Beste ouder(s)/verzorger(s),

onderwijs en opvang in LoosdrechtKomende weken staan we voor een uitdaging om noodopvang te bieden voor ouders die werken in de vitale sector. We zien het als onze maatschappelijke taak om die ouders te blijven ondersteunen en de maatschappij niet verder te ontwrichten doordat essentiële diensten gaan uitvallen vanwege het niet hebben van opvang. In deze brief ontvangt u meer informatie over de noodopvang vanaf 23 maart tot en met in ieder geval 6 april.

Wij, onderwijs en opvang, voelen ons verantwoordelijk voor uw kinderen. Ook voor de kinderen is het van groot belang dat zij zich prettig blijven voelen in deze situatie. Ontwikkeling van kinderen gaat door en daar willen we de kinderen optimaal in blijven faciliteren. Daar staan wij als opvang en onderwijs voor, ook nu.

Om het voor de kinderen zo rustig mogelijk te organiseren, slaan wij de handen ineen. Als onderwijs en opvang bundelen we onze krachten in deze moeilijke tijd.

We bieden met ingang van 23 maart aanstaande noodopvang aan in de volgende vorm;

 • Noodopvang voor de kinderen van IKC-WereldWijs vindt plaats bij IKC WereldWijs, Nieuw Loosdrechtsedijk 65.
 • Noodopvang voor kinderen van de Sterrenwachter en de Linde vindt plaats bij de Linde, Lindelaan 54.
 • VSO en BSO opvang vindt plaats bij BSO De Pinkenstal, Lindelaan 106 tot een maximum van 10 kinderen. Wanneer het aantal kinderen voor noodopvang groter wordt gaat BSO de Linde open voor een tweede noodopvang locatie.

Wat kunt u van ons verwachten;

 • Leerkrachten van de scholen zijn aanwezig gedurende onderwijstijd. U brengt de kinderen naar de locatie van de noodopvang en kunt de kinderen ook daar weer ophalen.
 • BSO medewerkers nemen, na schooltijd, de taak van de leerkrachten over. Eventueel vervoer wordt dan ook geregeld.
 • Wanneer u werkzaam bent in een van de vitale beroepen en u wordt gevraagd meer te werken dan bieden wij ook opvang voor de dagen die u extra gaat werken.

Noodopvang onderwijs kinderopvang LoosdrechtWat vragen wij van u;

 • U voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het gebruik maken van de noodopvang.
  • Uw kind(eren) hebben geen verschijnselen zoals; neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts.
  • U heeft geen andere mogelijkheden om uw kinderen op te vangen.
  • U werkt in een van de vitale beroepen (deze lijst wordt door het kabinet vastgesteld) waarbij een beroep op u wordt gedaan om te blijven werken.
 • U vraagt noodopvang voor onderwijs aan bij de directeur van de school (als u toestemming heeft van de directeur heeft u dat automatisch voor de BSO wanneer u BSO afneemt bij Eigen&Wijzer)
 • Besef goed dat er de scholen en kinderopvang zijn gesloten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen om ons gezondheidsysteem niet te overbelasten. De noodopvang is bestemd voor ouder(s) en verzorger(s) die echte nood hebben. Daar staan we voor klaar.

Met vriendelijke groet,

Namens alle scholen en kinderopvang in Loosdrecht

Coronavirus updates

Bezoek onze corona webpagina