Zoutdeeg maken 2+
Dit lijkt op brooddeeg maar het is NIET eetbaar. Bak de creatie van uw kind in de oven om het te kunnen bewaren. Ook kan het dan geschilderd worden. (Oven: 100 graden C., afhankelijk van de grootte 1-3 uur). Het deeg kan ook drogen in de lucht, dit duurt alleen langer.
Wat heeft u nodig:
- 2 kopjes witte bloem
- 1 kopje zout
- 1 kopje water
- 1 eetlepel olie
- Grote bak/pan/teil
Uitleg:
Als u alles heeft afgemeten: Laat uw kind de droge ingrediënten in de bak doen. Gevolgd door het water toe en olie erbij. Handjes in de bak en mengen maar.
Is het deeg te nat en kleverig, voeg dan nog wat extra bloem toe. Is het te droog, voeg dan wat extra water toe.
Daarna is het deeg klaar.
Laat de creativiteit van uw kind tot uiting komen door het te laten kneden als klei. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak er pizza’s van, gebruik vormpjes om het deeg uit te steken,
Het deeg is luchtdicht in de koelkast te bewaren, maar niet langer als 2 dagen. Voor gebruik een paar druppels water toevoegen.
Veel plezier!