Onderstaand tref je per regio een overzicht aan van onze beschikbare vacatures. Wij kijken uit naar je sollicitatie!

Zit er geen vacature voor jou bij, maar denk je van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor ons team? Stuur dan een open sollicitatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl met daarin jouw goede ideeën!
Parttime
Drachten, Friesland
Geplaatst 12 uur geleden

Pedagogisch medewerker BSO - Drachten

16 upw, BSO de Plotter en BSO de Wiekslag

Voor onze BSO's in Drachten zijn wij op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker. Ben jij creatief, enthousiast, sociaal, ondernemend en zit je vol goede ideeën over de ontwikkeling van kinderen, dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wat ga je doen?
Als pedagogisch medewerker bij de BSO werk je met kinderen van 4-13 jaar en bied je hen een betekenisvolle buitenschoolse tijd met leuke en uitdagende activiteiten, gericht op (talent)ontwikkeling, zelfredzaamheid en plezier. De locaties zijn optimaal gefaciliteerd om kinderen en het team een fijne tijd bij de BSO te kunnen bieden. Natuurbeleving, gezonde voeding en plezier in bewegen vinden wij belangrijk. De buitenruimtes bij de locaties bieden de kinderen volop mogelijkheden om te spelen, mee te doen met de aangeboden activiteiten, te ontdekken en plezier te maken! Bij de BSO werken met kinderparticipatie; de kinderen bepalen onder begeleiding het activiteitenprogramma. Zo leren ze met elkaar te overleggen, naar elkaar te luisteren en voor zichzelf op te komen. Belangrijke competenties voor in de toekomst! Tijdens vakanties werken we met een uitdagend VakantieZotheid programma dat boordevol staat met leuke uitjes, spannende workshops en te gekke activiteiten.

Je bent in jouw rol als pedagogisch professional een belangrijk aanspreekpunt voor ouders, externe samenwerkingspartners en het onderwijs. Samen met het team ga je dagelijks voor het bieden van de best mogelijke opvang. Zo kom jij iedere dag met plezier naar je werk en ga je met een voldaan gevoel weer naar huis. Want jouw werk doet er toe!

Wat bieden wij jou?

Een inspirerende werkplek bij Eigen&Wijzer in Drachten, waar je wordt uitgedaagd mee te denken over de opvang en hoe deze zo goed mogelijk aan te sluiten op het Montessori onderwijs bij De Plotter en het Jenaplan onderwijs bij de Wiekslag. We werken met enthousiaste teams waarin collega's voor elkaar klaar staan. We bieden salaris conform cao Kinderopvang (Schaal 6). Onze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan onder andere uit een fietsplan, een uitgebreid vitaliteitsplan met gratis sporten en coaching, de personeelsvoordeelwinkel en je bent van harte welkom om deel te nemen aan events (bijvoorbeeld een mudrun) die onze teamverbinding bevorderen. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich, net als de kinderen die wij opvangen, blijven ontwikkelen. We bieden trainingen, intervisie momenten en opleidingen aan.

Je werkt 16 uur per week. Tijdens schoolvakanties en op schoolvrije dagen vragen we je de hele dag te werken. Wil je meer uren werken? Eigen&Wijzer heeft opvanglocaties door heel Friesland!

Wat vragen wij van jou?

De ideale kandidaat heeft een visie op de ontwikkeling van kinderen, is flexibel zowel in denken als inzetbaarheid en ziet het als een uitdaging om gezamenlijk een mooi en uitdagend activiteitenaanbod neer te zetten voor de kinderen. Het is een pre wanneer je minimaal 2 jaar ervaring hebt en een talent meebrengt die toepasbaar is in het activiteitenprogramma voor de kinderen (sport, spel, creatief, koken, muziek, theater, etc.).

Spreekt deze vacature jou aan? Laten we elkaar dan beter leren kennen tijdens een kennismaking bij Montessorischool de Plotter. Stuur jouw sollicitatie en motivatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl. Tot binnenkort!

Wie zijn wij?

Eigen&Wijzer staat bekend om kleinschalige opvang, gericht op de ontwikkeling van kinderen en medewerkers. Kwalitatieve opvang waarin kinderen de best mogelijke opvang krijgen, wij als professional naast de ouders staan en waar we als team betrokken zijn bij elkaar. Samenwerking, werkplezier en blijven ontwikkelen, vinden wij belangrijk voor onze medewerkers. Vanuit onze expertise en visie vormen wij een vertrouwde en waardevolle samenwerkingspartner voor het onderwijs en binnen kindcentra in Friesland.

Goed om te weten:

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald. Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigenenwijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Twijfel je of jouw opleiding geschikt is om te mogen werken in de kinderopvang, doe dan de diplomacheck kinderopvang.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO

Pedagogisch medewerker BSO – Drachten 16 upw, BSO de Plotter en BSO de Wiekslag Voor onze BSO’s in Drachten zijn wij op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker. Ben jij creatief,...

Parttime
Loosdrecht, Maarssen
Geplaatst 1 dag geleden

Pedagogisch coach KDV/ BSO Maarssen/Loosdrecht Eigen&Wijzer

Gemiddeld 18-26 uur (uren in overleg)

Schaal 8. 

Ben jij ambitieus en professioneel? Heb jij kennis van voor-, en naschoolse opvang en pedagogisch coachen? Ben jij in staat mensen, pedagogiek en kwaliteit van opvang binnen onze kinderopvanglocaties in Maarssen te verbinden? Dan is dit jouw vacature!

Eigen&Wijzer staat voor optimale ontwikkeling van haar medewerkers. Wij dagen onze medewerkers uit zichzelf en hun ambities te ontplooien en faciliteren medewerkers in hun ontwikkeling door onder andere pedagogisch coaching aan te bieden. Als pedagogisch ben je aan het begeleiden, inspireren, coachen en draag je zorg voor de borging van de coaching.

Jij weet als pedagogisch coach jouw persoonlijke vaardigheden in te zetten op de ontwikkelbehoefte van je collega, waarbij gelijkwaardigheid in contact een belangrijke pijler is. Hiervoor dien je continu sensitief en responsief af te stemmen op dat wat de pedagogisch medewerker nodig heeft.

Je creëert een veilige coachrelatie waarbij jij de pedagogisch medewerkers en leidinggevenden activeert om nieuwsgierig te zijn naar zichzelf en vragen te stellen ter bevordering van het eigen leerproces. Om dit te kunnen bewerkstelligen ben jij volledig op de hoogte van wetgeving rondom pedagogisch coachen en heb je kennis van het kind van 4-12 jaar. Hierin neem je de visie en werkwijze van Eigen&Wijzer mee en motiveer je collega’s om ideeën en verbetermogelijkheden te delen.

Met jouw KDV/BSO ervaring en specialisatie beschik jij over kennis in het werken met kinderen op het KDV en BSO. Je coacht hier in 2 KDV groepen in Maarssen en diverse BSO groepen in Loosdrecht en Maarssen. Dit doe je onder andere door middel van het (mede)ontwikkelen, evalueren en uitvoeren van het coachingsbeleid. Je maakt samen met de leidinggevenden en de teams een jaarplan en coachplan, met als doel om de kwaliteit bij onze kinderopvanglocaties te borgen en te verhogen. Je verzorgt intervisiemomenten voor pedagogisch medewerkers om hen hierin mee te nemen, hen bewust te maken van eigen handelen en hen te stimuleren het geleerde toe te passen tijdens hun werk. 

De drive binnen Eigen&Wijzer is te allen tijde; kinderen optimaal faciliteren in hun ontwikkeling en medewerkers ondersteunen in het aangaan van een interessant en uitdagend ontwikkelproces. Hiervoor werk je nauw samen met de (regio)manager, de regio pedagogisch coach en de managers Kwaliteit & Opleiden. De pedagogisch coaches binnen Eigen&Wijzer werken nauw samen en ondersteunen elkaar in de coaching in de verschillende regio’s.

Doelstellingen:

 • Delen van kennis over kindvolgend werken, kinderparticipatie, duurzaamheidspedagogiek, cultuursensitief werken en de koppeling maken met de visie van Eigen&Wijzer
 • Enthousiasmeren, begeleiden en stimuleren van medewerkers bij hun dagelijkse werkzaamheden.
 • Sparringpartner voor stakeholders en het delen van de kennis in de praktijk in relatie tot de gemeentelijke voorwaarden.

Eigen&Wijzer als werkgever

Eigen&Wijzer biedt alle vormen van kinderopvang in de regio’s Amsterdam, Harderwijk, Zwolle e.o., Loosdrecht e.o., Maarssen/Breukelen en de provincie Friesland. Samen zorgen we voor een optimale ontwikkelomgeving voor de kinderen. We begeleiden kinderen naar zelfstandigheid, stimuleren hen om probleemoplossend te denken en dagen hen uit (talenten) te ontwikkelen. ‘Ieder (kind) is eigen en groeit wijzer’ is daarbij ons credo. 

Dit kan alleen wanneer wij gericht samenwerken binnen de teams, met ouders, onderwijs, gemeenten, de GGD, overige stakeholders in de regio en met andere organisaties die net als wij behoren tot Samenwerkende Kinderopvang (SKO). SKO bundelt de eigenheid van kleine en middelgrote kinderopvangorganisaties met de kracht van een grote organisatie. Kinderopvangorganisaties kunnen groeien door ‘klein’ te blijven vanuit hun unieke kenmerken .

Regio Maarssen/Breukelen bestaat uit 11 locaties; twee stand-alone kinderdagverblijven, 3 kindcentra waar we (VE) Peuteropvang en BSO verzorgen, 3 kindcentra waar we alleen BSO verzorgen, 1 stand-alone sport BSO en 1 stand-alone cultuur BSO. Regio Loosdrecht/Hollandsche Rading bestaat uit 6 locaties: 2 stand-alone kinderopvanglocaties met meerdere opvangvormen (1x VE peuteropvang), 1 stand-alone sport BSO en 2 stand-alone 8+ BSO's, 2 kindcentra met meerdere opvangvormen.

De locaties worden ondersteund door een regiomanager, een regiocoach, locatie verantwoordelijken en het hoofdkantoor in Hilversum (o.a. directie, finance, hr, marketing, beleid, planning).

Medewerkers zijn de belangrijkste schakel in het volledige opvangproces, hen ondersteunen we optimaal om dit mogelijk te maken. Jij als pedagogisch coach speelt daarin een belangrijke rol! 

We beloven je een baan… 

Waarin je avonturen beleeft, uitdagingen krijgt en zelf altijd in ontwikkeling blijft. Een uitdagende functie waarin je jezelf kunt ontwikkelen en samenwerkt binnen een hecht team. De verbinding tussen alle functies vinden we van grote meerwaarde voor de ontwikkeling als individu. 

 • De functie valt arbeidsvoorwaardelijk binnen de CAO Kinderopvang. Wij denken met jou mee over de contracturen en werktijden. 
 • Je kunt gebruik maken van het fietsplan, de personeelsvoordeelwinkel en het vitaliteitsplan ‘Hart van de Zaak’ met onder andere gratis sporten en workshops. 
 • Door het jaar heen organiseren we in samenwerking met Samenwerkende Kinderopvang (ontmoetings)momenten waarin je fysiek en/of intellectueel wordt uitgedaagd. 
 • De faciliteiten die je nodig hebt om jouw functie uit te voeren. 

Vereisten voor deze functie

 • Beschikt over een HBO werk- en denkniveau (Kinderopvang, VE) 
 • Is in het bezit van een diploma Pedagogisch Coach. 
 • Is aandachtsfunctionaris en kan hierin ondersteunen in de regio
 • Kan adviseren bij extra ondersteuningsbehoeftes van kinderen, weet de juiste wegen te bewandelen om passende ondersteuning te organiseren

Onze ideale kandidaat 

 • Beschikt over een analytisch vermogen voor het signaleren van leerdoelen bij zowel teamprocessen, individuele processen als het pedagogisch klimaat
 • Beschikt over coachende (oplossingsgerichte) vaardigheden voor het ondersteunen en stimuleren van medewerkers en het geven van sturing in hun ontwikkeling
 • Beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, voor het overdragen van kennis en informatie en het opstellen van beleids- en coaching plannen.
 • Is in staat om een veilige coachrelatie op te bouwen met pedagogisch medewerkers en weet vanuit dit oogpunt open en eerlijk te communiceren over het coachproces.
 • Kan goed samenwerken met managers en de verbinding weet te maken met de zakelijke kant van het werk. Jij kijkt vanuit het brede perspectief.
 • Beschikt over sterke organisatorische kwaliteiten en bent een echte teamplayer

Contact

Past deze baan bij jouw ambities? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie via werkenbij@eigenenwijzer.nl. Contactpersoon: Esther Gooij, manager Kwaliteit en Opleiden

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch coach

Pedagogisch coach KDV/ BSO Maarssen/Loosdrecht Eigen&Wijzer Gemiddeld 18-26 uur (uren in overleg) Schaal 8.  Ben jij ambitieus en professioneel? Heb jij kennis van voor-, en naschoolse opvang...

Parttime
Loosdrecht, Maarssen
Geplaatst 1 dag geleden

Pedagogisch coach BSO Maarssen/Loosdrecht Eigen&Wijzer

Gemiddeld 18-26 uur (uren in overleg)

Schaal 8. 

Ben jij ambitieus en professioneel? Heb jij kennis van naschoolse opvang en pedagogisch coachen? Ben jij in staat mensen, pedagogiek en kwaliteit van opvang binnen onze kinderopvanglocaties in Maarssen te verbinden? Dan is dit jouw vacature!

Eigen&Wijzer staat voor optimale ontwikkeling van haar medewerkers. Wij dagen onze medewerkers uit zichzelf en hun ambities te ontplooien en faciliteren medewerkers in hun ontwikkeling door onder andere pedagogisch coaching aan te bieden. Als pedagogisch ben je aan het begeleiden, inspireren, coachen en draag je zorg voor de borging van de coaching.

Jij weet als pedagogisch coach jouw persoonlijke vaardigheden in te zetten op de ontwikkelbehoefte van je collega, waarbij gelijkwaardigheid in contact een belangrijke pijler is. Hiervoor dien je je continu sensitief en responsief af te stemmen op dat wat de pedagogisch medewerker nodig heeft.

Je creëert een veilige coachrelatie waarbij jij de pedagogisch medewerkers en leidinggevenden activeert om nieuwsgierig te zijn naar zichzelf en vragen te stellen ter bevordering van het eigen leerproces. Om dit te kunnen bewerkstelligen ben jij volledig op de hoogte van wetgeving rondom pedagogisch coachen en heb je kennis van het kind van 4-12 jaar. Hierin neem je de visie en werkwijze van Eigen&Wijzer mee en motiveer je collega’s om ideeën en verbetermogelijkheden te delen.

Met jouw BSO ervaring en specialisatie beschik jij over kennis in het werken met kinderen op de BSO. Je coacht hier in BSO-groepen in Loosdrecht en Maarssen. Dit doe je onder andere door middel van het (mede)ontwikkelen, evalueren en uitvoeren van het coachingsbeleid. Je maakt samen met de leidinggevenden en de teams een jaarplan en coachplan, met als doel om de kwaliteit bij onze kinderopvanglocaties te borgen en te verhogen. Je verzorgt intervisiemomenten voor pedagogisch medewerkers om hen hierin mee te nemen, hen bewust te maken van eigen het eigen handelen en hen te stimuleren het geleerde toe te passen tijdens hun werk. 

De drive binnen Eigen&Wijzer is te allen tijde; kinderen optimaal faciliteren in hun ontwikkeling en medewerkers ondersteunen in het aangaan van een interessant en uitdagend ontwikkelproces. Hiervoor werk je nauw samen met de (regio)manager, de regio pedagogisch coach en de managers Kwaliteit & Opleiden. De pedagogisch coaches binnen Eigen&Wijzer werken nauw samen en ondersteunen elkaar in de coaching in de verschillende regio’s.

Doelstellingen:

 • Delen van kennis over kindvolgend werken, kinderparticipatie, duurzaamheidspedagogiek, cultuursensitief werken en de koppeling maken met de visie van Eigen&Wijzer
 • Enthousiasmeren, begeleiden en stimuleren van medewerkers bij hun dagelijkse werkzaamheden.
 • Sparringpartner voor stakeholders en het delen van de kennis in de praktijk in relatie tot de gemeentelijke voorwaarden.

Eigen&Wijzer als werkgever

Eigen&Wijzer biedt alle vormen van kinderopvang in de regio’s Amsterdam, Harderwijk, Zwolle e.o., Loosdrecht e.o., Maarssen/Breukelen en de provincie Friesland. Samen zorgen we voor een optimale ontwikkelomgeving voor de kinderen. We begeleiden kinderen naar zelfstandigheid, stimuleren hen om probleemoplossend te denken en dagen hen uit (talenten) te ontwikkelen. ‘Ieder (kind) is eigen en groeit wijzer’ is daarbij ons credo. 

Dit kan alleen wanneer wij gericht samenwerken binnen de teams, met ouders, onderwijs, gemeenten, de GGD, overige stakeholders in de regio en met andere organisaties die net als wij behoren tot Samenwerkende Kinderopvang (SKO). SKO bundelt de eigenheid van kleine en middelgrote kinderopvangorganisaties met de kracht van een grote organisatie. Kinderopvangorganisaties kunnen groeien door ‘klein’ te blijven vanuit hun unieke kenmerken .

Regio Maarssen/Breukelen bestaat uit 11 locaties; twee stand-alone kinderdagverblijven, 3 kindcentra waar we (VE) Peuteropvang en BSO verzorgen, 3 kindcentra waar we alleen BSO verzorgen, 1 stand-alone sport BSO en 1 stand-alone cultuur BSO. Regio Loosdrecht/Hollandsche Rading bestaat uit 6 locaties: 2 stand-alone kinderopvanglocaties met meerdere opvangvormen (1x VE peuteropvang), 1 stand-alone sport BSO en 2 stand-alone 8+ BSO's, 2 kindcentra met meerdere opvangvormen.

De locaties worden ondersteund door een regiomanager, een regiocoach, locatie verantwoordelijken en het hoofdkantoor in Hilversum (o.a. directie, finance, hr, marketing, beleid, planning).

Medewerkers zijn de belangrijkste schakel in het volledige opvangproces, hen ondersteunen we optimaal om dit mogelijk te maken. Jij als pedagogisch coach speelt daarin een belangrijke rol! 

We beloven je een baan… 

Waarin je avonturen beleeft, uitdagingen krijgt en zelf altijd in ontwikkeling blijft. Een uitdagende functie waarin je jezelf kunt ontwikkelen en samenwerkt binnen een hecht team. De verbinding tussen alle functies vinden we van grote meerwaarde voor de ontwikkeling als individu. 

 • De functie valt arbeidsvoorwaardelijk binnen de CAO Kinderopvang. Wij denken met jou mee over de contracturen en werktijden. 
 • Je kunt gebruik maken van het fietsplan, de personeelsvoordeelwinkel en het vitaliteitsplan ‘Hart van de Zaak’ met onder andere gratis sporten en workshops. 
 • Door het jaar heen organiseren we in samenwerking met Samenwerkende Kinderopvang (ontmoetings)momenten waarin je fysiek en/of intellectueel wordt uitgedaagd. 
 • De faciliteiten die je nodig hebt om jouw functie uit te voeren. 

Vereisten voor deze functie

 • Beschikt over een HBO werk- en denkniveau (Kinderopvang, VE) 
 • Is in het bezit van een diploma Pedagogisch Coach. 
 • Is aandachtsfunctionaris en kan hierin ondersteunen in de regio
 • Kan adviseren bij extra ondersteuningsbehoeftes van kinderen, weet de juiste wegen te bewandelen om passende ondersteuning te organiseren

Onze ideale kandidaat 

 • Beschikt over een analytisch vermogen voor het signaleren van leerdoelen bij zowel teamprocessen, individuele processen als het pedagogisch klimaat
 • Beschikt over coachende (oplossingsgerichte) vaardigheden voor het ondersteunen en stimuleren van medewerkers en het geven van sturing in hun ontwikkeling
 • Beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, voor het overdragen van kennis en informatie en het opstellen van beleids- en coaching plannen.
 • Is in staat om een veilige coachrelatie op te bouwen met pedagogisch medewerkers en weet vanuit dit oogpunt open en eerlijk te communiceren over het coachproces.
 • Kan goed samenwerken met managers en de verbinding weet te maken met de zakelijke kant van het werk. Jij kijkt vanuit het brede perspectief.
 • Beschikt over sterke organisatorische kwaliteiten en bent een echte teamplayer

Contact

Past deze baan bij jouw ambities? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie via werkenbij@eigenenwijzer.nl. Contactpersoon: Esther Gooij, manager Kwaliteit en Opleiden 

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch coach

Pedagogisch coach BSO Maarssen/Loosdrecht Eigen&Wijzer Gemiddeld 18-26 uur (uren in overleg) Schaal 8.  Ben jij ambitieus en professioneel? Heb jij kennis van naschoolse opvang en pedagogisch...

Parttime
IKC-WereldWijs, Loosdrecht
Geplaatst 1 dag geleden

Pedagogisch medewerker KDV bij het prachtige IKC-WereldWijs in Loosdrecht

34 uur | start: direct
IKC-WereldWijs bevindt zich in een schitterend gebouw, waarin onderwijs en kinderopvang samen een Integraal KindCentrum vormen. Binnen het IKC bieden wij kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 – 13 jaar. Bij onze opvang passen wij de pedagogisch didactische visie toe van het IKC. Hierdoor is het voor kinderen en voor ouders herkenbaar en ervaart een kind bij vier jaar geen drempel om de overstap te maken naar het onderwijs. In deze visie gaan wij uit van het competente kind: ieder kind is uniek en heeft een natuurlijke drijfveer om zich te ontwikkelen. Door kinderen een veilige en uitdagende ontwikkelomgeving te bieden krijgt een kind hier alle kansen toe. We kijken naar ieder kind en vragen ons af ‘wat heeft dit kind nodig om zich optimaal te ontwikkelen’.

Wij zijn op zoek naar … jou!

Voor het KDV zijn we op zoek naar een professioneel pedagogisch medewerker. Samen met collega’s zorg je voor een optimale omgeving voor de kinderen en ga je er iedere dag voor liefdevolle opvang te bieden, waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat.

Je biedt kinderen een veilige plek waar je hen stimuleert om te onderzoeken, te spelen en te proberen. Je bent een belangrijk aanspreekpunt voor de ouders. Vanuit jouw professionele achtergrond sta je naast de ouders en werk je samen aan het herkennen en ondersteunen van de behoeften van het kind. Samenwerking en heldere communicatie met collega’s is daarbij van groot belang. Je bent niet bang om je kwetsbaar op te stellen en ziet daarin juist de kracht. Medewerkers van Eigen&Wijzer worden intern verder opgeleid en uitgedaagd zich te blijven ontwikkelen.

Wij bieden jou:

 • Een enthousiast IKC-team van professionals (Proceon en Eigen&Wijzer).
 • Ontwikkelmogelijkheden die passen bij jouw ambities (intern word je verder opgeleid). Wil je doorgroeien naar PW4? In december start de interne opleiding!
 • Een werkplek waar je wordt uitgedaagd om met ideeën te komen en samen te werken.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO. De mogelijkheid om deel te nemen aan het vitaliteitsplan Hart van de Zaak met o.a. gratis sporten en coaching/workshops en het fietsplan. Ook krijg je toegang tot de personeelsvoordeelwinkel.

Wil jij onderdeel zijn van dit Kindcentrum?

 • Is het jouw passie een bijdrage te leveren aan de (talent)ontwikkeling van kinderen?
 • Ben je communicatief sterk en een kei in samenwerken en organiseren?
 • Zie jij wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien?
 • Beschik je over een diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau?

Vind jij het een uitdaging om als pedagogisch medewerker mee te bouwen aan dit IKC in Loosdrecht? Dan gaan wij graag met jou in gesprek over waar jouw ambities liggen binnen het Kindcentrum. Mail je CV en motivatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl o.v.v. IKC-WereldWijs KDV en wij nemen spoedig contact met je op!

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker KDV
ID231128001

Pedagogisch medewerker KDV bij het prachtige IKC-WereldWijs in Loosdrecht 34 uur | start: directIKC-WereldWijs bevindt zich in een schitterend gebouw, waarin onderwijs en kinderopvang samen een Integr...

Parttime
Hoenderloo
Geplaatst 1 dag geleden

Ben jij een energieke pedagogisch medewerker, het liefst de hele dag buiten en vind je het tof om samen met het team iedere dag te blijven ontwikkelen? Lees dan gauw verder!

Wat ga je doen?

Bij het KDV (dagopvang 0-4 jaar) bied je kinderen een veilige plek en stimuleer je hen om te onderzoeken, te spelen en te proberen. We werken kindvolgend en kijken naar de individuele ontwikkeling van elk kind. Onze activiteiten en omgeving richten we hier op in. Ons KDV heeft 2 groepen, een voor kinderen van 0-2 jaar en een voor kinderen van 2-4 jaar. 

Veiligheid vormt de basis

Er is aandacht voor ieder kind 

We ontwikkelen door te ontdekken 

Samen, met elkaar! 

We werken vanuit de visie dat kinderen eigen zijn en wijzer groeien. Vanuit de methode die we hanteren worden alle zintuigen en ontwikkelgebieden van jonge kinderen gestimuleerd. Ze leren hun eigen talenten te ontwikkelen en te herkennen. Onze visie is onder andere gebaseerd op de pedagogiek van Emmi Pikler. We werken met natuurlijke materialen en bieden een uitdagende binnen- en buiten ontwikkelruimte en materialen aan. Je kan hier al je creativiteit in kwijt! Je zorgt samen met je team voor een krachtige start van het leven van ieder kind.  Met geduld, zorgzaamheid en aandacht voor ieder kind, in een veilige en hygiënische omgeving kunnen kinderen ontdekken, leren en uitgroeien tot zelfbewuste individuen.

IKC Hei&Bos

Samen met de basisschool vormen wij het Integraal Kindcentrum Hei&Bos. Eigen&Wijzer verzorgt de groene kinderopvang, hieronder vallen de dagopvang (KDV), buitenschoolse opvang (BSO) en voorschoolse opvang (VSO) vallen. Bij ons staat natuur en natuurbeleving centraal. Dagelijks buiten zijn  en een gezond voedingsbeleid standaard bij Eigen&Wijzer. 

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Locatiecoördinator Francis Faken (06 29 79 65 31) en regiomanager Mirjam van den Heuvel (06 25 11 96 13) komen graag met je in contact! Of reageer direct via de website.

Wat bieden wij jou?

Een vaste positie in het team waarin je jouw ervaring en achtergrond kan toepassen en heel veel kinderen (en ouders) blij kan maken met goede kinderopvang met een eigen identiteit. En we bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst van 27 uur (3 dagen per week);
 • Een salaris conform cao Kinderopvang: €2831 - €3192 (salarisschaal 6) * per maand, afhankelijk van je ervaring en op basis van 36 uur.
  * Gaat vanuit de CAO Kinderopvang omhoog per 1 januari 2024 en per 1 april 2024;
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen; 
 • Interessante arbeidsvoorwaarden; een vitaliteitsplan (gratis sporten!), een fietsplan en je mag gebruikmaken van de personeelsvoordeelwinkel.

Wat breng je mee?

Je bent een bevlogen en ervaren pedagogisch medewerker. Je zorgt met plezier voor een leuk en verantwoord pedagogisch aanbod voor de kinderen. Je bent liefdevol, zorgzaam en je hebt aandacht voor ieder kind. Je bent een echte teamplayer. 

Verder heb je:

 • Ervaring in de kinderopvang als pedagogisch medewerker is een pré;
 • Oog voor kwaliteit. Je kan verantwoorden waar je je pedagogisch aanbod op baseert. Je hebt kennis van de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd 0-4 jaar;
 • Je bent in staat helder en vriendelijk te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en weet ondersteuning te vinden wanneer nodig;
 • Een behaalde diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau.

Verder ben je bevlogen over goede en groene kinderopvang en komen jouw waarden overeen met die van Eigen&Wijzer.
Je wilt aan de slag!
Reageer direct via de website of stuur een e-mail inclusief cv naar werkenbij@eigenenwijzer.nl waarin je kort uitlegt waarom deze functie bij je past. Uiteraard laten we jou ook kennismaken met de visie van Eigen&Wijzer. Een dagdeel meelopen op onze locatie is daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wat maakt ons Eigen&Wijzer?
Bij Eigen&Wijzer kunnen kinderen zich op eigen wijze ontwikkelen. Ieder kind heeft behoeften, kwaliteiten, interesses en ontwikkeldoelen. Vanuit een veilige en vertrouwde basis dagen wij kinderen uit te ontdekken wie zij zijn, nieuwsgierig in het leven te staan, probleemoplossend te denken, hun kwaliteiten te ontplooien, hun interesses te verbreden en wijzer te groeien. Dit doen wij in nauwe (integrale) samenwerking met en in directe aansluiting op ten minste het basisonderwijs. Wij bieden kinderen op ieder ontwikkelingsniveau een grote variëteit aan activiteiten en begeleiden kinderen in hun ontwikkeling tot zelfstandige en democratische burgers. Wij wijzen hen de weg!

Onze visie: op eigen wijze ontwikkelen en wijzer groeien 

Onze missie: de beste mogelijke kinderopvang voor ieder kind en werkgeluk en uitdaging voor onze medewerkers.
Onze kernwaarden: zorg & welzijn, aandacht, ontwikkeling en samen.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker KDV

Ben jij een energieke pedagogisch medewerker, het liefst de hele dag buiten en vind je het tof om samen met het team iedere dag te blijven ontwikkelen? Lees dan gauw verder! Wat ga je doen? Bij het KD...

Nader te bepalen
Amsterdam, Kindcentrum Eigen&Wijzer
Geplaatst 3 dagen geleden

Kindcentrum Eigen&Wijzer ligt vlak naast winkelcentrum Reigersbos (wijk Gaasperdam). Dit kindcentrum biedt alle vormen van opvang, beschikt over een grote groene buitenruimte en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Pedagogisch medewerkers werken doelgericht samen om de leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen optimaal te maken. We werken vanuit de visie dat kinderen eigen zijn en wijzer groeien. Kinderen leren hun eigen talenten te ontwikkelen en te herkennen. We zorgen voor elkaar en voor onze omgeving en geven kinderen handvatten mee voor het leven. Met zorgzaamheid, liefde en aandacht voor ieder kind, in een veilige en hygiënische omgeving, kunnen kinderen ontdekken, leren en uitgroeien tot zelfbewuste individuen. Of je nu een beginner bent of specialist op het gebied van educatie aan kinderen, je zet jouw kennis in op de groep en binnen het team. Samen gaan jullie iedere dag voor het bieden van de best mogelijke opvang.

Welke opvangvorm past bij jou?

Binnen Kindcentrum Eigen&Wijzer biedt Eigen&Wijzer dagopvang, peuteropvang/voorschool (VE), voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang. Voor de peuteropvang/voorschool zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega!

Bij de peuteropvang/Voorschool (VE) (2-4 jaar) begeleiden onze pedagogisch medewerkers de kinderen bij het ontwikkelen van hun spraak, taal, motoriek en talenten. De groepen zijn huiselijk ingericht en bieden speelmateriaal wat aansluit bij de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Het peuterspel binnen op de groep en in de buitenruimte, speelt hierbij een belangrijke rol, want spelen is leren. Kinderen met een VE-indicatie krijgen extra ondersteuning. Zo gaat ieder kind bij vier jaar voorbereid naar het basisonderwijs.

Wij bieden jou een omgeving waar je

 • Samenwerkt binnen een enthousiast team van professionals.
 • Ontwikkelmogelijkheden krijgt die passen bij jouw ambities. Intern word je verder getraind en het is mogelijk om onze interne PW4 opleiding te volgen.
 • Wordt uitgedaagd om met ideeën te komen en samen te werken binnen het hechte team.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris krijgt conform CAO kinderopvang en deel kan nemen aan het vitaliteitsplan (o.a. gratis sporten en coaching), het fietsplan en de personeelsvoordeelwinkel.

Samen bespreken we jouw wensen en ambities, en kijken we naar de mogelijkheden voor nu en voor in de toekomst!

Jij bent een match als jij

 • Het geweldig vindt voor jonge kinderen te zorgen en hen te begeleiden bij hun ontwikkeling en ziet wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien;
 • Communicatief sterk bent, inlevingsvermogen hebt, jezelf wilt ontwikkelen en denkt in oplossingen;
 • Beschikt over een diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau;
 • Voor de Peuteropvang VE vacature is startbekwaam volgens de Amsterdamse norm VVE een vereiste.

Reageer via de website of mail ons je cv en motivatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl om aan te geven dat je graag komt kennismaken. Vermeld in je reactie Kindcentrum Eigen&Wijzer PO(VE)!

Goed om te weten

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald (vanaf 75% ook bij het KDV/PO). Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigenenwijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Wil je werken in de kinderopvang  en beschik je over een opleiding welke wordt erkend als kwalificerende zij instromer diploma categorie A2 of B2 (A2 kwalificeert voor werken bij de dagopvang en de BSO. B2 kwalificeert voor werken bij de BSO). Dan komen we graag met jou in contact! Bekijk het overzicht  

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker PO

Kindcentrum Eigen&Wijzer ligt vlak naast winkelcentrum Reigersbos (wijk Gaasperdam). Dit kindcentrum biedt alle vormen van opvang, beschikt over een grote groene buitenruimte en is goed bereikbaar...

Parttime
IKC-WereldWijs, Loosdrecht
Geplaatst 3 dagen geleden

Pedagogisch medewerker BSO/KDV bij het prachtige IKC-WereldWijs in Loosdrecht

16-24 uur

IKC-WereldWijs is een succes! In een schitterend nieuw gebouw, zijn de basisscholen Rehobothschool en de Terpstraschool (beide onderdeel van de Proceon onderwijsgroep) gefuseerd en vormen samen met Eigen&Wijzer een Integraal KindCentrum. Binnen het IKC bieden wij kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 – 13 jaar. Bij onze opvang passen wij de pedagogisch didactische visie toe van het IKC. Hierdoor is het voor kinderen en voor ouders herkenbaar en ervaart een kind bij vier jaar geen drempel om de overstap te maken naar het onderwijs. In deze visie gaan wij uit van het competente kind: ieder kind is uniek en heeft een natuurlijke drijfveer om zich te ontwikkelen. Door kinderen een veilige en uitdagende ontwikkelomgeving te bieden krijgt een kind hier alle kansen toe. We kijken naar ieder kind en vragen ons af ‘wat heeft dit kind nodig om zich optimaal te ontwikkelen’.

Wij zijn op zoek naar … jou!

Jij bent een enthousiast persoon die graag mee bouwt aan de verbinding tussen het onderwijs en de opvang voor medewerkers, kinderen en ouders. Bij de BSO organiseer je uitdagende activiteiten die verdiepen, verbreden en leuk zijn! Je weet de kinderen (4-13 jaar oud) te stimuleren en uit te dagen in de ontwikkeling van hun talenten. Het vergroten van zelfredzaamheid en zelfvertrouwen worden gestimuleerd door kinderen mee te laten denken over activiteiten en de uitvoering. Bij het KDV (-4 jaar) zorg je samen met collega’s voor een optimale omgeving voor de kinderen en ga je er iedere dag voor liefdevolle opvang te bieden, waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat.

Je biedt kinderen een veilige plek waar je hen stimuleert om te onderzoeken, te spelen en te proberen. Je bent een belangrijk aanspreekpunt voor de ouders. Vanuit jouw professionele achtergrond sta je naast de ouders en werk je samen aan het herkennen en ondersteunen van de behoeften van het kind. Samenwerking en heldere communicatie met collega’s is daarbij van groot belang.

Door je open houding en directe manier van communiceren ben je in staat om tijdens teamcontact mee te denken en je goed onderbouwde mening te geven. Je bent je ervan bewust dat het IKC-team verantwoordelijk is voor het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen en de contacten met ouders en externe partijen. Medewerkers van Eigen&Wijzer worden intern verder opgeleid en uitgedaagd zich te blijven ontwikkelen.

Wij bieden jou:

 • Een enthousiast IKC-team van professionals (Proceon en Eigen&Wijzer).
 • Ontwikkelmogelijkheden die passen bij jouw ambities (intern word je verder opgeleid). Wil je doorgroeien naar PW4? In september staat de interne opleiding!
 • Een werkplek waar je wordt uitgedaagd om met ideeën te komen en samen te werken.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO. De mogelijkheid om deel te nemen aan het vitaliteitsplan (met o.a. gratis sporten, coaching en webinars) en het fietsplan. Ook krijg je toegang tot de personeelsvoordeelwinkel.

Wil jij onderdeel zijn van dit Kindcentrum?

 • Is het jouw passie een bijdrage te leveren aan de (talent)ontwikkeling van kinderen?
 • Ben je communicatief sterk en een kei in samenwerken en organiseren?
 • Zie jij wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien?
 • Beschik je over een diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau?

Vind jij het een uitdaging om als pedagogisch medewerker mee te bouwen aan dit IKC in Loosdrecht? Dan gaan wij graag met jou in gesprek over waar jouw ambities liggen binnen het Kindcentrum. Mail je CV en motivatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl o.v.v. IKC-WereldWijs BSO/KDV en wij nemen spoedig contact met je op.

Goed om te weten

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald (vanaf 75% ook bij het KDV/PO). Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigenenwijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Twijfel je of jouw opleiding geschikt is om te mogen werken in de kinderopvang, doe dan de diplomacheck kinderopvang.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO, Pedagogisch medewerker KDV
ID21021601

Pedagogisch medewerker BSO/KDV bij het prachtige IKC-WereldWijs in Loosdrecht 16-24 uur IKC-WereldWijs is een succes! In een schitterend nieuw gebouw, zijn de basisscholen Rehobothschool en de Terpstr...

Nader te bepalen
Amsterdam, BSO De Wijze Vrienden, DKC De IJsbreker, Het Wijze Eiland, IKC Tuindorp, Kindcentrum Eigen&Wijzer
Geplaatst 3 dagen geleden

Enthousiaste vaste invalkrachten voor dagopvang en BSO in Amsterdam Noord of Zuid-Oost

Eigen&Wijzer is voor twee IKC's in Amsterdam Noord op zoek naar een oproepkracht en voor een IKC in Amsterdam Zuid-Oost. Oproepkracht zijn in de kinderopvang is een vak apart. Je moet naast het zijn van een enthousiaste pedagogisch medewerker ook in staat zijn om snel je plek te vinden binnen het team van die dag en ad hoc paraat kunnen staan wanneer wij je nodig hebben. Een uitdaging die wordt beloond door leuke kinderen, gezellige teams en unieke ervaringen. Je werkt volgens een 0-uren contract. Wil je in de toekomst vaste uren dan bespreken we graag met jou de mogelijkheden.

Wat ga je doen?

Bij de IKC's bieden wij dagopvang en buitenschoolse opvang aan en werken wij nauw samen met het onderwijs. Als pedagogisch medewerker bij het KDV bied je kinderen de zorg en geborgenheid die zij nodig hebben om zich in eigen tempo optimaal te kunnen ontwikkelen. Bij de BSO weet je kinderen te stimuleren en uit te dagen te ontdekken waar hun interesses en talenten liggen. Je bedenkt en organiseert samen met je collega’s activiteiten waar de kinderen hun creativiteit en energie in kwijt kunnen. Je voelt je verantwoordelijk en wilt de beste en leukste opvang bieden. Jij weet kinderen van alle leeftijden geborgenheid te bieden en hen te stimuleren om te leren door te proberen.

We werken binnen de regio veel samen met externe partijen op dit gebied, dus je zult regelmatig nieuwe contacten leggen, de bestaande contacten onderhouden en op een enthousiaste en positieve manier ons KDV en de BSO naar buiten toe vertegenwoordigen. Daarnaast ben je het aanspreekpunt van de ouders. Vanuit jouw professionele achtergrond sta je naast de ouders en werk je samen toe naar een omgeving waarin het kind zelfbewust kan opgroeien.

Bij alles wat je doet staat de ontwikkeling van het kind centraal. Je bent dan ook bereid jezelf telkens weer de vraag te stellen “Is dat wat ik nu doe ook wat het kind nu nodig heeft?”

Jij wil bij ons werken want bij ons is het leuk!! En ...

 • je wordt bij ons uitgedaagd om met ideeën te komen. Je kan jouw talenten inzetten en verder ontwikkelen;
 • je werkt samen met een gemotiveerde teams bestaande uit opvang en onderwijs medewerkers;
 • je wordt intern verder opgeleid en wordt begeleid door een pedagogisch coach;
 • je krijgt bij ons prima arbeidsvoorwaarden met een salaris conform de cao en je kan deelnemen aan het fietsplan en het vitaliteitsplan Hart van de Zaak (o.a. gratis sporten en coaching). Ook mag je gebruik maken van de personeelsvoordeelwinkel.

Wij zoeken jou als

 • je flexibel inzetbaar bent;
 • je het geweldig vindt kinderen te verzorgen, te motiveren en te stimuleren;
 • je de meerwaarde ziet van de samenwerking tussen opvang en onderwijs;
 • je graag initiatief toont, oplossingsgericht situaties aanpakt en een fijne collega bent die samenwerkt;
 • je over een diploma in de kinderopvang of pedagogiek MBO3/MBO4/HBO beschikt.

Om jou kennis te laten maken met Eigen&Wijzer en ons de gelegenheid te geven jou te leren kennen, maakt een meeloop dag bij ons altijd onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Dan kijken wij uit naar je reactie via werkenbij@eigenenwijzer.nl. Vermeld in het onderwerp Oproepkracht Amsterdam Noord of Zuid-Oost, afhankelijk van jouw voorkeur.

Goed om te weten

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald (vanaf 75% ook bij het KDV). Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigen-en-wijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Twijfel je of jouw opleiding geschikt is om te mogen werken in de kinderopvang, doe dan de diplomacheck kinderopvang.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO, Pedagogisch medewerker KDV
id21011303
SalarisSchaal 6

Enthousiaste vaste invalkrachten voor dagopvang en BSO in Amsterdam Noord of Zuid-Oost Eigen&Wijzer is voor twee IKC’s in Amsterdam Noord op zoek naar een oproepkracht en voor een IKC in Ams...

Parttime
Amsterdam, BSO De Wijze Vrienden
Geplaatst 3 dagen geleden

Aantal uren in overleg | duobaan is mogelijk

Pedagogisch medewerkers werken doelgericht samen om de leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen optimaal te maken. We werken vanuit de visie dat kinderen eigen zijn en wijzer groeien. Kinderen leren hun eigen talenten te ontwikkelen en te herkennen. We zorgen voor elkaar en voor onze omgeving en geven kinderen handvatten mee voor het leven. Met zorgzaamheid, liefde en aandacht voor ieder kind, in een veilige en hygiënische omgeving, kunnen kinderen ontdekken, leren en uitgroeien tot zelfbewuste individuen. Of je nu een beginner bent of specialist op het gebied van educatie aan kinderen, je zet jouw kennis in op de groep en binnen het team. Samen gaan jullie iedere dag voor het bieden van de best mogelijke opvang.

Bij BSO De Wijze Vrienden bieden we buitenschoolse opvang aansluitend aan schooltijden tot 18.45u en hele dagen tijdens studiedagen en vakanties. Kom jij ons team versterken als pedagogisch medewerker BSO?

Bij de BSO (4-13 jaar) organiseer je samen met je collega’s de meest leuke en op ontwikkeling gerichte activiteiten. Kinderen worden uitgedaagd om mee te denken over het activiteitenprogramma. Door hen eigenaarschap te geven leren ze naar elkaar te luisteren, samen te werken, voor zichzelf op te komen en creatief te kijken naar de mogelijkheden. In vakanties maken we van iedere vakantiedag een feest. Het uitdagende VakantieZotheid programma staat vol met leuke activiteiten, gezellige uitjes en uitdagende workshops. Bij de BSO kun je al jouw creativiteit, sportiviteit en enthousiasme kwijt.

Wij bieden jou een omgeving waar je

 • Samenwerkt binnen een enthousiast team van professionals.
 • Ontwikkelmogelijkheden krijgt die passen bij jouw ambities. Intern word je verder getraind en het is mogelijk om onze interne PW4 opleiding te volgen.
 • Wordt uitgedaagd om met ideeën te komen en samen te werken binnen het hechte team.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris krijgt conform CAO kinderopvang en deel kan nemen aan het vitaliteitsplan (o.a. gratis sporten en coaching), het fietsplan en de personeelsvoordeelwinkel.
 • Zelf bij aanvang van je contract bepaalt hoeveel middagen je het team komt versterken

Samen bespreken we jouw wensen en eventuele ambities, en kijken we naar de mogelijkheden voor nu en voor in de toekomst!

Jij bent een match als jij

 • Het geweldig vindt voor jonge kinderen te zorgen en hen te begeleiden bij hun ontwikkeling en ziet wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien;
 • Communicatief sterk bent, inlevingsvermogen hebt, jezelf wilt ontwikkelen en denkt in oplossingen;
 • Beschikt over een diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau;

Reageer via de website of mail ons je cv en motivatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl om aan te geven dat je graag komt kennismaken. Vermeld in je reactie BSO De Wijze Vrienden en hoeveel uur je wilt werken per week!

Goed om te weten

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald (vanaf 75% ook bij het KDV/PO). Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigenenwijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Wil je werken in de kinderopvang  en beschik je over een opleiding welke wordt erkend als kwalificerende zij instromer diploma categorie A2 of B2 (A2 kwalificeert voor werken bij de dagopvang en de BSO. B2 kwalificeert voor werken bij de BSO). Dan komen we graag met jou in contact! Bekijk het overzicht  

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO

Aantal uren in overleg | duobaan is mogelijk Pedagogisch medewerkers werken doelgericht samen om de leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen optimaal te maken. We werken vanuit de visie dat kinderen e...

Parttime
Heerde
Geplaatst 3 dagen geleden

Wij hebben een avontuurlijke plek voor een enthousiaste pedagogisch medewerkers VSO/BSO voor onze groene kinderopvang 't Werkel in Zwolle.

2-3 dgn VSO en maandag-/dinsdag-/woensdagmiddag bij de BSO: 16 upw. We bieden je graag meer uren als flexkracht (bij 't Werkel en bij Kindercampus TrioMundo in Zwolle.)

Groene kinderopvang 't Werkel is een begrip in Zwolle. We bieden kleinschalige kinderopvang, waarbij de opvang voor 80% buiten plaatsvindt. We beschikken over een ruime, avontuurlijke, natuurlijke tuin met volop mogelijkheid om met modder te spelen, hutten te bouwen, te verstoppen, te klimmen en te ontdekken door te doen. Natuurbeleving ten top.

In de omgang met de kinderen zijn we geïnspireerd door de visie van Reggio Emilia. Loris Malaguzzi (1920 -1994) was verbonden aan de scholen en kindercentra in het Italiaanse Reggio Emilia. Hij is de grondlegger van de pedagogische werkwijze daar. Zijn ideeën zijn voortgekomen uit dertig jaar ervaring met het werken met kinderen. De theorie: honderd talen. Een kind kan zich uitdrukken op 100 manieren en in 100 talen. Aan ons de taak om hun taal te verstaan. Communiceren is van wezenlijk belang voor kinderen. Dat kan niet alleen in taal, maar ook door het werken met klei, het maken van een geheime hut of het bakken van koekjes. Wij vertellen u hier graag meer over!

De (talent)ontwikkeling van kinderen, hun welzijn en hun levensgeluk staan daarbij voorop. In een veilige omgeving kunnen kinderen eigen zijn en zich optimaal ontwikkelen. Daar gaan we als team iedere dag voor.

Wat ga je doen?

Bij de BSO staat voorop dat de tijd op de buitenschoolse opvang voor een kind vrije tijd is. In die vrije tijd staat bij ’t Werkel buiten spelen en natuurbeleving centraal. De kinderen mogen daarom naar buiten wanneer ze maar willen. Pedagogisch medewerkers zijn volgend hierin. Buiten kunnen de kinderen helpen in de moestuin, helpen met het verzorgen van de dieren, maar ook bijv. verstoppen in bosjes, timmeren van hutten, spelen met water en zand. Dagelijks organiseer je in samenspraak met de kinderen en afgestemd op de verschillende leeftijden, (buiten) activiteiten en workshops op het gebied van natuur, techniek, kunst, theater en sport en spel.

Spreekt onze groene kinderopvang jou aan kijk dan eens naar de eigenschappen waar wij naar op zoek zijn;

 • Zie jij wat een kind nodig heeft, sociaal, motorisch en emotioneel, om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien?
 • Ben je een kei in het verzorgen, begeleiden en uitdagen van kinderen?
 • Ben je communicatief sterk om met collega's, ouders/verzorgers en externe partijen te sparren en te verbinden?
 • Ben je enthousiast, empathisch, geschoold in PW3/PW4/Pedagogiek/SPH?

Dan ben jij een match!

Wij bieden jou een inspirerende werkplek waarin je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. We werken met een enthousiast team en bieden je arbeidsvoorwaarden en salaris conform cao. Je kunt gebruik maken van het fietsplan en het vitaliteitsplan (met o.a. gratis sporten en coaching), je mag gebruik maken van de personeelsvoordeelwinkel en we bieden je verschillende interne opleidingen aan. Ook doorgroeien naar PW4 is mogelijk.

Je hebt een vaste plek bij 't Werkel Zwolle bij de VSO en BSO. Ook BSO Kindercampus TrioMundo behoort tot jouw werkplek als je naast je vaste uren flexibel inzetbaar wilt zijn. Wij bespreken graag wat jouw wensen en ambities zijn!

Laten we elkaar beter leren kennen tijdens een meeloopdag bij de 't Werkel Zwolle. Stuur jouw sollicitatie en motivatie via de website of direct naar werkenbij@eigenenwijzer.nl. Contactpersoon: regiomanager Mirjam van den Heuvel.

Tot binnenkort!

Goed om te weten

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald (vanaf 75% ook bij het KDV/PO). Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigenenwijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Twijfel je of jouw opleiding geschikt is om te mogen werken in de kinderopvang, doe dan de diplomacheck kinderopvang.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO, Pedagogisch medewerker PO

Wij hebben een avontuurlijke plek voor een enthousiaste pedagogisch medewerkers VSO/BSO voor onze groene kinderopvang ’t Werkel in Zwolle. 2-3 dgn VSO en maandag-/dinsdag-/woensdagmiddag bij de ...

Parttime
Amsterdam, IKC Tuindorp
Geplaatst 3 dagen geleden

Pedagogisch medewerker KDV/PO IKC Tuindorp in Amsterdam, 24-32upw

locatie IKC Tuindorp

In Tuindorp aan de rand van Amsterdam (Noord), werken onderwijs en kinderopvang samen in IKC Tuindorp. Kinderen van 0 – 13 jaar dagen wij uit om samen te spelen, te leren, te ontspannen en zich te ontwikkelen tot autonome en bewuste burgers. Dit doen we vanuit één pedagogische visie en aanpak en door het aanbieden van een doorgaande leer- en ontwikkelingslijn.  We hebben oog voor ieder kind en iedere medewerker. (Talent)ontwikkeling en het levensgeluk van kinderen, medewerkers en ouders staat bij ons centraal. Met elkaar bouwen we aan de toekomst van de kinderen, het IKC en de wijk. Samen leven, samen leren, samen doen! Doe jij mee?

Als pedagogisch medewerker werk je doelgericht samen om de leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen optimaal te maken. We werken vanuit de visie dat kinderen eigen zijn en wijzer groeien. Kinderen leren hun eigen talenten te ontwikkelen en te herkennen. We zorgen voor elkaar en voor onze omgeving en geven kinderen handvatten mee voor het leven. Met zorgzaamheid, liefde en aandacht voor ieder kind, in een veilige en hygiënische omgeving, kunnen kinderen ontdekken, leren en uitgroeien tot zelfbewuste individuen. Of je nu een beginner bent of specialist op het gebied van educatie aan kinderen, je zet jouw kennis in op de groep en binnen het team. Samen gaan jullie iedere dag voor het bieden van de best mogelijke opvang.

Pedagogisch medewerker KDV/PO

Binnen IKC Tuindorp verzorgt Eigen&Wijzer dagopvang, peuteropvang (VE), voorschoolse opvang (07.30-08.30u), tussenschoolse opvang (lunchtijd) en buitenschoolse opvang (aansluitend aan schooltijden tot 18.30u en hele dagen tijdens studiedagen en vakanties). Wij zoeken een enthousiaste collega voor de dagopvang en peuteropvang.

Bij het KDV (Dagopvang 0-4 jaar) bied je kinderen een veilige plek en stimuleer je hen om te onderzoeken, te spelen en te proberen. Vanuit de methode die we hanteren worden alle zintuigen en ontwikkelgebieden van jonge kinderen gestimuleerd en kun je als pedagogisch medewerker al je creativiteit kwijt. We bieden een uitdagende binnen- en buiten ontwikkelruimte, met materialen die kinderen uitdagen om te ontdekken en te doen. 

Bij de peuteropvang/VE (2-4 jaar) begeleiden onze pedagogisch medewerkers de kinderen bij het ontwikkelen van hun spraak, taal,
motoriek en talenten. De groepen zijn huiselijk ingericht en bieden speelmateriaal wat aansluit bij de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen.
Het peuterspel binnen op de groep en in de buitenruimte, speelt hierbij een belangrijke rol, want spelen is leren. Kinderen met een VE-indicatie krijgen extra ondersteuning. Zo gaat ieder kind bij vier jaar voorbereid naar het basisonderwijs.

Wij bieden jou een omgeving waar je

 • Samenwerkt binnen een enthousiast IKC-team van professionals (ASKO en Eigen&Wijzer).
 • Ontwikkelmogelijkheden krijgt die passen bij jouw ambities. Intern word je verder getraind en het is mogelijk om onze interne PW4 opleiding te volgen.
 • Wordt uitgedaagd om met ideeën te komen en samen te werken binnen het hechte team.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris krijgt conform CAO kinderopvang en deel kan nemen aan vitaliteitsplan (o.a. gratis sporten en coaching), het fietsplan en de personeelsvoordeelwinkel.

IKC Tuindorp groeit en alle opvangvormen worden uitgebreid, dus welke ambitie jij ook hebt, het past binnen ons IKC! Heb je ambities om ook te werken in het onderwijs of om op meerdere locaties van Eigen&Wijzer? Samen bespreken we jouw wensen en kijken we naar de mogelijkheden voor nu en voor in de toekomst!

Jij bent een match als jij

 • Het geweldig vindt voor jonge kinderen te zorgen en hen te begeleiden bij hun ontwikkeling en ziet wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien;
 • Communicatief sterk bent, inlevingsvermogen hebt, jezelf wilt ontwikkelen en denkt in oplossingen;
 • Beschikt over een diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau;
 • Voor de Peuteropvang VE vacature is startbekwaam volgens de Amsterdamse norm VVE een vereiste. Voor deze vacature een pre, geen vereiste.

Reageer via de website of mail ons je cv en motivatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl om aan te geven dat je graag komt kennismaken. Vermeld in je reactie duidelijk naar welke vacature of opvangvorm/werkuren jouw voorkeur uitgaat!

Goed om te weten

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald (vanaf 75% ook bij het KDV/PO). Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigenenwijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Wil je werken in de kinderopvang  en beschik je over een opleiding welke wordt erkend als kwalificerende zij instromer diploma categorie A2 of B2 (A2 kwalificeert voor werken bij de dagopvang en de BSO. B2 kwalificeert voor werken bij de BSO). Dan komen we graag met jou in contact! Bekijk het overzicht  

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker KDV, Pedagogisch medewerker PO

Pedagogisch medewerker KDV/PO IKC Tuindorp in Amsterdam, 24-32upw In Tuindorp aan de rand van Amsterdam (Noord), werken onderwijs en kinderopvang samen in IKC Tuindorp. Kinderen van 0 – 13 jaar...

Nader te bepalen, Parttime
Amsterdam, Kindcentrum Eigen&Wijzer
Geplaatst 3 dagen geleden

Pedagogisch medewerker BSO, Kindcentrum Eigen&Wijzer in Amsterdam Gaasperdam, 6-30upw

Kindcentrum Eigen&Wijzer ligt vlak naast winkelcentrum Reigersbos (wijk Gaasperdam). Dit kindcentrum biedt alle vormen van opvang, beschikt over een grote groene buitenruimte en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Pedagogisch medewerkers werken doelgericht samen om de leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen optimaal te maken. We werken vanuit de visie dat kinderen eigen zijn en wijzer groeien. Kinderen leren hun eigen talenten te ontwikkelen en te herkennen. We zorgen voor elkaar en voor onze omgeving en geven kinderen handvatten mee voor het leven. Met zorgzaamheid, liefde en aandacht voor ieder kind, in een veilige en hygiënische omgeving, kunnen kinderen ontdekken, leren en uitgroeien tot zelfbewuste individuen. Of je nu een beginner bent of specialist op het gebied van educatie aan kinderen, je zet jouw kennis in op de groep en binnen het team. Samen gaan jullie iedere dag voor het bieden van de best mogelijke opvang.

Binnen Kindcentrum Eigen&Wijzer biedt Eigen&Wijzer dagopvang, peuteropvang/voorschool (VE), voorschoolse opvang (07.30-08.30u) en buitenschoolse opvang (aansluitend aan schooltijden tot 18.30u en hele dagen tijdens studiedagen en vakanties). Kom jij ons team versterken als pedagogisch medewerker BSO?

Bij de BSO (4-13 jaar) organiseer je samen met je collega’s de meest leuke en op ontwikkeling gerichte activiteiten. Kinderen worden uitgedaagd om mee te denken over het activiteitenprogramma. Door hen eigenaarschap te geven leren ze naar elkaar te luisteren, samen te werken, voor zichzelf op te komen en creatief te kijken naar de mogelijkheden. In vakanties maken we van iedere vakantiedag een feest. Het uitdagende VakantieZotheid programma staat vol met leuke activiteiten, gezellige uitjes en uitdagende workshops. Bij de BSO kun je al jouw creativiteit, sportiviteit en enthousiasme kwijt.

Wij bieden jou een omgeving waar je

 • Samenwerkt binnen een enthousiast team van professionals.
 • Ontwikkelmogelijkheden krijgt die passen bij jouw ambities. Intern word je verder getraind en het is mogelijk om onze interne PW4 opleiding te volgen.
 • Wordt uitgedaagd om met ideeën te komen en samen te werken binnen het hechte team.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris krijgt conform CAO kinderopvang en deel kan nemen aan het vitaliteitsplan (o.a. gratis sporten en coaching), het fietsplan en de personeelsvoordeelwinkel.
 • Zelf bij aanvang van je contract bepaalt hoeveel middagen je het team komt versterken

Samen bespreken we jouw wensen en eventuele ambities, en kijken we naar de mogelijkheden voor nu en voor in de toekomst!

Jij bent een match als jij

 • Het geweldig vindt voor jonge kinderen te zorgen en hen te begeleiden bij hun ontwikkeling en ziet wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien;
 • Communicatief sterk bent, inlevingsvermogen hebt, jezelf wilt ontwikkelen en denkt in oplossingen;
 • Beschikt over een diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau;

Reageer via de website of mail ons je cv en motivatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl om aan te geven dat je graag komt kennismaken. Vermeld in je reactie Kindcentrum Eigen&Wijzer BSO en hoeveel uur je wilt werken per week!

Goed om te weten

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald (vanaf 75% ook bij het KDV/PO). Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigenenwijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Wil je werken in de kinderopvang  en beschik je over een opleiding welke wordt erkend als kwalificerende zij instromer diploma categorie A2 of B2 (A2 kwalificeert voor werken bij de dagopvang en de BSO. B2 kwalificeert voor werken bij de BSO). Dan komen we graag met jou in contact! Bekijk het overzicht  

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO

Pedagogisch medewerker BSO, Kindcentrum Eigen&Wijzer in Amsterdam Gaasperdam, 6-30upw Kindcentrum Eigen&Wijzer ligt vlak naast winkelcentrum Reigersbos (wijk Gaasperdam). Dit kindcentrum biedt...

Nader te bepalen
Drachten, Friesland
Geplaatst 3 dagen geleden

 

Jenaplan kindcentrum De Wiekslag is op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker

Aantal uren dat je werkt per week bepalen we samen!
Jenaplan kindcentrum (JKC) De Wiekslag biedt kinderen van 0-13 jaar onderwijs en opvang (KDV/PO/BSO). Het JKC is een prettige en veilige plek met een uitdagende leeromgeving waar kinderen in- en uit de omgeving van Drachten graag naar toe gaan. Eén plek waar stamgroepsleiders, pedagogisch medewerkers en samenwerkingspartners doelgericht samenwerken om de kansen voor kinderen optimaal te maken. De kinderopvang binnen het JKC wordt verzorgd door Eigen&Wijzer. Het team is enthousiast en voelen zich verantwoordelijk voor het welzijn van de kinderen, de kwaliteit van de opvang, het uitdragen van de visie van Eigen&Wijzer en het naar buiten toe tonen van onze kinderopvang. Dat werpt zijn vruchten af want we groeien en hebben daarmee plek voor nieuwe collega's!
Unieke kans!
Jenaplan basisschool De Wiekslag is sinds mei 2022 officieel een Jenaplan kindcentrum. De Wiekslag biedt primair onderwijs, buitenschoolse opvang, peuteropvang en dagopvang. Zie jij het als een uitdaging om mee te bouwen aan de kinderopvang binnen het JKC? Zit je vol goede ideeën over de ontwikkeling van kinderen? Dan is dit dé baan voor jou! 

Wie zijn wij?
Wij bieden ontwikkelingskansen voor ieder kind. We sluiten aan bij de behoefte die kinderen hebben om de wereld te ontdekken. We halen de wereld naar binnen, trekken erop uit, genieten van voorstellingen en doen mee aan allerlei maatschappelijke activiteiten. Alle aspecten van de ontwikkeling van een kind komen aan bod, zoals de verstandelijke-, emotionele-, motorische-, sociale en creatieve ontwikkeling. Leren doen we niet alleen aan de hand van methodes, we sluiten zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld van de kinderen. Leren doen we vooral samen!

We hebben een prachtig ruim opgezet gebouw. Het is overzichtelijk en er heerst rust. We werken volgens jenaplanprincipes met 3 bouwen, 9 stamgroepen en iedere bouw heeft een eigen ingang. Alle lokalen komen uit in de centrale hal. Buiten spelen en werken doen we graag. Onze schooltuinen en de buitenruimten van de kinderopvang worden door de kinderen goed onderhouden en er is veel ruimte om te spelen. Daarnaast zijn we een sportieve school. Met de kinderen, ouders en teamleden doen we mee aan allerlei sportactiviteiten en betrekken we de buren van het zorgcentrum bij allerlei activiteiten. We werken aan een gezonde levensstijl en voelen ons fit!

Wij bieden jou

Wij bieden jou een inspirerende werkplek in Drachten, waar je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. Ben jij creatief, flexibel en zit je vol goede ideeën over de ontwikkeling van kinderen, dan zijn wij op zoek naar jou!  

We werken met een enthousiast team en bieden je arbeidsvoorwaarden en salaris conform cao. Het aantal werkuren per week is in overleg. Wil je meer uren werken dan we jou kunnen bieden bij JKC De Wiekslag, dan kun je worden ingezet bij andere Eigen&Wijzer locaties in de omgeving. 

Spreekt dit jou aan?

Laten we elkaar dan beter leren kennen tijdens een kennismaking bij JKC De Wiekslag. Stuur jouw sollicitatie en motivatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl. Tot binnenkort! 

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO, Pedagogisch medewerker KDV, Pedagogisch medewerker PO
ID230215001

  Jenaplan kindcentrum De Wiekslag is op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker Aantal uren dat je werkt per week bepalen we samen! Jenaplan kindcentrum (JKC) De Wiekslag biedt kindere...

Fulltime
Amsterdam, IKC Tuindorp
Geplaatst 3 dagen geleden

Locatiemanager kinderopvang 0-13 jaar bij het gezellige IKC Tuindorp

36 upw | Schaal 9

Ben jij een ervaren manager die wilt bouwen aan een positieve sfeer binnen het team? Kan jij de gewenste Eigen&Wijzer kwaliteit en mentaliteit uitstralen? Lees dan gauw verder! 

Voor het dynamische integrale kindcentrum (IKC) Tuindorp zijn we op zoek naar een ervaren locatiemanager. IKC Tuindorp kenmerkt zich door de buurt, de omvang van de groepen en de samenwerking met het onderwijs. Het is een locatie waarbij je vaak bekende gezichten ziet en waarbij de kinderen met veel plezier kunnen spelen, ontdekken en leren. IKC Tuindorp heeft 2 VVE groepen, 2 dagopvang groepen 0-2 en 2-4 jaar en 3 BSO groepen.

Wat ga je doen?
Als Locatiemanager geef je leiding aan een team van ongeveer 20 medewerkers, verdeeld over de diverse groepen. Je draagt zorg voor de pedagogisch medewerkers. Je bent er ook niet vies van om vanuit visie te sturen op de pedagogische begeleiding van de kinderen door de teamleden. Je hebt een positieve invloed op de vorming van ons IKC-team en begrijpt dat je verschillende professionele rollen hebt.

Ook richt jij je op de samenwerking binnen het IKC. Je bent onderdeel van het IKC-team. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de kwaliteit en het beleid in het IKC, waarbij het uitgangspunt altijd het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen is. Een goed oudercontact is daarbij essentieel.

Wat krijg je ervoor terug?
Een uitdagende functie waarin je de ruimte krijgt om met het team te bouwen, de visie van Eigen&Wijzer meer kan laten stralen en heel veel kinderen (en ouders) blij kan maken met goede kinderopvang met een eigen identiteit. En we bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst van 32-36 uur (4-5 dagen per week op locatie);
 • Een salaris conform cao Kinderopvang: €3.292 - €4252 (salarisschaal 9) per maand, afhankelijk van je ervaring en op basis van 36 uur. Gaat vanuit de CAO Kinderopvang omhoog per 1 januari 2024 en per 1 april 2024;
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen; 
 • Interessante arbeidsvoorwaarden; een vitaliteitsplan (gratis sporten!), een fietsplan en je mag gebruik maken van de personeelsvoordeelwinkel;
 • Ondersteuning door regiomanagers, pedagogisch coaches en het servicebureau (HR, Marketing/Communicatie, Beleid, Finance en Planning/Klantcontact).

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Regiomanager Rens Tienhooven (06 25641773) komt graag met je in contact! Of reageer direct via de website.

Wat breng je mee?

Je bent een ervaren manager en kenmerkt je doordat je een natuurlijke verbinder bent. Je bent enthousiast, empathisch en communicatief sterk. Je houdt van met plezier bouwen en samenwerken en je hebt een coachende leiderschapsstijl. Een echte teamplayer dus. Verder heb je:

 • Ervaring met verandermanagement, je bent duidelijk en empatisch;
 • Een commerciële instelling en je bent doel-, proces- en ontwikkelingsgericht;
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en weet ondersteuning te vinden wanneer nodig;
 • Oog voor kwaliteit en je kan een beargumenteerd pedagogisch aanbod ontwikkelen voor kinderen tussen 0-13 jaar;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende in de kinderopvang;
 • Een mbo- of hbo-diploma.

Verder ben je bevlogen over goede kinderopvang en komen jouw waarden overeen met die van Eigen&Wijzer.
Je wilt aan de slag!
Reageer direct via de website of stuur een e-mail naar werkenbij@eigenenwijzer.nl met je cv en motivatie waarin je uitlegt waarom deze functie bij je past. Uiteraard laten we jou ook kennismaken met de visie van Eigen&Wijzer. Een dagdeel meelopen in ons IKC is daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wat maakt ons Eigen&Wijzer?
Bij Eigen&Wijzer kunnen kinderen zich op eigen wijze ontwikkelen. Ieder kind heeft behoeften, kwaliteiten, interesses en ontwikkeldoelen. Vanuit een veilige en vertrouwde basis dagen wij kinderen uit te ontdekken wie zij zijn, nieuwsgierig in het leven te staan, probleemoplossend te denken, hun kwaliteiten te ontplooien, hun interesses te verbreden en wijzer te groeien. Dit doen wij in nauwe (integrale) samenwerking met en in directe aansluiting op ten minste het basisonderwijs. Wij bieden kinderen op ieder ontwikkelingsniveau een grote variëteit aan activiteiten en begeleiden kinderen in hun ontwikkeling tot zelfstandige en democratische burgers. Wij wijzen hen de weg!

Onze visie: op eigen wijze ontwikkelen en wijzer groeien
Onze missie: de beste mogelijke kinderopvang voor ieder kind en werkgeluk en uitdaging voor onze medewerkers.
Onze kernwaarden: zorg & welzijn, aandacht, ontwikkeling en samen.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieLocatiemanager
ID231009003

Locatiemanager kinderopvang 0-13 jaar bij het gezellige IKC Tuindorp 36 upw | Schaal 9 Ben jij een ervaren manager die wilt bouwen aan een positieve sfeer binnen het team? Kan jij de gewenste Eigen&am...

Parttime
Maarssen
Geplaatst 3 dagen geleden
bso de sportwijzer

Buurtsportcoach en pedagogisch medewerker

Minimaal 25upw

In de Gemeente Stichtse Vecht werken kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer en de gemeente samen om kinderen van 2 tot 13 jaar actief te betrekken bij het sportaanbod in de regio. Met als doel achterstanden in motoriek en/of taal te voorkomen of te verminderen, talenten te ontwikkelen, sociale competenties te vergroten en kinderen de mogelijkheid te geven om met andere kinderen samen te spelen en te sporten onder professionele begeleiding. Als Buursportcoach ben je actief in de gemeente (10upw) en als pedagogisch medewerker BSO bij Eigen&Wijzer (minimaal 15upw). 

Pedagogisch medewerker BSO

Als pedagogisch medewerker bij de BSO bied jij kinderen van 4-13 jaar, buiten schooltijd uitdagende activiteiten die passen bij hun sportieve interesses. Je weet hen te stimuleren en uit te dagen op hun talenten. Het vergroten van zelfredzaamheid en zelfvertrouwen worden gestimuleerd door kinderen mee te laten denken over sport- en spelactiviteiten en de uitvoering. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het welzijn en ontwikkeling van de kinderen en de contacten met ouders en externe partijen.

Buurtsportcoach

Als buurtsportcoach ben je de verbinder tussen de verschillende scholen en (sport)verenigingen in Gemeente Stichtse Vecht. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing, coördinatie en uitvoering van diverse activiteiten op het gebied van sport en cultuur waarbij rekening wordt gehouden met de doelgroep 2 tot 13 jaar, en activiteiten die plaatsvinden binnen en buiten schooltijd. Je bevordert de sport- en bewegingsactiviteiten toegespitst op de verschillende leeftijden.

Algemene taken:

 • Het stimuleren, coördineren en aanbieden van het dagelijkse sport- en beweegaanbod en een zinvolle vrijetijdsbesteding gericht gericht op ontwikkeling van talenten, sport/beweging en een gezonde levensstijl. 
 • Het vergroten van de betrokkenheid van alle kinderen, ouders, medewerkers, organisaties etc. in de Gemeente Stichtse Vecht.
 • Het opstellen van een activiteitenprogramma met de betrokken partijen (tijdens en na schooltijd) voor kinderen vanuit o.a. school, opvangorganisatie en verenigingen, op het gebied van sport, dans, toneel, muziek, natuur, cultuur, etc. 
 • Het begeleiden van leerkrachten, trainers, verzorgers, etc. bij de uitvoering van de activiteiten en kinderen tijdens diverse activiteiten.
 • Het leggen van concrete verbanden/relaties met organisaties die regelmatig in contact zijn met dezelfde kinderen. De organisaties versterken elkaar in hun samenwerking.
 • Het waarborgen van de kwaliteit van het aanbod en afstemming van binnen- en buitenschools aanbod op het gebied van sport, bewegen en cultuur.
 • Administratieve verwerking van aanmeldingen, gegevensverwerking van kinderen, bijhouden van kinderen met een U-pas, etc. 

Wij bieden jou

Een uitdagende functie met begeleiding en samenwerking vanuit Eigen&Wijzer en de Gemeente Stichtse Vecht. Eigen&Wijzer is jouw werkgever en zorgt voor een passend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Kinderopvang. Je kan deelnemen aan het fietsplan, het vitaliteitsplan met o.a. gratis sporten en coaching. Je mag gebruik maken van de personeelsvoordeelwinkel en het interne opleidingsaanbod. 

Jouw competenties

 • MBO niv 4 / HBO werk- en denkniveau.
 • Sterke organisatorische kwaliteiten en communicatief sterk.
 • Sterk creatief denkvermogen, denkt en handelt in oplossingen. 
 • Kan goed enthousiasmeren (zowel kinderen als volwassenen) en stimuleren tot samenwerken, je bent een bruggenbouwer, netwerker, verbinder. 
 • Ervaring binnen onderwijs en/of kinderopvang en op het gebied van sport en cultuur.
 • Ervaring in het begeleiden van kinderen en van professionals.
 • Stelt de ontwikkeling van het kind centraal bij het verbinden van de deelnemende organisaties.
 • Op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen rondom kindvoorzieningen.

Is deze functie jou op het lijf geschreven dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie via werkenbij@eigenenwijzer.nl. Contactpersoon voor deze is functie is Jeroen van den Brink. 

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO
id22101101

Buurtsportcoach en pedagogisch medewerker Minimaal 25upw In de Gemeente Stichtse Vecht werken kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer en de gemeente samen om kinderen van 2 tot 13 jaar actief te betr...