Larissa van Ark locatiecoordinator kinderopvang Hoenderloo

Larissa van Ark

Locatiecoördinator

Contact met de groep:
Eigen&Wijzer OuderApp
Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

IKC Hei & Bos

Middenweg 31
7351 BA, Hoenderloo
Website onderwijs

LRK BSO: 157422604
LRK KDV: 320288894

Larissa van Ark

Locatiecoördinator

Contact met de groep:
Eigen&Wijzer OuderApp
Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

IKC Hei & Bos

Middenweg 31
7351 BA, Hoenderloo
Website onderwijs

LRK BSO: 157422604
LRK KDV: 320288894

  • Ontdekken en ontwikkelen van talenten

  • Groene kinderopvang

  • Aandacht voor een gezonde leefstijl

  • Ieder kind heeft een mentor

  • Integraal Kindcentrum

Onderwijs en opvang bij IKC Hei & Bos

Kindcentrum voor kinderen van 0 -13 jaar

Wij zijn ontzettend trots dat wij, kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer, vanaf maandag 27 juni 2022 de dagopvang, buitenschoolse en voorschoolse opvang gaan verzorgen binnen IKC Hei & Bos. We bieden in deze samenwerking kinderen van 0-13 jaar een veilige uitdagende ontwikkelomgeving en we werken nauw samen binnen het IKC-team voor de verdere ontwikkeling van het kindcentrum.

Eigen&Wijzer heeft ruimte ervaring in het oprichten en ontwikkelen van een kindcentrum. In samenwerking met het onderwijs, bieden we kinderen en ouders een onderscheidend en divers aanbod, passend bij de eisen van deze tijd en bij het karakter en de visie van de betreffende scholen. De kern van  samenwerking is het centraal stellen van de ontwikkeling van het kind op basis van een doorgaande pedagogische lijn. We werken vanuit dezelfde pedagogische visie op de ontwikkeling van kinderen en werken samen met de basisschool en u als ouder om te bepalen welke behoefte een kind heeft. 

De missie van IKC Hei & Bos is helder en onderschrijven we van harte. Wij hebben reeds meerdere locaties waar groene kinderopvang, natuur en natuurbeleving centraal staan. Daarnaast is dagelijks buitenspelen en een gezond voedingsbeleid standaard bij Eigen&Wijzer.  

Dagopvang 0-4 jaar

Bij het KDV (Dagopvang 0-4 jaar) bieden we kinderen een veilige plek en stimuleren we hen om te onderzoeken, te spelen en te proberen. Vanuit de methode die we hanteren worden alle zintuigen en ontwikkelgebieden van jonge kinderen gestimuleerd. Iedere locatie biedt een uitdagende binnen- en buiten ontwikkelruimte, met materialen die kinderen uitdagen om te ontdekken en te doen. 

Bij de peutergroep begeleiden onze pedagogisch medewerkers de kinderen 2-4 jaar bij het ontwikkelen van hun spraak, taal, motoriek en talenten. De groep biedt speel– en spelmateriaal wat aansluit bij de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Het peuterspel binnen op de groep en in de buitenruimte, speelt hierbij een belangrijke rol, want spelen is leren. Zo gaat ieder kind bij vier jaar voorbereid naar het basisonderwijs.

Voorschoolse en buitenschoolse opvang

Bij de VSO kan uw kind rustig de dag beginnen in eigen tempo, desgewenst samen met andere kinderen ontbijten, een boek lezen of een spelletje spelen. Het BSO-team organiseert uitdagende ontwikkelingsgerichte activiteiten, zorgen ervoor dat kinderen na schooltijd kunnen ontspannen en vooral veel plezier maken. We dagen kinderen uit om mee te denken over het activiteitenprogramma. Door hen eigenaarschap te geven ontwikkelen ze hun talenten, leren ze samenwerken en naar elkaar te luisteren. In de vakantie werken we met een gaaf VakantieZotheid programma, vol met workshops, uitdagende activiteiten en leuke uitjes. 

Tijdens de vakanties stellen alle BSO’s van Eigen&Wijzer een uniek VakantieZotheid programma samen. Naast uitdagende activiteiten staan er leuke uitstapjes op het programma. We gaan spoorzoeken met een picknick, leren nieuwe vaardigheden tijdens creatieve workshops en maken zelf de lekkerste taarten. Iedere vakantie heeft een thema; circus, theater, strand. Door ook te zorgen voor genoeg ontspanning en kinderen hun eigen keuzes te laten maken krijgen de kinderen het unieke vakantiegevoel.

Impressie

Kom kennismaken!

Kom de sfeer proeven bij dit gezellige Kindcentrum of schrijf uw kind direct in