locatiecoordinator KDV Speelweide

Lotte Engelsman

Locatiecoördinator

Contact met de groep:
Eigen&Wijzer OuderApp | Locatie: 0341-784027
Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

KDV Speelweide

Middelste Wei 3
3844 HT Harderwijk

LRK: 222488785

Lotte Engelsman

Locatiecoördinator

Contact met de groep:
Eigen&Wijzer OuderApp | Locatie: 0341-784027
Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

KDV Speelweide

Middelste Wei 3
3844 HT Harderwijk

LRK: 222488785

 • Beleving

  Avontuurlijke natuurtuin

 • Buiten ontdekken

  Takken, modder, dieren

 • Natuur

  Duurzame kinderopvang

 • Kleinschalige opvang

  Ieder kind krijgt gericht aandacht op niveau

 • Kindvolgend

  Aanbod op basis van interesse en behoefte

 • Gezond voedingsbeleid

  Met o.a. warme maaltijden van Madaga

Groene kinderopvang

Natuur en natuurbeleving centraal

Kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer opende augustus 2019 de deuren van Kinderdagverblijf Speelweide. Ons ‘groene’ kinderdagverblijf is uniek in Harderwijk. Natuur, huiselijk en duurzaam zijn kenmerken die direct opvallen wanneer (toekomstige) ouders met hun baby, dreumes of peuter het kinderdagverblijf bezoeken.

Eigen&Wijzer heeft haar kinderopvang aanbod in Harderwijk uitgebreid met een uniek kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Locatiecoördinator Lotte vertelt enthousiast ‘Bij ons staan natuur en natuurbeleving centraal. Opgroeien met veel natuur draagt bij aan het ontwikkelen van nieuwsgierigheid, respect voor de wereld en zelfvertrouwen. Daarbij kiezen we voor gezonde voeding. We  zijn veel buiten in onze prachtige tuin of bezoeken de naastgelegen dierenweide. Ons motto: wij kennen geen slecht weer, enkel slechte kleding’.

Voor iedere baby, dreumes en peuter hangt een buiten-outfit aan de kapstok en staan de laarsjes klaar om de avontuurlijke tuin in te gaan. Baby’s genieten van het vrij bewegen op het gras in de babytuin of in het zand. Dreumesen en peuters slepen met takken, klimmen, spelen in de zandbak en maken modder met water uit de waterpomp. Samen verzorgen we de moestuin en de dieren.

Aanbod op basis van interesse en behoefte

De pedagogisch medewerkers bieden op natuur gerichte spelactiviteiten aan die passen bij het ontwikkelingsniveau van onze kinderen. Kinderen krijgen zo zelfvertrouwen, ze worden weerbaarder, ze ontdekken hun talenten en vergroten hun woordenschat en motoriek.

Locatie coördinator Lotte: ‘We werken met horizontale groepen met in totaal 59 kindplaatsen per dag. We hebben groepen speciaal voor de allerkleinsten, voor dreumesen en voor peuters van 2-4 jaar. Zo krijgen alle kinderen optimale aandacht en activiteiten aangeboden die passen bij hun interesse en behoefte. We hebben ervaren dat baby’s bij elkaar meer rust ervaren wat hun ontwikkeling ten goede komt. Terwijl een peuter meer uitdaging aan kan en meer behoefte heeft aan vrijheid. Ieder kind is bij ons eigen en wordt begeleid naar wijzer groeien’.

Professioneel gepassioneerd team

Het KDV heeft een enthousiast team van ervaren pedagogisch medewerkers. Zij begeleiden, stimuleren en verzorgen de kinderen en werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Ouders zijn belangrijke partners in onze opvang. Wij staan naast hen in hun zorg voor hun kind en ondersteunen hen bij de uitdagende combinatie van werken, zorg en vrije tijd. De koffie staat altijd klaar voor ouders en we bieden een prettige ontmoetingsplek voor ouders en professionals. Als professionele partner werken we samen met lokale onderwijsinstanties, de GGD en vrijetijdsorganisaties voor een optimale dienstverlening.

Wanneer een kind vier jaar wordt gaat het naar een basisschool en kan er worden gekozen voor een buitenschoolse opvang met de vertrouwde Eigen&Wijzer visie. De visie op natuur wordt voortgezet bij BSO Natuurlijk. Kinderen die graag actief/sportief ontspannen bezoeken BSO Sport&Fun. Binnen kindcentra De Veste en Talent zijn wij partner in onderwijs en opvang.

U bent van harte welkom om samen met uw kind vrijblijvend kennis te maken met KDV Speelweide tijdens een rondleiding.

Impressie

Harderwijk Magazine

Kom kennismaken!

Kom sfeer proeven of schrijf je hier direct in