Covid-19 informatiepagina
COVID-19 protocol Eigen&Wijzer

Beste ouder(s)/verzorger(s),

U bent geïnformeerd over een COVID-19 besmetting bij de opvanglocatie van uw kind. De besmette persoon (medewerker of kind) is in quarantaine. Uw kind hoeft niet in quarantaine.

Conform de richtlijnen van de GGD en het algemene COVID-19 protocol van Brancheorganisatie Kinderopvang, houden wij de volgende adviezen aan voor kinderen die in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon:

Kinderen zonder klachten hoeven geen (zelf)test te doen. Let extra goed op de gezondheid van uw kind. Zodra er klachten* ontwikkelen geldt het volgende:

  • Test uw kind door een zelftest af te nemen (of een afspraak te maken bij de GGD). Wanneer de testuitslag negatief is mag uw kind direct weer naar de opvang.
  • Als de klachten langer aanhouden wordt ook de volgende dag(en) een zelftest gedaan, totdat uw kind klachtenvrij is.
  • Bij een positieve zelftest uitslag blijft uw kind thuis en maakt u een test afspraak bij de GGD (0800-1202).
  • Wilt u uw kind niet testen, dan mag uw kind weer naar de opvang als het minimaal 24 uur volledig klachtenvrij is. Bij aanhoudende milde verkoudheidsklachten mag een kind na 7 dagen weer naar de kinderopvang.

Vermijd contact met kwetsbare mensen tot 10 dagen na het laatste contact met de besmette persoon.

* Klachten die passen bij COVID-19: Milde verkoudheidsklachten, (licht) hoesten, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping), benauwdheid, verhoging of koorts. En bij andere klachten die bij COVID-19 kunnen passen, soms in combinatie met eerder genoemde klachten: algehele malaise, hoofdpijn, spierpijn, pijn achter de ogen, vermoeidheid en verminderde eetlust.

Voor meer informatie over ons COVID-19 beleid verwijzen wij u naar onze COVID-19 pagina. Hierop vindt u onder andere de laatste versie van de beslisboom, het algemeen COVID-19 protocol Brancheorganisatie Kinderopvang en de locatie specifieke COVID-19 protocollen.

Hebt u vragen over COVID-19 bij kinderen dan kun u contact opnemen met het (gratis) landelijk informatienummer 0800-1351 of deze webpagina bezoeken van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen. Uiteraard zijn wij ook voor u bereikbaar bij vragen of zorgen, via de Eigen&Wijzer OuderApp.

Met vriendelijke groet,

Team Eigen&Wijzer