locatiecoördinator BSO Sport en Fun Menno Huisman

Menno Huisman

Locatiecoördinator
Kantoor: 035-5826035
Opvang: 06-13712663

BSO Natuurlijk

Strokelweg 6
3847 LR Harderwijk
LRK: 643925648

Menno Huisman

Locatiecoördinator
Kantoor: 035-5826035
Opvang: 06-13712663

BSO Natuurlijk

Strokelweg 6
3847 LR Harderwijk
LRK: 643925648
  • Unieke thema BSO

    Bewuste keuze

  • Ieder kind een eigen mentor

    De ontwikkeling van het kind staat centraal

  • Onderzoeken, ontdekken, ontwikkelen

    Alles wat aandacht krijgt groeit

Meer informatie

Openingstijden

Ma, di en do: 14.30 – 18.30u.

Vr: 12.00 – 18.30u.

Schoolvakanties (Midden)

Ma, di, do en vr: 8.00 – 18.30u. Op basis van de aanmeldingen vroege start vanaf 7.30 uur.

Sluitingsdagen 2021
Nieuwjaarsdag (1 januari)
2de Paasdag (5 april)
Koningsdag (27 april)
Hemelvaartsdag (13 mei)
2de Pinksterdag (24 mei)

Locaties sluiten om 17.00 uur
Kerstavond (24 december)
Oudejaarsdag (31 december)

Buitenschoolse opvang midden in de natuur

Natuurlijk gaan we naar buiten bij BSO Natuurlijk!

Buiten spelen, gezonde buitenlucht en bewegen vinden we belangrijk. Bij BSO Natuurlijk bieden we de kinderen daar veel uitdaging in. Deze geweldige locatie biedt ruime mogelijkheden om dagelijks activiteiten aan te bieden op het gebied van natuurbeleving. Door veel in en met de natuur bezig te zijn worden kinderen zelfredzaam en leren zij goed hun grenzen kennen. Bij het spelen in het bos leren kinderen op zichzelf te vertrouwen en hun fantasie te gebruiken. Door losse takken tegen elkaar te zetten ontstaat opeens een fort of kasteel. Losse takken op een hoop vormen een mikado spel. De kinderen leren spelenderwijs over insecten, planten en bomen, sporen zoeken, hoe ze met een kompas kunnen wandelen en hoe ze hutten kunnen bouwen met elementen uit de natuur.

Locatie in clubhuis van de scouting

BSO Natuurlijk is gevestigd in het clubhuis van Scouting Verbraak Margriet Groep. Van maandag tot en met vrijdag komen de BSO kinderen met veel plezier op deze scoutinglocatie om te ontspannen na een dag school en lekker te genieten van alles wat er geboden wordt aan natuur en beleving. In de weekenden zijn de kinderen van de scouting actief in het clubhuis. Tijdens de opvang zijn de twee binnenruimtes huiselijk ingericht met allerlei uitdagende spelmaterialen. Er is een zithoek en er zijn gezellige speelplekken gecreëerd waar de kinderen zich kunnen verkleden, kunnen knutselen en deel kunnen nemen aan de workshops die worden geboden. Primair ligt de nadruk opactiviteiten in de natuur; buiten spelen is gezond en de omgeving biedt vele mogelijkheden.

Kinderen denken mee

De spelmaterialen zijn in samenspraak met de kinderen aangeschaft. Door kinderen eigenaarschap te geven over bijvoorbeeld de workshops die worden gegeven, worden ze uitgedaagd na te denken over hun interesses, hun behoeftes en hun talenten.

NATUURLIJKE ACTIVITEITEN

Uitgangspunt is dat de kinderen kennismaken met de natuur. de kinderen leren bijvoorbeeld dat je van brandnetels soep kunt maken, voor vogels een taart kunt maken, ze doen een speurtocht met kompas en wandelkaart, ze leren van alles over insecten en maken een kijk-, luister- en voelwandeling door het bos. Kinderen van deze BSO leren te vertrouwen op hun intuïtie, worden zelfbewuster en creatiever in het vinden van oplossingen.

KLEINSCHALIGE BSO

Bij Eigen&Wijzer staat ieder kind centraal. Door kinderen in kleinschalige groepen op te vangen kunnen onze pedagogische medewerkers ieder kind gericht aandacht geven op niveau. Door nauw contact met ouders, een gevarieerd aanbod in activiteiten en lekker spelen kunnen kinderen ontspannen na schooltijd, terwijl de (talent)ontwikkeling doorgaat.

VASTE GEZICHTEN

De kinderen worden begeleid door vaste professionele pedagogisch medewerkers, die allen beschikken over een EHBO-diploma. We zijn trots op ons professioneel samenwerkend team met een open houding en grote zorg voor elkaar en voor de kinderen. Ze delen een passie voor het begeleiden van kinderen en voor natuur. Onze medewerkers worden uitgedaagd zich verder te specialiseren.

Een impressie

Bekijk onze fotogalerij

Kom kennismaken

Kom samen sfeer proeven of schrijf uw kind direct in.

Ervaring ouders

Kennis/ervaring pedagogisch medewerkers: 8
Uitstraling locatie: 8,5
Kwaliteit opvang: 8,3
Communicatie/bereikbaarheid: 7,6
Aanbod activiteiten: 8,2
Buitenruimte: 9,3