manueal kraan-schutv2

Manuela Kraan-Schut

Locatiecoördinator

Contact
Opvang: Konnect
Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

BSO WereldKidz Tweesprong - Fazantenkamp

Fazantenkamp 159 – 160
3607 CH Maarssen

LRK 701102482

Manuela Kraan-Schut

Locatiecoördinator

Contact
Opvang: Konnect
Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

BSO WereldKidz Tweesprong - Fazantenkamp

Fazantenkamp 159 – 160
3607 CH Maarssen

LRK 701102482

 • Spelend leren na schooltijd

  In een vertrouwde omgeving

 • Ontwikkeling staat centraal

  Ieder kind heeft een eigen mentor

 • Kinderparticipatie

  Samen het activiteitenprogramma opstellen

 • Onderwijs en BSO bij één locatie

 • Gaaf VakantieZotheid programma

  Iedere vakantie feest!

Onderwijs en opvang op één locatie

Waar visie en talentontwikkeling samengaan

Openbare basisschool WereldKidz Tweesprong – Fazantenkamp en kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer hebben een samenwerkingsverband om kinderen op één locatie onderwijs en opvang te bieden. Een logische stap wanneer we de missie van WereldKidz is: ‘Kinderen begeleiden in hun eigen ontwikkeling en optimaal voorbereiden op hun toekomst door uitdagend onderwijs’ naast die van Eigen&Wijzer leggen ‘Ieder kind is eigen en groeit wijzer’. Ieder kind heeft eigen behoeften, kwaliteiten, interesses en ontwikkeldoelen. Vanuit een veilige en vertrouwde basis dagen wij kinderen uit te ontdekken wie zij zijn, nieuwsgierig in het leven te staan, probleemoplossend te denken, hun kwaliteiten te ontplooien, hun interesses te verbreden en wijzer te groeien. Pedagogisch medewerkers, leerkrachten en externe partijen in zorg, sport en welzijn, vormen binnen het IKC een sluitend zorgsysteem. We streven naar een nauwe samenwerking gericht op doorgaande lijnen in zowel de pedagogische aanpak als op onze inhoudelijke speerpunten. Zo worden de pedagogisch medewerkers geschoold in Rots & Water en organiseren we uitdagende activiteiten en workshops waarbij talentontwikkeling centraal staat.

We hebben met elkaar een leuke opvangplek in de school gecreëerd, om te kunnen spelen en ontspannen. De Eigen&Wijzer pedagogisch medewerkers zetten zich om de kinderen actief te laten ontspannen na schooltijd. Ze worden gestimuleerd hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen door gericht activiteiten aan te bieden. Wij werken met kinderparticipatie wat betekent dat kinderen worden betrokken bij de invulling van het BSO programma. Welke activiteiten vinden zij leuk? Welke uitjes willen zij ondernemen? Zijn er workshops van externe partijen die voor nog meer verdieping kunnen zorgen? Uiteraard is er ook volop tijd en ruimte voor ontspanning, spelen met vriendjes en vriendinnetjes en voor het nuttigen van een lekker (gezonde) snack en drinken.

In de vakanties vinden wij het belangrijk dat kinderen het echte vakantiegevoel ervaren. Iedere vakantie stellen we een uitdagend VakantieZotheid programma samen. Regelmatig gaan we samen met de andere BSO’s van Eigen&Wijzer in Maarssen. Zo bezoeken wij bijvoorbeeld ’t Natte Laand in Haarzuilens, gaan we klimmen, volgen we een graffiti workshop en maken we een videoclip of theaterstuk.

Ook de kinderen van WereldKidz Tweesprong Duivenkamp zijn van harte welkom bij Tweesprong Fazantenkamp.

Openingstijden

BSO: ma, di en do vanaf sluitingstijd school – 18:30u. Wo en vr gaan open bij voldoende aanmeldingen.

Schoolvakanties (Midden) en studiedagen

BSO: tijdens vakantie en studiedagen; 8:00-18:30u.

Sluitingsdagen 2024
Nieuwjaarsdag: maandag 1 januari 2024
Tweede paasdag: maandag 1 april 2024
Hemelvaartsdag: donderdag 9 mei 2024
Tweede pinksterdag: maandag 20 mei 2024
Kerstmis: woensdag 25 en donderdag 26 december 2024

Dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluit de opvang om 17.00u.

Kom kennismaken!

Proef de sfeer tijdens een rondleiding of schrijf je direct in