Vlog/blog blauwe sloffen

Het dragen van overschoenen of de befaamde ‘blauwe sloffen’ is een dagelijks terugkerend moment bij onze kinderopvang locaties. De ene ouder/verzorger vindt het normaal om deze te dragen, terwijl de andere ouder/verzorger het onzin vindt. De bakken met sloffen bij de kinderdagverblijven, peuteropvang en peuterspeelzalen staan er uiteraard niet voor niets. Wij als Eigen&Wijzer vinden het belangrijk dat ze worden gedragen en vragen iedereen die binnenkomt ons hierin te steunen. Waarom? Dat legt pedagogisch medewerker Dorien en een ouder van KDV De Pinkenstal graag aan u uit!

Dagelijks lopen er tientallen mensen in- en uit ons kinderdagverblijf. Denk aan opvoeders, medewerkers, leveranciers en gasten.
Dat zijn heel wat schoenen. Deze schoenen kunnen vuil mee naar binnen nemen. Zand, nattigheid, blaadjes, poep, kauwgom, haren, sneeuw en allerlei andere viezigheden.

Ja, kinderen moeten een weerstand opbouwen. Daar zijn wij als kinderdagverblijf het helemaal mee eens. Dat doen ze gelukkig ook volop door hun vingertjes en speelgoed in hun mond te stoppen en door het samenzijn met andere kinderen. Tijdens het ontdekken en spelen liggen, rollen en kruipen baby’s en dreumesen over de vloer en over de vloermatten. Onze pedagogisch medewerkers stofzuigen, dweilen en nemen andere hygiëne maatregelen om alles zo schoon mogelijk te houden. Vuil van buiten dat meekomt onder schoenen bemoeilijken dit. Vandaar dat bij de ingang van het kinderdagverblijf blauwe slofjes klaarstaan die over de schoenen heen gaan.

De blauwe slofjes zorgen ervoor dat het vuil van buiten, niet binnen dringt en de kleintjes lekker kunnen spelen en ontdekken op een schone vloer.
Wij vragen iedereen die binnenkomt hieraan mee te helpen door het aantrekken van de blauwe smurfen!

En euhh vergeet ze niet weer uit te doen! Voor u het weet fietst u met uw blauwe sloffen naar het werk 😊