mirjam berkelmans

Mirjam Berkelmans

Locatie coördinator
Kantoor: 035-5826035
Opvang: 051-7413757

IKC Sint Michaël

KDV/BSO: Schritsen 52, 8861AB, Harlingen
KDV: Hofstraat 35, 8861EP, Harlingen

LRKP KDV: 123138991
LRKP BSO: 167928739

Mirjam Berkelmans

Locatie coördinator
Kantoor: 035-5826035
Opvang: 051-7413757

IKC Sint Michaël

KDV/BSO: Schritsen 52, 8861AB, Harlingen
KDV: Hofstraat 35, 8861EP, Harlingen

LRKP KDV: 123138991
LRKP BSO: 167928739

  • Volledige opvang 0 - 13 jaar

    Opvang van 7:00 – 18:00 uur

  • Ieder kind heeft een mentor

    Ontwikkeling van het kind staat centraal

  • Uitdagende activiteiten

    Iedere leerling kan deelnemen aan het activiteitenprogramma

Samenwerken vanuit een gezamenlijke visie waarin ieder kind eigen is

Onderwijs en opvang op één locatie

Stichting Eigen&Wijzer vormt samen met de Sint Michaëlschool in Harlingen en Integraal Kind Centrum (IKC). In IKC Sint Michaël bieden school en kinderopvang samen de kinderen de uitdaging om te leren, te ervaren en om te oefenen om als persoon steeds meer onderdeel uit te maken van de maatschappij. Wij bieden volledige opvang van 0 – 13 jaar oud.

Dagopvang 0 - 2 jaar

Alle kinderen van 0 en 1 jaar zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 18:00 uur van harte welkom bij onze dagopvang 0-2 jaar.
Onze pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen op een speelse manier op verstandelijk, emotioneel, motorisch en creatief gebied. Door een slimme combinatie van routines en activiteiten, krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Zij ontmoeten andere kinderen en gaan samen op ontdekkingstocht, worden creatief uitgedaagd en ontwikkelen fantasie.

Dag- en peuteropvang 2 - 4 jaar

Alle kinderen van 2 en 3 jaar zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 18:00 uur van harte welkom bij onze dag- en peuteropvang 2-4 jaar. Peuters kunnen daarnaast gebruik maken van de peuteropvang van 08.15 tot 12.00 of 14.15 uur, gelijk aan de schooltijden.

Onze pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen op een speelse manier op verstandelijk, emotioneel, motorisch en creatief gebied. Door een slimme combinatie van routines en activiteiten, krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Zij ontmoeten andere kinderen en gaan samen op ontdekkingstocht, worden creatief uitgedaagd en ontwikkelen fantasie. Zij krijgen een steeds grotere woordenschat en leren samen te spelen en te communiceren. De methode Piramide die we hierbij gebruiken, sluit goed aan op het kleuteronderwijs vanaf groep 1.

Voorschool 2 - 4 jaar

De gemeente Harlingen vindt het belangrijk dat peuters voldoende gestimuleerd worden in hun ontwikkeling en biedt daarom elke peuter het recht op een gratis plek bij de voorschool. De voorschool Sint Michaël wordt verzorgd door Eigen&Wijzer.
Onze pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen op een speelse manier op verstandelijk, emotioneel, motorisch en creatief gebied. Door een slimme combinatie van routines en activiteiten, krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Zij ontmoeten andere kinderen en gaan samen op ontdekkingstocht, worden creatief uitgedaagd en ontwikkelen fantasie. Zij krijgen een steeds grotere woordenschat en leren samen te spelen en te communiceren. De methode Piramide die we hierbij gebruiken, sluit goed aan op het kleuteronderwijs vanaf groep 1. Uw kind is van harte welkom bij pedagogisch medewerkers: Mirjam, Karlijn, Hanny en Akkelien.
Om iedere peuter een plek te gunnen bij IKC Sint Michaël hanteren we de onderstaande openingstijden en een afwijkend plaatsingsbeleid:

Plaatsingsbeleid Voorschool
We houden bij het plaatsen van uw kind zoveel mogelijk rekening met uw wensen. De basis regel is wel dat peuters van 2 jaar 2 ochtenden kunnen komen en vanaf 3 jaar 1 ochtend met aansluitend de middag en een extra middag. Dit laatste geldt ook wanneer uw peuter 3 jaar wordt. Dus een dagdeel van 8.15 tot 14.15 en een middag van 12.15 tot 14.15.

Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar

Voorschoolse opvang
Wilt u uw werkdag vroeg beginnen en de dagelijkse files ontwijken? Dan is onze voorschoolse opvang een uitkomst. Vanaf 07:00 uur kunt u op alle werkdagen terecht bij onze locatie aan de Hofstraat. Onze pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat de kinderen op tijd in de klas zijn (ook aan de Schritsen). Indien nodig kunnen zij ook samen met de kinderen ontbijten.
Naschoolse opvang

Bij onze buitenschoolse opvang (BSO) vangen wij kinderen op in de leeftijd van 4 – 13 jaar. Op onze locatie aan de Hofstraat vangen we kinderen van 4-6 jaar op en aan onze locatie aan de Schritsen van 6-13 jaar. De kinderen kunnen bij ons ontspannen, spelen en deelnemen aan uitdagende activiteiten en workshops. Ook zijn de kinderen tijdens extra vrije schooldagen en vakanties meer dan welkom!

Wij doen onze uiterste best om elke keer weer uitdagende dag-arrangementen aan te bieden waarbij het kind zichzelf kan ontwikkelen en kan ontspannen in een veilige en uitdagende omgeving. Rust, regelmaat, ruimte en respect voor elkaar vormen hierbij de uitgangspunten.

De openingstijden van de naschoolse opvang sluiten aan op de schooltijden. De Naschoolse opvang is elke werkdag tot 18.15 uur geopend.

UITDAGENDE ACTIVITEITEN
(VOOR ALLE KINDEREN)

Gaat uw kind niet naar onze BSO, dan kan uw kind alsnog deelnemen aan het uitdagende activiteitenaanbod! Het GRAS-programma zit boordevol leuke naschoolsche activiteiten waarvoor u uw kind perkind kunt opgeven. Voor onze BSO kinderen maken we het in de vakantie extra gezellig met een uitdagend VakantieZotheid programma!

FLEXIBELE OPVANGPAKKETTEN

Wij verzorgen de voorschoolse- en buitenschoolse opvang binnen het IKC. U kunt kiezen voor vaste of flexibele dagdelen, opvang tijdens vakanties of incidenteel tijdens specifieke buitenschoolse activiteiten. Voor alle opvang gelden onze basisgaranties; o.a. een veilig plek voor uw kind waar zorg en individuele aandacht voorop staan, professionele medewerkers, ondersteuning in de ontwikkeling van uw kind volgens gerenommeerde methodes, veel afwisseling in activiteiten.

SAMENWERKING BINNEN HET IKC

De pedagogisch medewerkers zijn samen met de leerkrachten onderdeel van het team van het Integraal Kind Centrum. Wij koesteren de kwaliteiten van onze medewerkers en zetten hen op de juiste wijze in. De pedagogisch medewerkers zijn naast hun normale opleiding vaak ook gediplomeerd in het geven van lessen op een basisschool, gymlessen of het bieden van uitdagende workshops. We zijn trots op ons professionele team en op hun zorg aan uw kinde(ren) en aan elkaar.

 

Een impressie

Bekijk onze fotogalerij

Kom kennismaken!

Ervaar de sfeer in ons IKC tijdens een rondleiding. Is dit de opvang voor jouw kind, schrijf je dan in.
IKC Harlingen

Waardering ouders

Kwaliteit opvang; 8,2
Uitstraling locatie; 9,1
Kennis/ervaring pm'ers; 8,2
Buitenruimte; 8,3
Aanbod activiteiten; 8,3
Ouders dat ons aanbeveelt; 100%

Openingstijden

Voorschool van maandag tot en met vrijdag:
Ochtend: 8.15 – 11.45 uur
Middagpauze: 11.45 – 12.15 uur (voor de peuters die de hele dag komen)
Middag: 12.15 – 14.15 uur
BSO: ma – do aansluitend aan schooltijden – 18:30 uur.

Openingstijden tijdens schoolvakanties (Noord)

8.00 – 18.30 uur op alle werkdagen (Vroege start: 7:30u)

Gesloten tijdens de volgende feestdagen:

Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, 1e Kerstdag, 2e Kerstdag