Coronavirus update zondag 15 maart: basisscholen en kinderopvang gaan dicht tot en met 6 april 2020

Beste ouder(s),verzorger(s),

U heeft ongetwijfeld het nieuws gehoord over de nieuwe maatregelen rondom het Coronavirus. De basisscholen en kinderopvang gaan dicht tot en met 6 april 2020.

Dit betekent dat de opvanglocatie waar uw kind(eren) naar toe gaat(gaan) per direct dicht gaat en u uw kind(eren) vanaf 16 maart 2020 niet naar de opvang kunt brengen.

Noodopvang

We bieden (extra)opvang voor de ouders waarop een beroep wordt gedaan om te blijven werken. We zien het als onze maatschappelijke taak om die ouders te blijven ondersteunen en de maatschappij niet verder te ontwrichten doordat essentiële diensten gaan uitvallen vanwege het niet hebben van opvang.

Voorwaarden voor de noodopvang:

  • Uw kind(eren) hebben geen verschijnselen zoals; neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts.
  • U heeft geen andere mogelijkheden om uw kinderen op te vangen.
  • U werkt in een van de vitale beroepen (deze lijst wordt door het kabinet vastgesteld) waarbij een beroep op u wordt gedaan om te blijven werken.

Wij gaan ervan uit dat u verantwoordelijk omgaat met het bepalen van uw eigen noodsituatie.

Locaties noodopvang

Het openen van een noodlocatie kan alleen op basis van beschikbaarheid personeel. Hiervoor gaan wij ons maximaal inzetten. Indien uw locatie geen noodopvang biedt, kunt u terecht bij een andere locatie. Bekijk hier onze noodopvang locaties.

Aanmelden

U kunt uw kind aanmelden voor noodopvang door contact op te nemen met onze KlantWijzer op telefoonnummer 035-5826035. De medewerkers van de KlantWijzer zijn vanaf morgen (maandag) van 8.00 uur tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar.

Kosten opvang

Mijn kind blijft vanaf 16 maart verplicht thuis, moet ik wel blijven betalen voor opvang? Ja, dus:

  • Betaal de factuur voor opvang zoals u dat altijd doet.
  • Pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u uw recht op opvang en de toeslag en wordt deze doorbetaald.
  • U hoeft geen wijzigingen door te geven of uw kinderopvang stop te zetten.

De Brancheorganisatie Kinderopvang is op dit moment in gesprek met het ministerie van SZW om te bekijken hoe ouders mogelijk gecompenseerd kunnen worden voor de eigen bijdrage die zij betalen voor kinderopvang.

De impact op onze samenleving van alle maatregelen is enorm. We vragen begrip voor onze situatie en doen ons uiterste best u te helpen waar nodig. Onze medewerkers van de afdeling KlantWijzer staan voor u klaar voor al uw vragen. Bel 035-5826035 of mail: planning@eigenenwijzer.nl

Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf maandag van 8.00 uur tot 22.00 uur in de avond. Voor de laatste stand van zaken rondom noodlocaties kunt u terecht op deze webpagina.

Met vriendelijke groeten,

Managementteam Eigen&Wijzer; Mariëlle, Mirjam, Sander, Rens, Petra, Janine en Martin

Coronavirus updates

Bezoek onze corona webpagina