Buitenschoolse opvang (4-13 jaar)

Bij onze buitenschoolse opvang (BSO) locaties vangen wij kinderen op in de leeftijd van 4 – 13 jaar. De kinderen kunnen bij ons ontspannen, spelen en deelnemen aan uitdagende activiteiten en workshops. De openingstijden van de BSO sluiten aan op de schooltijden. Ook bieden wij voorschoolse opvang aan en zijn de kinderen tijdens extra vrije schooldagen en vakanties meer dan welkom!

Wij doen onze uiterste best om elke keer weer uitdagende dagarrangementen aan te bieden waarbij het kind zichzelf kan ontwikkelen en kan ontspannen in een veilige en uitdagende omgeving. Rust, regelmaat, ruimte en respect voor elkaar vormen hierbij de uitgangspunten.

Voorschoolse- en naschoolse opvang

Voorschoolse opvang

Wilt u uw werkdag vroeg beginnen en de dagelijkse files ontwijken? Dan is onze voorschoolse opvang is een uitkomst. Vanaf 07:15 uur (op een aantal locaties vanaf 07:30 uur) kunt u uw kind bij ons brengen. Onze pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat de kinderen op tijd op school zijn. Indien nodig kunnen zij ook samen met de kinderen ontbijten.

Naschoolse opvang

De openingstijden van de naschoolse opvang sluiten aan op de schooltijden. De Naschoolse opvang is tot 18.30 uur geopend. Uw kind wordt van school naar de opvanglocatie gebracht. De locatie wordt afgestemd op de interesses en de leeftijd van uw kind. Op diverse locaties bieden wij thematische BSO opvang aan.

Thema BSO's

BSO Sport

De sport BSO’s bevinden zich op sportlocaties en wij maken gebruik van de buiten-  en/of binnen faciliteiten op de locatie. Voor sportieve kinderen is dit een uitdagende vorm van opvang. Wij bieden de kinderen een grote diversiteit aan sporten aan. Bekende sporten als hockey, judo en volleybal komen aan bod. Maar ook met minder bekende sporten als Braziliaans voetbal, fitness, taekwondo en schermen laten we de kinderen kennis maken. De sportactiviteiten worden begeleid door gediplomeerde sportinstructeurs. Daarnaast zijn er pedagogisch medewerkers aanwezig. In overleg met de kinderen stellen wij een uitdagend sportprogramma samen.

BSO Cultuur

Bij de BSO Cultuur stimuleren we de kinderen om hun talenten op het culturele vlak te ontdekken en verder te ontwikkelen. De kinderen kunnen hier, onder professionele begeleiding, zingen, dansen, toneelspelen of muziek maken. Wij organiseren creatieve activiteiten zoals b.v. het maken van een stripverhaal of een kunstwerk. Daarnaast werken wij ieder jaar samen met de kinderen aan een musicalproductie. De locaties hebben veelal een podium en voldoende ruimte voor binnen activiteiten. Vanzelfsprekend kunnen de kinderen ook buiten hun energie kwijt. De pedagogisch medewerkers bij de BSO Cultuur zijn hiervoor geschoold.

BSO Natuurlijk

In Harderwijk bieden we bij BSO Natuurlijk verschillende natuuractiviteiten aan. Deze BSO ligt midden in het boes en is gevestigd in het clubhuis van de scouting. Na een dag op school kunnen de kinderen hier met veel plezier genieten van alles wat er geboden wordt op het gebied van natuur en beleving. Buiten spelen is gezond voor kinderen en er is een groot aanbod aan buitenactiviteiten. Uiteraard bieden wij hier ook voldoende binnen activiteiten en workshops aan.

Workshops

Gedurende het jaar bieden wij diverse workshops aan zoals kookworkshops, creatieve workshops (van bloemschikken tot beeldhouwen) en workshops bij winkeliers (bakker, kapper) of verenigingen. Heeft uw kind gekozen voor een specifieke BSO zoals de BSO Sport of de BSO Cultuur dan worden er binnen deze interessegebieden extra workshops aangeboden.