Kinderopvang buiten schooltijd nodig? Kies voor een BSO van Eigen&Wijzer!

Uitdaging | Talentontwikkeling | Ontspanning

  • Talentontwikkeling staat centraal

    Ieder kind is eigen en groeit bij ons wijzer

  • Uitdagende activiteiten

    Aansluitend bij leeftijd en interesses

  • Samenwerking met vele basisscholen

    Binnen IKC’s en met basisscholen in de omgeving

Sport, natuur, cultuur en vooral heel veel leuke activiteiten!

Uitdagende buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar

Bij onze buitenschoolse opvang (BSO) locaties vangen wij kinderen op in de leeftijd van 4 – 13 jaar. De kinderen kunnen bij ons ontspannen, spelen en deelnemen aan uitdagende activiteiten en workshops. De openingstijden van de BSO sluiten aan op de schooltijden. Ook bieden wij voorschoolse opvang aan en zijn de kinderen tijdens extra vrije schooldagen en vakanties meer dan welkom!

Voor- en buitenschoolse opvang

Voorschoolse opvang

Wilt u uw werkdag vroeg beginnen en de dagelijkse files ontwijken? Dan is onze voorschoolse opvang is een uitkomst. Afhankelijk van de locatie kunt u vanaf 07:15 of 07:30 uur uw kind bij ons brengen. Onze pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat de kinderen op tijd op school zijn. Indien nodig kunnen zij ook samen met de kinderen ontbijten.

Buitenschoolse opvang

De openingstijden van de buitenschoolse opvang sluiten aan op de schooltijden. De buitenschoolse opvang is afhankelijk van de locatie tot uiterlijk 18.00/18.30 uur geopend. Uw kind wordt van school naar de opvanglocatie gebracht. De locatie wordt afgestemd op de interesses en de leeftijd van uw kind. Op diverse locaties bieden wij thematische BSO opvang aan.

Thema BSO's

BSO Sport

De sport BSO’s bevinden zich op sportlocaties en wij maken gebruik van de buiten- en/of binnen faciliteiten op de locatie. Voor sportieve kinderen is dit een uitdagende vorm van opvang. Wij bieden de kinderen een grote diversiteit aan sporten aan. Bekende sporten als hockey, judo en volleybal komen aan bod maarook met minder bekende sporten als Braziliaans voetbal, fitness, taekwondo en schermen laten we de kinderen kennis mee maken. De sportactiviteiten worden begeleid door gediplomeerde sportinstructeurs. Daarnaast zijn er pedagogisch medewerkers aanwezig met een sport achtergrond. In overleg met de kinderen stellen wij een uitdagend sportprogramma samen.

BSO Cultuur

Bij de BSO Cultuur stimuleren we de kinderen om hun talenten op het culturele vlak te ontdekken en verder te ontwikkelen. De kinderen kunnen hier, onder professionele begeleiding, zingen, dansen, toneelspelen of muziek maken. Wij organiseren creatieve activiteiten zoals bijvoorbeeld het maken van een stripverhaal of een kunstwerk. Daarnaast werken wij ieder jaar samen met de kinderen aan een musicalproductie. De locaties hebben veelal een podium en voldoende ruimte voor binnen activiteiten. Vanzelfsprekend kunnen de kinderen ook buiten hun energie kwijt. De pedagogisch medewerkers bij de BSO Cultuur zijn hiervoor geschoold.

BSO Natuurlijk

In Harderwijk bieden we bij BSO Natuurlijk verschillende natuuractiviteiten aan. Deze BSO ligt midden in het bos en is gevestigd in het clubhuis van de scouting. Na een dag op school kunnen de kinderen hier met veel plezier genieten van alles wat er geboden wordt op het gebied van natuur en beleving. Buiten spelen is gezond voor kinderen en er is een groot aanbod aan buitenactiviteiten. Uiteraard bieden wij hier ook voldoende binnen activiteiten en workshops aan.

MENTORSCHAP

Bij Eigen&Wijzer heeft ieder kind een mentor. Dit is een pedagogisch medewerker van de groep van uw kind. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor u als ouder en is verantwoordelijk voor het bijhouden van de kind-map, het in de gaten houden van de ontwikkeling en het welzijn van uw kind (observeren en het bespreken van de uitkomsten met het team en met u), het eventueel signaleren van (potentiële) ontwikkelingsproblemen/behoeften aan meer uitdaging en de overdracht naar de basisschool of andere groep.

WORKSHOPS

Gedurende het jaar bieden wij diverse workshops aan zoals kookworkshops, creatieve workshops (van 3D printen, filmen voor een green screen, theater, graffiti tot beeldhouwen) en workshops bij winkeliers (bakker, kapper, supermarkt) of verenigingen. Heeft uw kind gekozen voor een specifieke BSO zoals de BSO Sport of de BSO Cultuur dan worden er binnen deze interessegebieden extra workshops aangeboden.

 

VAKANTIEZOTHEID

Tijdens de schoolvakanties maken wij het extra gezellig bij de BSO. Samen met de andere Eigen&Wijzer BSO’s in de regio wordt een uitdagend vakantieprogramma opgesteld. Zo maken kinderen vriendjes en vriendinnetjes met andere BSO kinderen. We gaan er geregeld op uit naar een natuurpark, boerderij, museum of (indoor) speeltuin. Kinderen ervaren het ultieme vakantiegevoel ondanks dat ze bij de BSO zijn.

Onze buitenschoolse opvang locaties:

Kennismaken met onze BSO's?

Kom samen met uw kind sfeer proeven tijdens een rondleiding of schrijf uw kind direct in

Waardering ouders

Kwaliteit van de opvang; 7,9
Kennis/ervaring pedagogisch medewerkers; 8,0
Aanbod in activiteiten; 8,9
Ouders bevelen ons aan; 99%