IKC Tuindorp

Kometensingel 52
1033 BW Amsterdam

logo IKC Tuindorp

IKC Tuindorp

Kometensingel 52
1033 BW Amsterdam

 • Eigen zijn en wijzer groeien

  Ieder kind is uniek en ontwikkelt in eigen tempo

 • Ontdekken en ontwikkelen van talenten

  Wij werken kindvolgend

 • Bevordering van sociale omgang

  Samenwerken, taalontwikkeling, plezier maken!

 • Aandacht voor een gezonde leefstijl

  Bewegen, buitenlucht, gezonde voeding

 • Ieder kind heeft een mentor

  Ontwikkeling en welzijn staan centraal

IKC Tuindorp

Een locatie omgeven door groen, waar onderwijs en opvang samenkomen

Schoolbestuur Asko en kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer ontwikkelen samen IKC Tuindorp (voorheen basisschool de Satelliet). Binnen het kindcentrum bieden wij op één locatie onderwijs en opvang aan kinderen van 0-13 jaar (alleen van IKC Tuindorp). Zo bieden we alle kinderen een doorgaande leer- en ontwikkellijn vanuit één pedagogische visie. (Talent)ontwikkeling en het levensgeluk van kinderen, medewerkers en ouders staan centraal. Leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders bouwen samen aan de toekomst.

Dagopvang (0-4 jaar), Peuteropvang en Voorschool (VE) (2-4 jaar)

Professionele pedagogisch medewerkers bieden uitdagende binnen- en buitenactiviteiten aan, die passen bij de ontwikkeling en behoeften van uw kind. Bij jonge kinderen wordt de ontwikkeling op het gebied van taal, spraak, denken, motoriek, spel en sociaal-emotionele vaardigheden spelenderwijs gestimuleerd. Kinderen met een VVE indicatie krijgen extra begeleiding. De groepsruimten met knusse hoekjes, zijn voorzien van uitdagend spelmateriaal, waardoor kinderen worden gestimuleerd om te spelen en te ontdekken door te doen.

Wij denken niet in snelle langzame of gemiddelde kinderen, wij kennen enkel unieke kinderen. Onze ontwikkelmethode biedt ieder kind de mogelijkheid in eigen tempo optimaal te ontwikkelen en biedt pedagogisch medewerkers handvatten om activiteiten aan te bieden die passen bij de behoeften van het kind. De ontwikkeling sluit aan op het basisonderwijs, waardoor de warme overdacht naar de leerkracht soepel verloopt. Zo gaat ieder kind bij vier jaar voorbereid naar het basisonderwijs. Gezonde voeding en dagelijks buitenspelen maken de opvang compleet.

Buitenschoolse opvang (4-13 jaar)

Bij de buitenschoolse opvang worden kinderen (4-13 jaar) uitgedaagd mee te denken over het activiteitenprogramma (kinderparticipatie). De activiteiten zijn gericht op (talent)ontwikkeling, beweging, ontspanning en het vergroten van de zelfredzaamheid. Tijdens de vakanties stellen alle BSO’s van Eigen&Wijzer een uniek VakantieZotheid programma samen. Naast uitdagende activiteiten staan er leuke uitstapjes op het programma. We gaan spoorzoeken met een picknick, leren nieuwe vaardigheden tijdens creatieve workshops en maken zelf de lekkerste taarten. Door ook te zorgen voor genoeg ontspanning en kinderen hun eigen keuzes te laten maken krijgen de kinderen het unieke vakantiegevoel.

De opvang vindt plaats in het schoolgebouw en naastgelegen bijgebouw. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor nieuwbouw in volle gang.

Openingstijden

NSO: vanaf sluitingstijd van de basisschool van uw kind – 18.30u.

VSO: 07.30-08.30u.

PO 39wk: 08:30 – 14:00u

KDV 52wk: 07:30 – 18.30u

Schoolvakanties (Noord)

NSO: tijdens vakantie en studiedagen; 07.30 -18.30u.

Sluitingsdagen 2024
Nieuwjaarsdag: maandag 1 januari 2024
Tweede paasdag: maandag 1 april 2024
Hemelvaartsdag: donderdag 9 mei 2024
Tweede pinksterdag: maandag 20 mei 2024
Kerstmis: woensdag 25 en donderdag 26 december 2024

Dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluit de opvang om 17.00u.

IKC-studiedag: nader te bepalen

Contact

Hoofdkantoor: 035-5826035
Vragen over onze opvang, pakketten, contractwijzigingen

Locatie: Konnect ouderapp

IKC Tuindorp: website

Locatiemanager

Rosli Schreurs
Rosli Schreurs

Impressie

Kom kennismaken!

Kom sfeer proeven tijdens een rondleiding of kies voor direct inschrijven