Beste ouder(s)/verzorger(s),

Premier Rutte kondigde aan dat de sluiting van kinderopvang en scholen in ieder geval wordt verlengd tot en met 28 april. Dit betekent dat de kinderopvang en scholen alleen geopend blijven voor noodopvang aan ouders (één of beide) werkzaam in de cruciale beroepen en voor kinderen die in bijzondere omstandigheden verkeren waarbij noodopvang verlichting biedt voor het hele gezin. Als gevolg van de verlenging van de sluiting van de kinderopvang wordt ook de compensatieregeling eigen bijdrage kinderopvang verlengd tot en met in ieder geval 28 april.

We begrijpen deze maatregel, zijn blij dat het kabinet op basis van deskundig advies de volksgezondheid op de eerste plaats zet en de kinderopvang nog steeds ondersteund door ouders financieel te compenseren in de kinderopvangkosten. We voelen ook de impact van de verlenging en dat dit veel vraagt van gezinnen. We zien dit ook bij de gezinnen van onze pedagogisch medewerkers en we ervaren dit zelf ook dagelijks. Het is roeien met de riemen die we hebben.

Meivakantie en feestdagen

De premier is duidelijk geweest over vakantieplannen in de zin van reizen en vakantieparken. Hij heeft geadviseerd niet op reis te gaan en niet in vakantieparken samen te komen.

Tijdens Goede Vrijdag (10 april) en de meivakantie bieden wij in ieder geval noodopvang. Tijdens de nationale feestdagen Tweede Paasdag (13 april) en Koningsdag (27 april) zijn wij gesloten. Mocht u toch gebruik moeten maken van de noodopvang op deze dagen dan kunt u contact opnemen met onze medewerkers van de KlantWijzer 035-5826035 of planning@eigenenwijzer.nl. We zoeken samen met u naar een oplossing.

Meer informatie

Op onze webpagina www.eigen-en-wijzer.nl/coronavirus vindt u actuele informatie over onze aanpak en werkwijze, de lijst met veel gestelde vragen, wat onze noodopvang locaties zijn en wie daarvoor in aanmerking komt. Heeft u twijfels of u in aanmerking komt voor de noodopvang of blijft u met vragen zitten, neem dat gerust contact op met onze KlantWijzer. We helpen u graag.

Stay-at-home activiteiten

Via sociale media en ook op onze webpagina www.eigen-en-wijzer.nl/stay-at-home-activiteiten/ vindt u dagelijks tal van activiteiten en challenges die u met uw kind(eren) kunt doen. Zo hopen wij dat we een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de situatie thuis.

Bereikbaarheid KlantWijzer

Tot en met 3 april elke werkdag van 8.00 uur tot 22.00 uur. Van 6 april tot en met 28 april elke werkdag van 8.00 uur tot 20.00 uur. Tel: 035-5826035 en mail: planning@eigenenwijzer.nl.

Met vriendelijke groet en blijf gezond,

Namens Managementteam Eigen&Wijzer; Mariëlle, Mirjam, Sander, Rens, Janine, Petra en Martin