Beste ouder(s)/verzorger(s),

U bent geïnformeerd over een COVID-19 besmetting bij de opvanglocatie van uw kind. De besmette persoon (medewerker of kind) is in quarantaine. Uw kind hoeft niet in quarantaine.

Conform de richtlijnen van de GGD en het algemene COVID-19 protocol van Brancheorganisatie Kinderopvang, houden wij de volgende adviezen aan voor kinderen die in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon:

Kinderen zonder klachten hoeven geen (zelf)test te doen. Let extra goed op de gezondheid van uw kind. Zodra er klachten ontwikkelen volgt u de beslisboom neusverkoudheid: laatste versie: 7 juli 2022.

Klachten die passen bij COVID-19: Milde verkoudheidsklachten, (licht) hoesten, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping), benauwdheid, verhoging of koorts. Andere klachten die bij COVID-19 kunnen passen, soms in combinatie met eerder genoemde klachten: algehele malaise, hoofdpijn, spierpijn, pijn achter de ogen, vermoeidheid en verminderde eetlust.

Voor meer informatie over ons COVID-19 beleid verwijzen wij u naar onze COVID-19 pagina. Hierop vindt u alle COVID-19 informatie die op dit van toepassing is voor de kinderopvang.

Hebt u vragen over COVID-19 bij kinderen dan kun u contact opnemen met het (gratis) landelijk informatienummer 0800-1351 of deze webpagina bezoeken van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen. Uiteraard zijn wij ook voor u bereikbaar bij vragen of zorgen, via de Eigen&Wijzer OuderApp.

Met vriendelijke groet,

Team Eigen&Wijzer