regiomanager harderwijk marielle

't Werkel is onderdeel van Eigen&Wijzer

Mariëlle Hettinga: regiomanager
Hoofdkantoor: 035-5826035
Locatie: 038-2040389

't Werkel is onderdeel van Eigen&Wijzer

Mariëlle Hettinga: regiomanager
Hoofdkantoor: 035-5826035
Locatie: 038-2040389

  • Duurzame en biologische kinderopvang

  • 80% van de tijd buitenopvang

  • Aandacht voor een gezonde leefstijl

GROENE KINDEROPVANG

Groene kinderopvang ’t Werkel biedt kleinschalige, duurzame, biologische kinderopvang met kinderdagopvang, peuteropvang als buitenschoolse opvang. Naast de bekende speelactiviteiten, worden de kinderen uitgedaagd zoveel mogelijk buiten te spelen. De vakantieprogramma’s zijn gericht op natuuractiviteiten. We vinden het belangrijk dat kinderen een vakantiegevoel hebben. Daarom zullen er andere activiteiten plaatsvinden tijdens de schoolvakanties en de schoolvrije dagen dan gedurende de schoolweken. Er worden regelmatig uitstapjes gedaan worden buiten onze locatie. Hierbij kunt u denken aan bijv. geocachen in het bos (schat zoeken met gps), klauterparcours in een klimbos, expeditie met een boswachter of vlotten bouwen en kanoën voor de oudere kinderen met zwemdiploma. .

REGGIO EMILIA

In de omgang met de kinderen zijn we geïnspireerd door de visie van Reggio Emilia. Loris Malaguzzi (1920 -1994) was verbonden aan de scholen en kindercentra in het Italiaanse Reggio Emilia. Hij is de grondlegger van de pedagogische werkwijze daar. Zijn ideeën zijn voortgekomen uit dertig jaar ervaring met het werken met kinderen.
De theorie: honderd talen. Een kind kan zich uitdrukken op 100 manieren en in 100 talen. Aan ons de taak om hun taal te verstaan. Communiceren is van wezenlijk belang voor kinderen. Dat kan niet alleen in taal, maar ook door het werken met klei, het maken van een geheime hut of het bakken van koekjes. Wij vertellen u hier graag meer over!

IEDER KIND EEN EIGEN MENTOR

Bij de opvang heeft ieder kind een mentor. Dit is een pedagogisch medewerker van de groep van uw kind. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor u als ouder en is verantwoordelijk voor het bijhouden van de OuderApp, het in de gaten houden van de ontwikkeling en het welzijn van uw kind (observeren en het bespreken van de uitkomsten met het team en met u), het eventueel signaleren van (potentiële) ontwikkelingsproblemen/behoeften aan meer uitdaging en de overdracht naar het onderwijs.