samantha van der kroon

Samantha van der Kroon

Locatiecoördinator

Contact met de groep:
Eigen&Wijzer OuderApp

Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

BSO de SportWijzer

Sportpark Daalseweide
Sportparkweg 9
3604 AW Maarssen
LRK: 525489502

Samantha van der Kroon

Locatiecoördinator

Contact met de groep:
Eigen&Wijzer OuderApp

Hoofdkantoor/planning: 035-5826035

BSO de SportWijzer

Sportpark Daalseweide
Sportparkweg 9
3604 AW Maarssen
LRK: 525489502
 • Een uitdagend sportprogramma

  Zowel buiten op de sportvelden als binnen in onze fantastische sporthal

 • Plezier & samenwerking

  Een doorgaande ontwikkellijn en talentontwikkeling staan bij ons centraal

 • Meer dan sporten alleen!

  Ook workshops, creativiteit, natuur en techniek

 • Professionele begeleiding

  Door pedagogisch medewerkers met een sportieve achtergrond

 • Oog en aandacht voor ieder kind

  Ieder kind heeft een eigen mentor

Wordt uw kind blij van sporten, bewegen en actief ontspannen na schooltijd?

Dan haalt BSO de SportWijzer het beste in uw kind naar boven!

BSO de SportWijzer is de ideale plek voor kinderen die dol zijn op sporten, bewegen en actieve uitjes. Sporten gaat om behendigheid, techniek en inzicht. De kinderen leren dat je geen toptalent hoeft te zijn om van grote waarde te zijn voor je medespelers en plezier te beleven aan bewegen. We bewegen zoveel mogelijk buiten op de sportvelden. Bij slecht weer maken we gebruik van de sporthal. Sport en bewegen worden afgewisseld met ontspanning, spelletjes en workshops.

De opvang bij BSO de SportWijzer staat in het teken van sportieve activiteiten, gezond bewegen en actieve workshops. Talentontwikkeling en eigenaarschap staan centraal, waarbij we uitgaan van dat kind eigen is en wijzer groeit. Dé plek waar uw kind leert dat je met samenspel verder komt dan alleen, nieuwe sporten kan proberen en ook echt kan leren voetballen, korfbal, hockeyen, atletiek, …. De hoofdlijn bij deze BSO is sporten, maar er is meer. Het is ook de plek voor ontspanning, spelen, het volgen van workshops en activiteiten op het gebied van natuur, techniek en creativiteit. Bij Eigen&Wijzer kunnen kinderen zich op eigen wijze ontwikkelen en wijzer worden. Wij wijzen hen de weg bij het herkennen en erkennen van hun behoeften, talenten en interesses. Door hen binnen een veilige en vertrouwde basis uit te dagen en hen eigenaarschap te geven over hun ontwikkeling, groeit hun zelfvertrouwen en zijn ze in staat bewuste keuzes te maken. Ze ontdekken ze wat ze wel en niet leuk vinden, hoe om te gaan met anderen en dat je met doorzettingsvermogen meer kan bereiken. Zo vormt de BSO een waardevolle toevoeging op hetgeen ze thuis meekrijgen en op school leren.

Waar andere Sport BSO’s starten bij 6 jaar, starten wij bij 4 jaar. Ook deze doelgroep speelt steeds minder buiten terwijl bewegen, zeker in de buitenlucht, bewezen gezond is voor de algehele ontwikkeling van jonge kinderen. De activiteiten worden aangepast aan hun leeftijd, interesses en fysieke mogelijkheden. Voor oudere kinderen bieden we meer uitdaging, meer zeggenschap over de activiteiten, we gaan dieper in op de techniek van sport en op het ontwikkelen van inzicht in samenwerking. Iedere sport komt daarbij aan bod. Wij zijn er voor ieder kind die wil bewegen!

Buitenschoolse opvang 4-13 jaar

Op Sportpark Daalseweide in Maarssen hebben wij de beschikking over verschillende groepsruimtes, een tennisbaan en een sporthal, welke worden gedeeld met de sportverenigingen. Kinderen van 4 – 13 jaar vangen wij op in ruimtes die huiselijk zijn ingericht met uitdagend spelmateriaal, zithoeken en gezellige speelplekken. De kinderen worden betrokken bij de aanschaf van spelmaterialen en bij het opstellen van het activiteitenprogramma. Uit school worden de kinderen per leeftijdcategorie opgevangen. Na wat gegeten en gedronken te hebben kiest ieder kind zelf een (sport)activiteit of workshop, hierbij werken de groepen ook samen. Ieder kind heeft een eigen mentor bij de BSO, die het eerste aanspreek punt vormt voor kind en ouders/verzorgers en de ontwikkeling van het kind in de gaten houdt.

In de vakanties maken we het extra gezellig bij de BSO met een uitdagend VakantieZotheid programma. Kinderen van andere Eigen&Wijzer BSO locaties sluiten dan bij ons aan. Op het programma staan uitdagende activiteiten en leuke uitstapjes.

Sportief team van pedagogisch medewerkers

De kinderen worden begeleid door vaste professionele pedagogisch medewerkers met een sportieve achtergrond, die allen beschikken over een EHBO-diploma. Ieder kind heeft een eigen mentor. Deze houdt zich op de ontwikkeling en is eerste contactpersoon voor de ouders.

We zijn trots op ons professioneel samenwerkend team met een open houding en grote zorg voor elkaar en voor de kinderen. Ze delen een passie voor het begeleiden van kinderen en voor sport. Iedere medewerker heeft zijn eigen kwaliteiten; van het sociaal weerbaar maken van kinderen tot het geven van een specifieke sport activiteit. Ook worden er regelmatig externe (sport)deskundigen ingehuurd voor het geven van een uitdagende workshop. Onze medewerkers worden intern getraind en organisatie breed beschikken wij over een opleidingsplan. Want onze medewerkers zijn net als de kinderen eigen en groeien wijzer.

Openingstijden

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: aansluitend schooltijd – 18:30 uur

Schoolvakanties (Midden) en studiedagen

Maandag t/m donderdag: 8:00 – 18:30 uur
Optioneel af te nemen: Vroege Start (7:30 – 8:00 uur)

Sluitingsdagen 2024
Nieuwjaarsdag: maandag 1 januari 2024
Tweede paasdag: maandag 1 april 2024
Hemelvaartsdag: donderdag 9 mei 2024
Tweede pinksterdag: maandag 20 mei 2024
Kerstmis: woensdag 25 en donderdag 26 december 2024

Dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluit de opvang om 17.00u.

Impressie

Kom kennismaken!

U kunt uw kind direct inschrijven of samen eerst de sfeer ervaren tijdens een rondleiding bij onze Sport BSO in Maarssen.

Sponsor Kinderboerderij De Vechtse Hoeve

De Eigen&Wijzer kinderopvang locaties in Maarssen gaan graag op bezoek bij Kinderboerderij de Vechtse Hoeve. De kinderen leren hier veel over de dieren, over de zorg die ze nodig hebben en wat daar allemaal bij komt kijken. Kinderboerderij de Vechtse Hoeve is de enige kinderboerderij in Nederland die werkt met opvangdieren. Dit betekent dat de dieren zijn afgestaan door hun vorige eigenaar omdat deze niet de juiste zorg kon bieden. Bij de kinderboerderij krijgt ieder dier de zorg en aandacht die het verdient en nodig heeft. Het is dus niet gek dat Eigen&Wijzer enige jaren geleden besloten heeft sponsor te worden van deze mooie kinderboerderij.

Groot Mens

Gemeente Stichtse Vecht is al vanaf 2013 JOGG-gemeente en werkt samen met scholen, kinderdagverblijven, sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties aan het gezonder maken van de leefomgeving van kinderen en jongeren. Want een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd! BSO de SportWijzer sluit zich daar graag bij aan want wij zetten ons dagelijks in voor een gezonde ontwikkelomgeving voor jonge kinderen, met veel sport, beweging, plezier en een gezond voedingsbeleid. Bezoek de website van Meer Grote Mensen >>