Werken bij Eigen&Wijzer

Eigen&Wijzer is een groeiende organisatie die rekening houdt met de wensen van kinderen, ouders en medewerkers. Het plezier van de kinderen staat bij ons centraal. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Voor de één betekent dit een stabiele baan met een vaste groep collega’s. De ander wil graag dagelijks worden uitgedaagd en zich graag verder ontwikkelen. Iedere medewerker heeft zijn eigen kwaliteiten; goed kunnen communiceren met kinderen, collega’s motiveren, beleid ontwikkelen of het geven van diverse workshops (dans, boetseren etc). Wij vinden het belangrijk dat deze kwaliteiten op de juiste wijze worden ingezet. Met iedere individuele medewerker bespreken wij de wensen voor de toekomst en stellen we een persoonlijk ontwikkelplan op.

Verloop

Ons personeelsverloop is erg laag.We kunnen met trots zeggen dat we een professioneel samenwerkend team hebben met een open houding en grote zorg voor elkaar en onze kinderen. Nieuwe initiatieven worden toegejuicht en door de korte communicatielijnen zijn deze snel in de praktijk te brengen.

Aan de slag

Vanuit de filosofie “een goed begin is het halve werk” biedt Eigen&Wijzer, medewerkers een inwerk- en introductieprogramma aan. Zodra je bij ons start wordt je voorgesteld aan je mentor. Dit is een directe collega die ervoor zorgt dat je als nieuwe medewerker alles te weten krijgt over de visie, de doelstellingen en de werkwijze van de organisatie.
Daarnaast vertellen ook je andere collega’s graag over het reilen en zeilen binnen de organisatie. Door middel van het inwerkprogramma bieden we je de kaders waarbinnen we werken. Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd naar jouw nieuwe en verfrissende ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op en bekijk onze vacatures.