK: 128398917
 • BSO voor kinderen van 4 - 8 jaar

  Activiteiten worden toegespitst op specifieke behoeften

 • Gezonde keuze

  Dagelijks naar buiten en gezonde voeding

 • Workshops

  Intern en op locatie

 • Ieder kind heeft een eigen mentor

  Ontwikkeling van het kind staat centraal

Meer informatie

Openingstijden

Ma, di en do vanaf sluitingstijd basisschool – 18.30u.

Schoolvakanties (Noord) en studiedagen

8.15-18.30u op alle werkdagen.

Sluitingsdagen 2022
2de Paasdag; maandag 18 april
Koningsdag; woensdag 27 april
Hemelvaartsdag; donderdag 26 mei
2de Pinksterdag; maandag 6 juni
2de Kerstdag; maandag 26 december

Stijlvolle kinderopvang in verbouwde boerderij

Waar iedereen zich welkom en thuis voelt.

Iedere ouder die de eerste keer de Speelhoeve bezoekt is verrast. Bij binnenkomst vallen de grote dakramen in ‘de Speelhoevelaan’ direct op. Aan deze laan bevinden zich de groepen voor de peuteropvang (PO en PSZ) en het kinderdagverblijf. De buitenschoolse opvang, voor kinderen van 4 – 8 jaar, bevindt zich direct rechts in de verbouwde hoeve. Een ruimte die is ingericht als gezellige woonkamer, met knusse plekjes om te spelen en te lezen. In het midden van de ruimte staat een grote tafel waaraan wordt geknutseld, gegeten en spelletjes worden gespeeld. De BSO heeft een eigen keuken en eigen sanitaire voorzieningen. Kinderen en ouders voelen zich thuis bij ons.

Buitenleven

Bij een boerderij past oog voor de natuur en actief buiten zijn. Naast de Speelhoeve bevindt zich een ruime afgesloten tuin waar de kinderen dagelijks spelen met zand en buiten materialen. Een bezoek aan het dorp, het bos, bibliotheek of verzorgingstehuis staat regelmatig op ons activiteitenprogramma. Tijdens het kookcafé (kookworkshop) halen we buiten naar binnen door gezonde producten te gebruiken. De kinderen maken zo kennis met fruit, groente en biologische producten. Voor balspelen, tikkertje en andere spelletje maken we gebruik van het grote schoolplein van de naastgelegen Mr. Terpstraschool.

In de toekomst

De basisscholen in Nieuw-Loosdrecht gaan de komende jaren samen in twee Integrale Kind centra waarin Eigen&Wijzer de kinderopvang en buitenschoolse opvang (VSO, TSO, BSO) zal verzorgen. De Speelhoeve zal niet opgaan in een IKC en blijft als separate kinderopvang bestaan. Zo heeft u als ouder altijd de keus om uw kind niet naar de BSO in een IKC te laten gaan.

KLEINSCHALIGE BSO

Bij Eigen&Wijzer staat ieder kind centraal. Door kinderen in kleinschalige groepen op te vangen kunnen onze pedagogische medewerkers ieder kind gericht aandacht geven op niveau. Door nauw contact met ouders, een gevarieerd aanbod in activiteiten en lekker spelen kunnen kinderen ontspannen na schooltijd, terwijl de (talent)ontwikkeling doorgaat.

VASTE GEZICHTEN

De Speelhoeve werkt met een vast team en met een eigen invalpool. De pedagogisch medewerkers kennen uw kind en kunnen zo gericht zorg en begeleiding geven. Ieder kind is uniek, daarom hebben onze pedagogisch medewerkers hun eigen specialisatie (creatief, sportief, VVE, Piramide) om kinderen een gevarieerd aanbod te kunnen bieden.

MODERNE LOCATIE

De Speelhoeve is gebouwd in en achter een echte ‘boerderij’. Voor de inrichting is gekozen voor natuurlijke duurzame materialen. Hierdoor oogt de locatie huiselijk en warm vanaf het moment dat u binnen komt. Ideaal voor de dagelijkse opvang van kinderen van 0 – 8 jaar. De ruime tuin met moestuin biedt volop gelegenheid om te spelen en te ontdekken.

Een impressie

Bekijk onze fotogalerij

Kom kennismaken!

De sfeer bij BSO de Speelhoeve moet u ervaren hebben. Uw kind direct inschrijven is uiteraard ook mogelijk.

Waardering van ouders

Kwaliteit van de opvang: 8,2
Uitstraling locatie: 8,8
Kennis/ervaring pedagogisch medewerkers: 8,4
Aanbod in activiteiten: 7,9
Buitenruimte: 7,7
Aanbevelen aan andere ouders: 100%