Vannessa locatiecoordinator buitenschoolse opvang

Vanessa Amse

Locatie coördinator
Kantoor: 035-5826035
Opvang: 06-15880037

Sportcomplex Hallinckveld

Rading 194
1231 KE Loosdrecht
LRK: 172324956

Vanessa Amse

Locatie coördinator
Kantoor: 035-5826035
Opvang: 06-15880037

Sportcomplex Hallinckveld

Rading 194
1231 KE Loosdrecht
LRK: 172324956
  • Sporten en buitenactiviteiten

    4000 m² buitenruimte

  • Sociaal, emotioneel en fysiek sterker groeien

    Van eigen verantwoordelijkheid en samenspel tot doorzettings- en uithoudingsvermogen

  • Aandacht voor een gezonde levensstijl

    Gezonde voeding, buiten, bewegen

Meer informatie

Openingstijden

Ma, di en do vanaf sluitingstijd basisschool – 18.30u.

Schoolvakanties (Noord) en studiedagen

8.15-18.30u op alle werkdagen

Sluitingsdagen 2022
2de Paasdag; maandag 18 april
Koningsdag; woensdag 27 april
Hemelvaartsdag; donderdag 26 mei
2de Pinksterdag; maandag 6 juni
2de Kerstdag; maandag 26 december

Unieke BSO met sport en (samen)spel

Opvang voor kinderen van 6 tot 13 jaar

Sportcomplex Hallinckveld is de unieke locatie voor twee BSO’s van Eigen&Wijzer. Voor kinderen van 6-8 jaar is de SportBSO de uitgelezen mogelijkheid om te bewegen en kennis te maken met verschillende sporten. De 8+ groep is voor kinderen die weten wat ze willen. Ze hebben inspraak in de activiteiten, kunnen zich inschrijven voor leuke workshops en worden uitgedaagd om deel te nemen aan sportieve activiteiten.

SportBSO voor 6 - 8 jaar

De SportBSO is gehuisvest in het Businesshome van de sportvereniging. Er is een huiselijke sfeer gecreëerd en er zijn diverse spelmaterialen aanwezig. Echter de focus van deze BSO ligt op sportieve buitenactiviteiten. Wij vinden het belangrijk dat kinderen voldoende sporten en bewegen. De positieve effecten op de motorische en sociale ontwikkeling van het kind zijn inmiddels bewezen. Maar ook de gezondheid van het kind heeft enorm veel baat bij voldoende beweging gedurende de dag. De locatie leent zich bij uitstek voor een grote variëteit aan sportactiviteiten: naast de voetbalvelden is er een kunstgrasveld en zijn er beach volleybal velden.  De kinderen van de SportBSO hebben een bewuste keuze gemaakt om deel te nemen aan deze BSO. De opvang staat dan ook primair in het teken van sportieve activiteiten. Elke week komt er een andere sport aan bod en per sport proberen wij ‘de basics’ aan de kinderen te leren. Zo leren ze technische vaardigheden, tactische vaardigheden en zorgen we dat we altijd afsluiten met een partijvorm. Sporten is niet verplicht. Heeft een kind een keer geen zin, dan zijn er genoeg andere ontspanningsmogelijkheden.

Wij maken door middel van sport kinderen motorisch sterker en sociaal vaardiger. De kinderen helpen mee met het opzetten en opruimen van het spel, krijgen de kans om een spel uit te leggen en krijgen te maken met het ‘tegen je verlies kunnen’. Maar het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen het leuk hebben en staan te trappelen om de volgende week weer naar de sport BSO te mogen!

8+ groep

Kinderen van 8 jaar en ouder hebben andere wensen dan de jongere kinderen die de BSO bezoeken. Allereerst willen ze de ruimte hebben om in kleinere groepjes te kunnen spelen en vragen ze meer uitdaging in het activiteitenaanbod. Op deze ruime locatie kunnen we hen dit bieden. De kantine van de voetbalvereniging is volledig ingericht naar de wensen van de oudere kinderen. Er is een huiselijke zithoek, een chillhoek en een grote centrale tafel voor het voorbereiden van kookactiviteiten, bouwen van een legodorp of kaplastad en voor creatieve workshops. Er is een overkapping met tafeltennistafel en er is een groot televisiescherm om te kunnen gamen, te zingen met karaoke en te sporten op de Wii fit. Uit school is het even spelen en dan is er fruit en drinken. Daarna is er al ruimte om te gaan doen wat je wil. De jongens gaan veelal buiten skeeleren, steppen, voetballen of het sportpark aan het verkennen. De meiden zijn meer van het knutselen, koken bovenal veel kletsen. Onder leiding van het altijd gezellige team worden er ook vaak activiteiten en/of workshops georganiseerd.

Op een pedagogische manier worden de kinderen op de 8+ voorbereidt op de komende jaren en leren ze om te gaan met de vrijheid die ze krijgen. Ze leren zichzelf te vermaken, materialen te delen met anderen en verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen gedrag. Op deze manier zorgen we dat de naschoolse opvang meer is dan alleen een opvang. Zo kunnen de kinderen met vertrouwen de middelbare schooltijd tegemoet treden!

VAKANTIEZOTHEID

In de vakanties vinden wij het belangrijk dat kinderen het extra gezellig hebben. Iedere vakantie stellen we een uitdagend VakantieZotheid programma samen. Regelmatig gaan we samen met de andere BSO’s van Eigen&Wijzer in Loosdrecht. Zo bezoeken wij bijvoorbeeld Beeld & Geluid, maken we een video met een greenscreen en we houden open podium waar kinderen zelf kiezen voor dans, zang of het tonen van een talent.

IEDER KIND EEN EIGEN MENTOR

Bij Eigen&Wijzer heeft ieder kind een mentor. Dit is een pedagogisch medewerker van de groep van uw kind. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor u als ouder en is verantwoordelijk voor het bijhouden van de kind-map, het in de gaten houden van de ontwikkeling en het welzijn van uw kind (observeren en het bespreken van de uitkomsten met het team en met u), het eventueel signaleren van (potentiële) ontwikkelingsproblemen/behoeften aan meer uitdaging en de overdracht naar de basisschool of andere groep.

TOEKOMST OPVANG LOOSDRECHT

De basisscholen in Nieuw-Loosdrecht gaan de komende jaren samen in twee Integrale Kind centra waarin Eigen&Wijzer de kinderopvang en buitenschoolse opvang (VSO, TSO, BSO) zal verzorgen. BSO Hallinckveld zal niet opgaan in een IKC en blijft als losse opvang bestaan. Zo heeft u als ouder altijd de keus om uw kind niet naar de BSO in een IKC te laten gaan.

Een impressie

Bekijk onze fotogalerij

Kom kennismaken!

Kom sfeer proeven bij de BSO of schrijf uw kind hier direct in.

Waardering ouders

Kwaliteit kinderopvang; 8,2
Uitstraling locatie; 7
Kennis/ervaring pedagogisch medewerkers; 7,9
Buitenruimte; 8,5
Aanbod activiteiten; 7,8
Ouders bevelen ons aan; 100%