Is werken in de kinderopvang jouw passie of is dit jouw ambitie voor de toekomst?
Wij komen graag met jou in contact!

Eigen&Wijzer is een groeiende kinderorganisatie waar het welzijn van kinderen, ouders en medewerkers centraal staat. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Voor de één betekent dit een stabiele baan met een vaste groep collega’s, voor de ander betekent dit afwisseling, uitdaging en de kans om verder te ontwikkelen. Iedere medewerker heeft eigen kwaliteiten. Wij vinden het belangrijk dat deze kwaliteiten op de juiste wijze en op de juiste plek worden ingezet. Met iedere medewerker bespreken wij de wensen voor de toekomst en stellen we een persoonlijk ontwikkelplan op. De sfeer is bij ons open, collegiaal en gezellig. Onze teams zijn professioneel en voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor onze kinderen.

Sinds oktober 2022 kunnen alle medewerkers van Eigen&Wijzer (label van Samenwerkende Kinderopvang), gebruik maken van het gratis Vitaliteitsprogramma ‘Hart van de Zaak’ van SportCity. Het programma bestaat o.a. uit gratis sporten (bij SportCity en thuis), fysiotherapie, voedingsadvies, webinars over bijvoorbeeld slaaptraining en mindfullness, … en nog veel meer. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Ontspanning, bewegen en voeding zijn hier belangrijke onderdelen van. Wij zijn dan ook trots dat wij onze medewerkers hierin kunnen faciliteren. Een mooie aanvulling op ons opleidingsaanbod. We bieden onze pedagogisch medewerkers de mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen, zoals de Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niv4 opleiding (intern en extern te volgen) en de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional HBO opleiding (extern te volgen). Dus ook wanneer je nog niet kwalificeert voor werken in de kinderopvang maar wel de passie voelt om deze stap te maken, dan inspireren wij jou graag om in overleg en met behulp van Eigen&Wijzer een opleiding te volgen.

Vertel ons over jouw ambities en hoe jij in het leven staat, matched dat met de visie van Eigen&Wijzer, dan ben je van harte welkom om ons team te komen versterken! Neem contact met ons op via werkenbij@eigenenwijzer.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Creëer je eigen baan

Je kan bij Eigen&Wijzer gericht solliciteren op een openstaande vacature, waarbij je een keuze maakt uit regio cq locatie, specifieke opvangvorm en aantal werkuren.

Regio Loosdrecht | Regio Amsterdam | Regio Harderwijk | Regio Maarssen | Regio Friesland

Wij vinden het belangrijk dat je een baan krijgt die past bij jouw ambities en privéleven. Het is mogelijk om meer uren te werken bij een andere locatie, opvangvormen te combineren of om naast je baan als pedagogisch medewerker ook een andere baan te hebben. Stuur gerust een open sollicitatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl met jouw wensen en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Vergeet niet je motivatie mee te sturen, want wij leren jou graag alvast een beetje kennen.

Doe de diplomacheck op de website kinderopvang-werkt.nl. Kwalificeert je diploma dan kun je direct aan de slag bij Eigen&Wijzer!

Kwalificeert je diploma niet dan zijn er meerdere mogelijkheden.

 • Je beschikt over een opleiding waarbij je een aanvullend bewijs A2 (KDV/BSO/PO) of B2 (BSO) moet behalen om te kwalificeren. Wij ondersteunen je hier graag bij. Je start als pedagogisch medewerker in opleiding en in enkele maanden sta jij gediplomeerd op de groep.
 • Je beschikt reeds over een MBO3 of Havo/VWO diploma en wilt graag een MBO/HBO diploma behalen -> Je komt in aanmerking voor onze Interne opleiding: Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Deze BBL-opleiding start twee keer per jaar bij ons en duurt 1,5 jaar. Je komt bij aanvang van de opleiding direct in dienst bij Eigen&Wijzer en werkt/leert als ‘pedagogisch medewerker in ontwikkeling’. De studiekosten worden door ons vergoed en je krijgt baangarantie voor na het behalen van je diploma). Een andere optie is het behalen van een EVC-Onderwijsstandaard welke je volgt bij een erkende EVC-aanbieder.
 • Je beschikt niet over een opleiding die kwalificeert voor werken in de kinderopvang, maar wel over relevante ervaring. Met de zelfscan ‘Start bekwame pedagogisch medewerker’ kun je bepalen of je over voldoende relevante ervaring beschikt. Is dit het geval dan kun je bij KinderopvangWerkt het EVC-Branchestandaard aanvragen.
 • Je beschikt niet over een opleiding of relevante ervaring en hebt een Mavo (gemengde leerweg of de theoretische leerweg) opleiding -> Je volgt een opleiding tot pedagogisch medewerker niveau 3 bij een externe aanbieder. Wij verwelkomen je graag als stagiaire.

Neem contact op via werkenbij@eigenenwijzer.nl, dan onderzoeken we samen wat op jou van toepassing is en hoe jouw ontwikkelplan eruit komt te zien. 

Eigen&Wijzer is een Erkend Leerbedrijf. Bij ons mag je werken en leren in de praktijk.

 • MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken.
 • HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald, vanaf 75% ook bij het KDV/PO.

Ook hebben wij geregeld stageplaatsen en BBL-plekken beschikbaar.

Neem contact op via werkenbij@eigenenwijzer.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Beschik je over een MBO2 opleiding en is een MBO3/4 opleiding te hoog gegrepen voor jou, denk er dan eens over na of je als groepshulp aan de slag wilt! Deze MBO2 Zorg en Welzijn opleiding kan binnen 6 maanden worden behaald middels een werken én leren traject. De opleiding volg je extern, de werkuren maak je bij Eigen&Wijzer.

Als groepshulp ondersteun je de pedagogisch medewerkers bij het voorbereiden van maaltijden/gezonde snacks en het opruimen nadien. Tevens ondersteun je bij het voorbereiden en opruimen van activiteiten. Je mag ondersteunen bij het ophalen van de kinderen bij scholen in de omgeving en je kan begeleiden bij uitjes en tijdens buitenspelen. De pedagogisch medewerkers zijn verantwoordelijk voor het welzijn en het pedagogisch begeleiden van de kinderen, de groepshulp is er ter ondersteuning. Ook licht huishoudelijke werk werk zoals stofzuigen, dweilen, het afnemen van speelgoed, commodes en tafels, opruimen en de keuken aan kant brengen, behoren tot de taken van de groepshulp.

Neem contact met ons op om te informeren of wij een Groepshulp in opleiding plek beschikbaar hebben > werkenbij@eigenenwijzer.nl.

Wij komen graag met jou in contact omdat:

[Ѵ] Jij als persoon enthousiast, zorgzaam en gepassioneerd bent.
[Ѵ] Jij helder en daadkrachtig communiceert.
[Ѵ] Jij een fijne sparringspartner bent voor collega’s en een aanspreekpunt voor  ouders.
[Ѵ] Jij ‘Eigen’ wilt zijn en ‘Wijzer’ wilt groeien.

Vertel ons over jouw ambities en toekomst dromen. Samen kijken we hoe je dit bij ons gaat bereiken! Neem contact op via werkenbij@eigenenwijzer.nl

Kom het team van Eigen&Wijzer versterken!

Clear Results

Word jij gelukkig van blije gezichten bij kinderen en collega’s? Wil jij het vertrouwen krijgen om te doen waar je goed in bent en wil je direct geld verdienen tijdens je betaalde opleiding?

Dit ga je doen

Je gaat werken bij de BSO met kinderen van 4-12 jaar en je volgt 1 dag in de week de opleiding pedagogisch medewerker bij het Firda College. In anderhalf jaar tijd leer je alles over pedagogiek en kinderopvang, maar ook over samenwerken in een team en organiseren van activiteiten. Je wordt ondersteund door een ervaren praktijkbegeleider en een mentor. Wij geven jou de mogelijkheid om te leren, jezelf te ontwikkelen en onze missie & visie eigen te maken. Zo word je goed voorbereid op het werken in de kinderopvang tijdens én na je studie! 

BSO De Plotter
BSO De Plotter in Drachten bevindt zich in Montessorischool de Plotter. Montessori stimuleert en waardeert spontane belangstelling en wij geven het kind de ruimte zich al doende en op eigen kracht te ontplooien.
Enthousiast? Bel Joyce van der Wal op (06 25 33 12 96), zij komt graag met je in contact!


Dit bieden wij jou
Een fijne leer-werkplek, een leuk team en activiteiten waarin je jouw eigen creativiteit in kwijt kan. En ook:

 • Een arbeidsovereenkomst voor minimaal 12 uur (meer uren mogelijk in de vakantie!)
 • Een startsalaris van €2.373- €2.489 bij een dienstverband van 36 uur;
 • Goede begeleiding tijdens je werk & studie
 • Een diploma Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 (GPM4)
 • Diploma behaald? Dan bieden we jou een contract met een startsalaris tussen €2.539,- en €3.489,- (bij dienstverband van 36 uur)
 • Reiskostenvergoeding naar werkplek en naar school
 • 3% eindejaarsuitkering
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan en natuurlijk een sportabonnement bij SportCity.

Dit breng je mee

Je bent enthousiast en kan duidelijk benoemen waarom je graag met kinderen wilt werken. Je hebt humor en verder ben je:

 • Bereid om een BBL-opleiding te volgen of je wilt wisselen van leer-werkplek en je volgt al de opleiding tot (Gespecialiseerd) Pedagogisch medewerker niveau 3/4
 • Heb je een heldere, vriendelijke manier van communiceren
 • Enthousiast, flexibel, open en kom jij je afspraken na
 • Minimaal 18 jaar.

Je wilt aan de slag!
Bel Joyce (06 25 33 12 96), stuur je cv in via onze website of stuur een bericht inclusief cv naar werkenbij@eigenenwijzer.nl. Bij een match spreken we graag met jou af op 1 van onze locaties waar je mee mag lopen op de groepen en persoonlijk in gesprek gaat met één van onze leidinggevenden. 

Over Eigen&Wijzer

Met 50 unieke locaties in Nederland is Eigen&Wijzer meer dan kinderopvang! Voor ons geldt ‘Ieder is eigen & groeit wijzer’. Samen bouwen we aan (talent)ontwikkeling, groei, trots en gelukkige kinderen, ouders én medewerkers. We bieden een veilige, duurzame, prettige ontwikkelomgeving. Ben jij een tikkeltje eigenwijs, ben je graag buiten en herken jij jezelf in onze visie? Wij verwelkomen je graag als nieuwe collega!

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker in opleiding

Word jij gelukkig van blije gezichten bij kinderen en collega’s? Wil jij het vertrouwen krijgen om te doen waar je goed in bent en wil je direct geld verdienen tijdens je betaalde opleiding? Dit ga ...

Parttime
Friesland, Sneek
Geplaatst 6 dagen geleden

Wil jij naast je studie geld verdienen? Sta je liever buiten sportactiviteiten te organiseren voor kinderen van 4-12 jaar dan vakken te vullen? Dan is deze bijbaan voor jou!

Dit ga je doen

Jij wordt gelukkig van blije gezichten! Je verzorgt na schooltijd een uitdagend, afwisselend en sportief programma voor kinderen van 4-12 jaar, die met plezier naar de buitenschoolse opvang gaan en moe en voldaan thuiskomen. Sport BSO FantiFit Sneek is de ideale plek voor kinderen die dol zijn op sporten, bewegen en actieve uitjes. De kinderen leren dat je geen toptalent hoeft te zijn om van grote waarde te zijn voor je medespelers en plezier te beleven aan bewegen. En dat is belangrijk! Dit stimuleert de weerbaarheid, het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Tijdens vakanties en studiedagen werken we met een gaaf sportief VakantieZotheid programma. Dat is een feestje! Je kan je creativiteit kwijt in het bedenken van leukje uitjes, een gave sportieve workshop of uitdagende activiteit.

BSO Fantifit

BSO FantiFit staat voor fantasie, bewegen, gezond, en bovenal een fantastische tijd! Het sportpark Schuttersveld is een werkplek waar je een skeelerbaan, rugbyveld, klimmuur in de sporthal, beachvolleybalveld, atletiekbaan en een survivalbaan hebt. Voor de echte sportliefhebber een paradijs!

Enthousiast? Bel Patrick van der Veen (06 23 54 99 62). Hij komt graag met je in contact!

Dit bieden wij jou
Een leuke bijbaan waarbij je lekker buiten bent en een warm en gezellig team, en ook:

 • Een arbeidsovereenkomst 8-16 uur (2-4 middagen in de week, en in de vakanties kan je extra bijverdienen!)
 • Een uurtarief van €14-€18- per uur, afhankelijk van je studie en werkervaring;
 • Reiskostenvergoeding
 • 3% eindejaarsuitkering
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan en natuurlijk een sportabonnement bij SportCity!

Dit breng je mee

Je bent sportief, liefdevol, zorgzaam en je hebt aandacht voor ieder kind. Je bent een teamplayer en verder: 

 • Ben je bezig met een studie, zoals MBO Sport-en bewegen of pedagogisch medewerker zodat je kan werken in de kinderopvang
 • Heb je ervaring opgedaan als trainer bij een sportvereniging; scouting of bso.

Check of jij in aanmerking komt!
Eigen&Wijzer is een Erkend Leerbedrijf. Bij ons mag je werken en leren in de praktijk. MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken. HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald. Twijfel je of jouw studie geschikt is, doe dan de diploma-check kinderopvang! of bel Joyce even (06 253 312 96) en we kijken met je mee!

Je wilt aan de slag!
Bel Patrick, stuur je cv in via onze website of stuur een bericht inclusief cv naar werkenbij@eigenenwijzer.nl. Naast een gesprek op onze locatie is een dagdeel meelopen, ook onderdeel van onze kennismaking.


Over Eigen&Wijzer
Met 50 unieke locaties in Nederland is Eigen&Wijzer meer dan kinderopvang! Voor ons geldt ‘Ieder is eigen & groeit wijzer’. Samen bouwen  we aan (talent)ontwikkeling, groei, trots en gelukkige kinderen, ouders én medewerkers. We bieden een veilige, duurzame, prettige ontwikkelomgeving. Ben jij een tikkeltje eigenwijs, ben je graag buiten en herken jij jezelf in onze visie? Wij verwelkomen je graag als nieuwe collega!

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO

Wil jij naast je studie geld verdienen? Sta je liever buiten sportactiviteiten te organiseren voor kinderen van 4-12 jaar dan vakken te vullen? Dan is deze bijbaan voor jou! Dit ga je doen Jij wordt g...

Parttime
Friesland, Sneek
Geplaatst 1 maand geleden

Ervaren VE pedagogisch medewerker - IKC Bonifatius Sneek
Ben jij de ervaren VE medewerker, die stevig in haar/zijn schoenen staat? Ben je minimaal 3 ochtenden per week beschikbaar? Lees dan gauw verder!


Dit ga je doen
Als ervaren pedagogisch medewerker VE ben je de specialist van de groep en ga je werken met kinderen van 2-4 jaar. Je werkt doelgericht samen om de leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen optimaal te maken. Kinderen leren hun eigen talenten ontwikkelen en herkennen. Met zorgzaamheid, liefde en aandacht voor ieder kind, in een veilige en hygiënische omgeving, kunnen kinderen ontdekken, leren en uitgroeien tot zelfbewuste individuen. Als specialist op het gebied van educatie aan jonge kinderen zet je jouw kennis in op de groep en binnen het team. We werken met de VE methode Startblokken. Ben jij een organisatorisch talent of een echte senior, dan bieden wij jou graag extra uitdaging*.


IKC Bonifatius
IKC Bonifatius met locatie Bonne en locatie Bonnetop is een Integraal Kindcentrum waar onderwijs en opvang (KDV, PO, VE en BSO) samenkomen en werken vanuit één visie. 

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Bel Sander Lindthorst (06 15 61 45 04), hij komt graag met je in contact! Of reageer direct via de website.

Dit bieden wij jou
Een fijn team, ondersteuning vanuit de regio en de mogelijkheid om jouw specialistische kennis toe te passen op meerdere locaties. En we bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst van gem. 16-30 uur per week (minimaal 5 ochtenden).
  Jouw rooster kan er zo uitzien: elke werkdag van 8:15-12:15 uur of tot 14:15 uur (verlengde peuteropvang met IKC eindtijd). 
 • Een salaris conform cao Kinderopvang: €2489 - €3421 (salarisschaal 6) per maand, afhankelijk van je kwalificatie en ervaring* en op basis van 36 uur.
  De CAO Kinderopvang gaat omhoog per 1 april 2024;
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via onze interne opleidingsprogramma’s zoals de VE Startblokken, intervisies en trainingen over werken met peuters.
 • Interessante arbeidsvoorwaarden; een vitaliteitsplan (gratis sporten!), een fietsplan en je mag gebruikmaken van de personeelsvoordeelwinkel.

Dit breng je mee

Je bent goed in het leggen van de verbinding tussen de groepen en het onderwijs. Jij ziet wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien. Verder heb je:

 • Een geldig VE certificaat;
 • Ervaring in de kinderopvang op groep tussen 2-4 jaar.
 • Een diploma hebt in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau.

Verder komen jouw waarden overeen met die van Eigen&Wijzer.

Je wilt aan de slag!
Reageer direct via de website of stuur een e-mail inclusief cv naar werkenbij@eigenenwijzer.nl waarin je kort uitlegt waarom deze functie bij je past. Uiteraard laten we jou ook kennismaken met de visie van Eigen&Wijzer. Bij een klik nodigen we je graag uit voor een meeloopdag!

Wat maakt ons Eigen&Wijzer?
Met 49 locaties (72 LRK’s) in vijf regio’s in Nederland is Eigen&Wijzer flink gegroeid! Waarom? Omdat wij vinden dat het voor ieder kind mogelijk moet zijn om op eigen wijze te ontwikkelen en wijzer te groeien. Wij bieden de best mogelijke kinderopvang en maken waar mogelijk duurzame en groene keuzes. Ben jij een tikkeltje eigenwijs en past onze visie bij die van jou? Solliciteer gelijk!

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker PO
Salarisschaal 6/7

Ervaren VE pedagogisch medewerker – IKC Bonifatius SneekBen jij de ervaren VE medewerker, die stevig in haar/zijn schoenen staat? Ben je minimaal 3 ochtenden per week beschikbaar? Lees dan gauw ...

Parttime
Friesland, Sneek
Geplaatst 1 maand geleden

Sportieve BSO - BSO FantiFit Sneek

Ben jij een sportieve fantasievolle gedreven Pedagogisch Medewerker? Wil je 4 middagen onze sport BSO versterken in Sneek? Lees dan verder!  

Wat ga je doen?

Als pedagogisch medewerker BSO bedenk je en voer je samen met je team uitdagende, actieve activiteiten uit voor kinderen tussen de 4-13 jaar na schooltijd en in de schoolvakanties. 

BSO FantiFit Sneek is de ideale plek voor kinderen die dol zijn op sporten, bewegen en actieve uitjes. De kinderen leren dat je geen toptalent hoeft te zijn om van grote waarde te zijn voor je medespelers en plezier te beleven aan bewegen. We bewegen zoveel mogelijk buiten op de sportvelden. Bij slecht weer maken we gebruik van de sporthal. Sport en bewegen worden afgewisseld met ontspanning, spelletjes en workshops. Kinderen leren spelenderwijs nieuwe technische vaardigheden, samenwerken, grenzen verleggen, omgaan met regels, omgaan met winst en verlies, respect en sportief gedrag. Dit stimuleert de weerbaarheid, het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. 

Tijdens vakanties en studiedagen werken we met een gaaf VakantieZotheid programma. Iedere dag is het dan feest bij de BSO door een leuk uitje, een gave workshop of uitdagende activiteit.

BSO FantiFit

FantiFit staat voor fantasie, bewegen, gezond, en bovenal een fantastische tijd!
Een sport BSO is een sportieve en uitdagende plek waar kinderen van 4-13 jaar aansluitend op de schooltijden en trainingstijden terecht kunnen voor opvang en sportieve activiteiten. Elke dag is er een sportprogramma dat naast de reguliere opvang activiteiten aangeboden wordt. De sportactiviteiten worden begeleid door enthousiaste pedagogisch medewerkers met een sportachtergrond. Naast sport en bewegen is er ook aandacht voor gezonde voeding en culturele activiteiten als: koken, knutselen, toneel, tekenen en schilderen.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Bel Patrick van der Veen (06 23 54 99 62) of Sander Lindthorst (06 15 61 45 04). Zij komen graag met je in contact! Of reageer direct via de website.


Wat bieden wij jou?

Als pedagogisch medewerker krijg je een vaste positie in het team waarin je heel veel kinderen (en ouders) blij kan maken met goede kinderopvang met een eigen identiteit. En we bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst van 16 uur (4 middagen);
 • Een salaris conform cao Kinderopvang: €2831 - €3192 (salarisschaal 6)* per maand, afhankelijk van je ervaring en op basis van 36 uur.
  *Gaat vanuit de CAO Kinderopvang omhoog per 1 januari 2024 en per 1 april 2024;
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen; 
 • Interessante arbeidsvoorwaarden; een vitaliteitsplan (gratis sporten!), een fietsplan en je mag gebruikmaken van de personeelsvoordeelwinkel.

Wat breng je mee?

Je bent een bevlogen en ervaren pedagogisch medewerker. Je zorgt met plezier voor een leuk en verantwoord pedagogisch aanbod voor de kinderen. Je bent liefdevol, zorgzaam en je hebt aandacht voor ieder kind. Je bent een echte teamplayer. 

Verder heb je:

 • Ervaring in de kinderopvang als pedagogisch medewerker is een pré;
 • Oog voor kwaliteit. Je kan verantwoorden waar je je pedagogisch aanbod op baseert. Je hebt kennis van de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd 0-4 jaar;
 • Je bent in staat helder en vriendelijk te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en weet ondersteuning te vinden wanneer nodig;
 • Een behaalde diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau.

Verder ben je bevlogen over goede en groene kinderopvang en komen jouw waarden overeen met die van Eigen&Wijzer.

Voor studenten

Eigen&Wijzer is een Erkend Leerbedrijf. Bij ons mag je werken en leren in de praktijk. MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken. HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald. Twijfel je of jouw studie geschikt is om te mogen werken in de kinderopvang, doe dan de diploma-check kinderopvang!

Je wilt aan de slag!
Reageer direct via de website of stuur een e-mail inclusief cv naar werkenbij@eigenenwijzer.nl waarin je kort uitlegt waarom deze functie bij je past. Uiteraard laten we jou ook kennismaken met de visie van Eigen&Wijzer. Een dagdeel meelopen op onze locatie is daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Wat maakt ons Eigen&Wijzer?
Bij Eigen&Wijzer kunnen kinderen zich op eigen wijze ontwikkelen. Ieder kind heeft behoeften, kwaliteiten, interesses en ontwikkeldoelen. Vanuit een veilige en vertrouwde basis dagen wij kinderen uit te ontdekken wie zij zijn, nieuwsgierig in het leven te staan, probleemoplossend te denken, hun kwaliteiten te ontplooien, hun interesses te verbreden en wijzer te groeien. Dit doen wij in nauwe (integrale) samenwerking met en in directe aansluiting op ten minste het basisonderwijs. Wij bieden kinderen op ieder ontwikkelingsniveau een grote variëteit aan activiteiten en begeleiden kinderen in hun ontwikkeling tot zelfstandige en democratische burgers. Wij wijzen hen de weg!

Onze visie: op eigen wijze ontwikkelen en wijzer groeien Onze missie: de beste mogelijke kinderopvang voor ieder kind en werkgeluk en uitdaging voor onze medewerkers.
Onze kernwaarden: zorg & welzijn, aandacht, ontwikkeling en samen.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO
SalarisSchaal 6

Sportieve BSO – BSO FantiFit Sneek Ben jij een sportieve fantasievolle gedreven Pedagogisch Medewerker? Wil je 4 middagen onze sport BSO versterken in Sneek? Lees dan verder!   Wat ga je doen?...

Parttime
Friesland, Sneek
Geplaatst 2 maanden geleden

 

 

 

 

 

Pedagogisch medewerker allround (KDV/PO/VE/BSO IKC Bonifatius) 

Minimaal 18 uur per week

IKC Bonifatius met locatie Bonne en locatie Bonnetop is een Integraal Kindcentrum waar onderwijs en opvang (verzorgd door Eigen&Wijzer) samen komen. De nauwe samenwerking tussen leerkrachten, pedagogisch medewerkers en externe partijen zorgt ervoor dat wij kinderen een veilige fijne opvangplek bieden. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker voor locatie Bonne. Als allrounder word je ingezet bij de dagopvang, de (VE) peuteropvang en of de buitenschoolse opvang. In de schoolvakanties zullen we je vragen meer te werken. Je komt te werken op een unieke werkplek! Eén plek waar leerkrachten, pedagogisch medewerkers en externe partijen doelgericht samenwerken om de kansen en leeromgeving voor kinderen optimaal te maken. Zo creëren we een sluitend zorgsysteem en wordt de doorgaande ontwikkel-lijn in opvoeding en leren gewaarborgd.

Wat ga je doen?

Als pedagogisch medewerker bij het KDV en de peuteropvang bied je kinderen de zorg en geborgenheid die zij nodig hebben om zich in eigen tempo optimaal te kunnen ontwikkelen. Je bedenkt en organiseert samen met je collega’s activiteiten waarmee kinderen hun spraak, taal en motoriek spelenderwijs ontwikkelen. Kinderen met een VE-indicatie bied je extra begeleiding. Bij de BSO bedenk en organiseer je samen met je collega’s uitdagende naschoolse activiteiten, waar de kinderen hun creativiteit in kwijt kunnen, lekker in beweging zijn en die aanvullend zijn op dat wat ze op school leren. Onze wens ligt bij het aanbieden van meer culturele activiteiten, zoals theater, toneel en dans, maar we staan zeker ook open voor jouw ideeën. We werken binnen de regio veel samen met externe partijen op dit gebied, dus je zult regelmatig nieuwe contacten leggen, de bestaande contacten onderhouden en op een enthousiaste en positieve manier ons KDV en de BSO naar buiten toe vertegenwoordigen. Daarnaast ben je het aanspreekpunt van de ouders. Vanuit jouw professionele achtergrond sta je naast de ouders en werk je samen toe naar een omgeving waarin het kind zelfbewust kan opgroeien.

Je voelt je verantwoordelijk en wilt de beste en leukste opvang bieden en hen uit te dagen op hun talenten. Jij weet kinderen geborgenheid te bieden en hen te stimuleren om te leren door te proberen. Bij alles wat je doet staat de ontwikkeling van het kind centraal. Je bent dan ook bereid jezelf telkens weer de vraag te stellen “Is dat wat ik nu doe ook wat het kind nu nodig heeft?”. Deze mooie locatie bied je daartoe alle mogelijkheden; spel- en speelmaterialen, knusse plekjes, ruime binnen- en buitenruimte. 

Als pedagogisch medewerker ben je onderdeel van het IKC team. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het welzijn en ontwikkeling van de kinderen en de contacten met ouders en externe partijen.

Wij bieden jou ...

 • Ontwikkelmogelijkheden die passen bij jouw ambities. Intern word je verder getraind en het is mogelijk een GPM4 opleiding te volgen.
 • Een werkplek waar je wordt uitgedaagd om met ideeën te komen en samen te werken.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO, met de mogelijkheid om deel te nemen aan het fietsplan en het vitaliteitsprogramma Hart van de Zaak, met o.a. gratis sporten en coaching. Ook mag je gebruik maken van de personeelsvoordeelwinkel.
 • Hecht team

Wil jij onderdeel zijn van dit IKC-team?

 • Vind jij het een uitdaging om mee te bouwen aan het beste voor kinderen en medewerkers?
 • Is het jouw passie een bijdrage te leveren aan de (talent)ontwikkeling van kinderen?
 • Ben je communicatief sterk en een kei in samenwerken en organiseren?
 • Zie jij wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien?

Voel je je aangesproken en wil je graag solliciteren? Dan kijken wij uit naar je reactie (contactpersoon Sander Linthorst). Vermeld in het onderwerp Pedagogisch medewerker Allround Sneek. Om aan beide kanten tot genoeg informatie en inzicht te komen, maakt een meeloop dag bij ons altijd onderdeel uit van de sollicitatie.

Goed om te weten:

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald. Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigen-en-wijzer.nl of kijk voor meer informatie bij 'Op weg naar werken in de kinderopvang'.

Twijfel je of jouw opleiding geschikt is om te mogen werken in de kinderopvang, doe dan de diplomacheck kinderopvang.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieIntegraal Kind Centrum, Pedagogisch medewerker BSO, Pedagogisch medewerker KDV, Pedagogisch medewerker PO
ID21061704

          Pedagogisch medewerker allround (KDV/PO/VE/BSO IKC Bonifatius)  Minimaal 18 uur per week IKC Bonifatius met locatie Bonne en locatie Bonnetop is een Integraal K...

Parttime
Drachten, Friesland
Geplaatst 2 maanden geleden

Pedagogisch medewerker BSO - Drachten

16 upw, BSO de Plotter en BSO de Wiekslag

Voor onze BSO's in Drachten zijn wij op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker. Ben jij creatief, enthousiast, sociaal, ondernemend en zit je vol goede ideeën over de ontwikkeling van kinderen, dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wat ga je doen?
Als pedagogisch medewerker bij de BSO werk je met kinderen van 4-13 jaar en bied je hen een betekenisvolle buitenschoolse tijd met leuke en uitdagende activiteiten, gericht op (talent)ontwikkeling, zelfredzaamheid en plezier. De locaties zijn optimaal gefaciliteerd om kinderen en het team een fijne tijd bij de BSO te kunnen bieden. Natuurbeleving, gezonde voeding en plezier in bewegen vinden wij belangrijk. De buitenruimtes bij de locaties bieden de kinderen volop mogelijkheden om te spelen, mee te doen met de aangeboden activiteiten, te ontdekken en plezier te maken! Bij de BSO werken met kinderparticipatie; de kinderen bepalen onder begeleiding het activiteitenprogramma. Zo leren ze met elkaar te overleggen, naar elkaar te luisteren en voor zichzelf op te komen. Belangrijke competenties voor in de toekomst! Tijdens vakanties werken we met een uitdagend VakantieZotheid programma dat boordevol staat met leuke uitjes, spannende workshops en te gekke activiteiten.

Je bent in jouw rol als pedagogisch professional een belangrijk aanspreekpunt voor ouders, externe samenwerkingspartners en het onderwijs. Samen met het team ga je dagelijks voor het bieden van de best mogelijke opvang. Zo kom jij iedere dag met plezier naar je werk en ga je met een voldaan gevoel weer naar huis. Want jouw werk doet er toe!

Wat bieden wij jou?

Een inspirerende werkplek bij Eigen&Wijzer in Drachten, waar je wordt uitgedaagd mee te denken over de opvang en hoe deze zo goed mogelijk aan te sluiten op het Montessori onderwijs bij De Plotter en het Jenaplan onderwijs bij de Wiekslag. We werken met enthousiaste teams waarin collega's voor elkaar klaar staan. We bieden salaris conform cao Kinderopvang (Schaal 6). Onze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan onder andere uit een fietsplan, een uitgebreid vitaliteitsplan met gratis sporten en coaching, de personeelsvoordeelwinkel en je bent van harte welkom om deel te nemen aan events (bijvoorbeeld een mudrun) die onze teamverbinding bevorderen. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich, net als de kinderen die wij opvangen, blijven ontwikkelen. We bieden trainingen, intervisie momenten en opleidingen aan.

Je werkt 16 uur per week. Tijdens schoolvakanties en op schoolvrije dagen vragen we je de hele dag te werken. Wil je meer uren werken? Eigen&Wijzer heeft opvanglocaties door heel Friesland!

Wat vragen wij van jou?

De ideale kandidaat heeft een visie op de ontwikkeling van kinderen, is flexibel zowel in denken als inzetbaarheid en ziet het als een uitdaging om gezamenlijk een mooi en uitdagend activiteitenaanbod neer te zetten voor de kinderen. Het is een pre wanneer je minimaal 2 jaar ervaring hebt en een talent meebrengt die toepasbaar is in het activiteitenprogramma voor de kinderen (sport, spel, creatief, koken, muziek, theater, etc.).

Spreekt deze vacature jou aan? Laten we elkaar dan beter leren kennen tijdens een kennismaking bij Montessorischool de Plotter. Stuur jouw sollicitatie en motivatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl. Tot binnenkort!

Wie zijn wij?

Eigen&Wijzer staat bekend om kleinschalige opvang, gericht op de ontwikkeling van kinderen en medewerkers. Kwalitatieve opvang waarin kinderen de best mogelijke opvang krijgen, wij als professional naast de ouders staan en waar we als team betrokken zijn bij elkaar. Samenwerking, werkplezier en blijven ontwikkelen, vinden wij belangrijk voor onze medewerkers. Vanuit onze expertise en visie vormen wij een vertrouwde en waardevolle samenwerkingspartner voor het onderwijs en binnen kindcentra in Friesland.

Goed om te weten:

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald. Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigenenwijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Twijfel je of jouw opleiding geschikt is om te mogen werken in de kinderopvang, doe dan de diplomacheck kinderopvang.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO

Pedagogisch medewerker BSO – Drachten 16 upw, BSO de Plotter en BSO de Wiekslag Voor onze BSO’s in Drachten zijn wij op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker. Ben jij creatief,...

 • Combinatiebanen mogelijk

 • Interne opleidingen en trainingen

 • Gratis vitaliteitsprogramma bij SportCity

 • Salaris conform CAO kinderopvang

 • Hechte teams

 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden

 • Begeleiding pedagogisch coach

 • Erkend leerbedrijf

Collega’s aan het woord

Sfeerimpressie van onze opvang

Inspiratiedag pedagogisch managers

Groene kinderopvang