locatiecoordinator Solange Dongen

Solange van Dongen

Locatie coördinator
Kantoor: 035-5826035
Opvang: 035-5820579

BSO De Pinkenstal

Lindelaan 106
1231CN Loosdrecht
LRK: 126757987

Solange van Dongen

Locatie coördinator
Kantoor: 035-5826035
Opvang: 035-5820579

BSO De Pinkenstal

Lindelaan 106
1231CN Loosdrecht
LRK: 126757987
  • Moderne locatie

    Lichte inrichting, ruime groepsruimtes

  • Kinderen van alle basisscholen

    Nieuwe vriendjes maken bij de BSO

  • Twee BSO groepen

    Ingedeeld naar leeftijd

Meer informatie

Openingstijden

BSO: ma-vr vanaf sluitingstijd basisschool – 18:30u.

VSO: ma-vr van 7:15 – 8:30u.

Schoolvakanties (Noord) en studiedagen

BSO: op alle werkdagen 8.15-18.30u.

Sluitingsdagen 2022
2de Paasdag; maandag 18 april
Koningsdag; woensdag 27 april
Hemelvaartsdag; donderdag 26 mei
2de Pinksterdag; maandag 6 juni
2de Kerstdag; maandag 26 december

Talentontwikkeling door uit te dagen

Spelenderwijs leren en ontdekken

BSO De Pinkenstal is samen met de kinderdagopvang gevestigd in een modern pand. Het is een ruim, licht en overzichtelijk gebouw. De BSO heeft een ruime buitenruimte met grote houten banken en tafels, moestuin bakken, een trampoline, een klimrek en veel ruimte om lekker te spelen. In samenwerking met de naastgelegen basisschool de Sterrenwachter gebruiken wij ook het schoolplein en de gymzaal voor actieve (buiten)activiteiten. Overdag zit in de BSO-ruimte de kleuterafdeling van de Sterrenwachter. Zo zijn de eerste stappen naar het te vormen Integraal Kindcentrum reeds gezet.

Uitdagende ruimten

De groepsruimtes van de buitenschoolse opvang zijn ruim en licht. De BSO biedt zo volop mogelijkheden om lekker zelf te spelen in de poppen-/keukenhoek of blokkenhoek of om je even terug te trekken met een boekje op een comfortabele bank. De centrale hal is ruim en biedt volop mogelijkheid voor allerlei soorten workshops en activiteiten. Het podium wordt veel gebruikt door de kinderen om een voorstelling op voor te bereiden of samen te dansen. Het atelier biedt alle benodigdheden en ruimte om creatief aan de slag te gaan. Iedere groepsruimte beschikt over een eigen keuken, zo ruikt het geregeld heerlijk bij de BSO wanneer er taart wordt gebakken of soep wordt gekookt.

Van creatief tot muziek

In ons atelier beschikken we over uitgebreide mogelijkheden om leuke creatieve workshops te geven. Solderen, schilderen, hout bewerken, gipsen, klei, noem het maar op. De kinderen worden uitgedaagd mee te denken over activiteiten en worden betrokken bij de aanschaf van nieuw spelmateriaal. De ruime tuin wordt veel gebruikt om lekker in te spelen of een workshop te volgen. Zo hebben de kinderen daar al kennis gemaakt met dans, drumble dance en capoeira.

IEDER KIND EEN EIGEN MENTOR

Bij Eigen&Wijzer heeft ieder kind een mentor. Dit is een pedagogisch medewerker van de groep van uw kind. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor u als ouder en is verantwoordelijk voor het bijhouden van de kind-map, het in de gaten houden van de ontwikkeling en het welzijn van uw kind (observeren en het bespreken van de uitkomsten met het team en met u), het eventueel signaleren van (potentiële) ontwikkelingsproblemen/behoeften aan meer uitdaging en de overdracht naar de basisschool of andere groep.

VAKANTIEZOTHEID

Tijdens de vakanties stellen alle BSO’s van Eigen&Wijzer in Loosdrecht een uniek VakantieZotheid programma samen. Naast uitdagende activiteiten staan er leuke uitstapjes op het programma naar bijvoorbeeld Beeld & Geluid, Sam Sam, een boerderij, de ijsbaan. We gaan spoorzoeken met een picknick op de hei, leren nieuwe vaardigheden tijdens creatieve workshops en maken zelf de lekkerste taarten. Iedere vakantie heeft een thema; circus, theater, strand. Door ook te zorgen voor genoeg ontspanning en kinderen hun eigen keuzes te laten maken krijgen de kinderen het unieke vakantiegevoel.

IKC in ontwikkeling

Eigen&Wijzer is door haar hoge kwaliteit in kinderopvang en ervaring met het opzetten van een Integraal Kind Centrum, gevraagd om de samenwerking met de basisscholen in Nieuw-Loosdrecht te intensiveren in twee Integraal Kind Centra. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers vormen in een IKC één team en werken nauw samen om kinderen een doorgaande leerlijn te bieden.

Een impressie

Bekijk onze fotogalerij

Kom kennismaken!

Kom de sfeer proeven bij deze gezellige BSO of schrijf uw kind direct in

Waardering ouders

Kwaliteit opvang: 8,4
Uitstraling locatie: 8,1
Kennis/ervaring pedagogisch medewerkers: 8,9
Buitenruimte: 8,0
Aanbod activiteiten: 8,6
Ouders dat ons aanbeveelt bij andere ouders: 99%