Peuterspeelzaal/Peuteropvang 2-4 jaar

Bij een peuterspeelzaal ontmoeten kinderen veel andere kinderen. Samen gaan ze op ontdekkingstocht. Ze worden creatief uitgedaagd en ontwikkelen fantasie. Hierdoor krijgt het een steeds grotere woordenschat en leert het samen spelen, samen delen en communiceren.

Wij vinden frisse buitenlucht en bewegen heel belangrijk. Onze verschillende locaties beschikken over voldoende, uitdagende buitenspeelruimte. De groepsruimtes binnen zijn schoon en fris en hebben verschillende speelhoeken met voldoende spelmateriaal dat aansluit bij de leeftijd en de ontwikkeling van het kind.

Als voorbereiding op de basisschool is het voor jonge kinderen goed om een peuterspeelzaal te bezoeken. Onder begeleiding van onze bevlogen pedagogische medewerkers hebben de kinderen een aantal dagdelen per week plezier met elkaar. De ontwikkeling van de peuter staat hierin centraal. Wij werken nauw samen met de scholen uit de omgeving. De peuters worden goed voorbereid op de basisschool en brengen ook alvast een bezoek aan school. Voor kinderen die extra zorg nodig hebben vindt er een uitgebreidere overdracht plaats. Hierdoor voelt ieder kind zich meer dan welkom op de basisschool!

 

Ontdekken

Ieder kind is dagelijks bezig met het ontdekken van de wereld om zich heen. Door te praten, te luisteren, te lachen, te kijken, te tekenen en te bouwen wordt het kind zich steeds meer bewust van allerlei dingen. Het peuterspel speelt hierbij een belangrijke rol want spelen is leren.

Peuters maken een stormachtige ontwikkeling door. Allemaal op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Onze pedagogische medewerkers stimuleren de peuters in hun vooruitgang. Hierbij maken ze gebruik van de methode ‘Piramide’. Piramide is een kindvolgsysteem dat de peuters op een speelse manier stimuleert. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld.