Sandra de Bruin

Sandra de Bruin

Locatiecoördinator

Contact met de groep:
Eigen&Wijzer OuderApp
Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

Eigen&Wijzer Kids & Animals

Kinderdagverblijf

W. Dijkstrastraat 48
9077 SP Vrouwenparochie
LRK: 214940007

Sandra de Bruin

Locatiecoördinator

Contact met de groep:
Eigen&Wijzer OuderApp
Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

Eigen&Wijzer Kids & Animals

Kinderdagverblijf

W. Dijkstrastraat 48
9077 SP Vrouwenparochie
LRK: 214940007

  • Groene kinderopvang

  • Aandacht voor flora en fauna

  • Het kind staat centraal

  • Ontdekken en ontwikkelen van talenten

  • Bevordering van sociale omgang

  • Ieder kind heeft een mentor

  • Tweetalige kinderopvang

Eigen&Wijzer nieuwe eigenaar Kids & Animals

Sinds zomer 2022 hebben wij het genoegen om het prachtige kinderdagverblijf Kids & Animals samen met het bestaande team te verzorgen. In onze dienstverlening staat het kind centraal. Iedere dag streven onze teams van pedagogisch medewerkers ernaar om kinderen de beste mogelijke opvang te bieden, waarin ieder kind eigen is en wijzer groeit. Vanuit onze professionele achtergrond staan ze naast u als ouder en werken we met u samen in het herkennen en ondersteunen van de behoeften van uw kind(eren). Onze teams worden daarin ondersteund door pedagogisch coaches, locatie coördinatoren, regiomanagers, onze beleidsmedewerker, de opleidingscoördinator en ons servicebureau KlantWijzer. Ook zoeken wij de samenwerking met het onderwijs, zorginstanties, vrijetijdsorganisaties en met andere organisaties die net als wij behoren tot Samenwerkende Kinderopvang (SKO).

Wij denken niet in snelle langzame of gemiddelde kinderen, wij kennen enkel unieke kinderen. Onze ontwikkelmethode biedt ieder kind de mogelijkheid in eigen tempo optimaal te ontwikkelen en biedt pedagogisch medewerkers handvatten om activiteiten aan te bieden die passen bij de behoeften van het kind. De ontwikkeling sluit aan op het basisonderwijs, waardoor de warme overdacht naar de leerkracht soepel verloopt.

Dagopvang

Al meer dan 20 jaar is kinderdagverblijf Kids & Animals een begrip in het noorden van Friesland. Een kleinschalig kinderdagverblijf in een prachtige boerderij. We bieden ieder kind een fijne, vertrouwde plek, waar het kennis maakt met de natuur en de dieren.

Dagelijks gaan we met de kinderen buiten en brengen we een bezoek aan de stallen; we spelen in de stal, verzorgen de dieren en ervaren het boerderijleven. We vinden het belangrijk dat kinderen leren dat de melk die we kopen wordt gemaakt door de koe, dat honing wordt gemaakt door bijen, dat dieren en planten aandacht en verzorging nodig hebben om te kunnen groeien en we leren hoe mens en dier veilig met elkaar omgaan.

Ongeacht het seizoen, genieten we met de kinderen van het buitenleven. Op mooie dagen gaan we buiten picknicken, genieten we van de geur van vers gemaaid gras, bekijken we vlinders, spelen we in de zandbak en wordt er gevliegerd. Slecht weer kennen we niet. Als het regent is het namelijk super leuk om in de plassen te stampen of een regendans te doen, om daarna heerlijk op te warmen in de boerderij.

Spelenderwijs leren de kinderen over de natuur en over de wereld om zich heen.

Tweetalige kinderopvang
Bij omarmen we de kracht van tweetaligheid. De magische jaren tussen 0 en 4 zijn perfect voor het leren van meer dan één taal, waarbij vooral in de peuterleeftijd de taalontwikkeling in een stroomversnelling komt. Meertaligheid maakt o.a. het leren van een derde of vierde taal makkelijker, vergroot het werkgeheugen en maakt het leren van technisch lezen makkelijker.
Met het aanbieden van zowel Nederlands als Fries sluiten we aan bij de tweetalige situatie in Fryslân. Om de tweetaligheid op onze locatie goed in te richten zijn we een samenwerking aangegaan met het SFBO. Wij voldoen dan ook aan de eisen van het certificaat “boartsjendewei in taal derby”. Meer informatie hierover vindt u op: https://sfbo.nl/nl/certificeringstraject

Openingstijden

KDV: ma-vr: 07.00-18.30u

Sluitingsdagen 2024
Nieuwjaarsdag: maandag 1 januari 2024
Tweede paasdag: maandag 1 april 2024
Hemelvaartsdag: donderdag 9 mei 2024
Tweede pinksterdag: maandag 20 mei 2024
Kerstmis: woensdag 25 en donderdag 26 december 2024

Dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluit de opvang om 17.00u.

Impressie

Kom kennismaken!

Kom de sfeer proeven bij deze groene kinderopvang of schrijf uw kind direct in