Is werken in de kinderopvang jouw passie of is dit jouw ambitie voor de toekomst?
Wij komen graag met jou in contact!

Eigen&Wijzer is een groeiende kinderorganisatie waar het welzijn van kinderen, ouders en medewerkers centraal staat. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Voor de één betekent dit een stabiele baan met een vaste groep collega’s, voor de ander betekent dit afwisseling, uitdaging en de kans om verder te ontwikkelen. Iedere medewerker heeft eigen kwaliteiten. Wij vinden het belangrijk dat deze kwaliteiten op de juiste wijze en op de juiste plek worden ingezet. Met iedere medewerker bespreken wij de wensen voor de toekomst en stellen we een persoonlijk ontwikkelplan op. De sfeer is bij ons open, collegiaal en gezellig. Onze teams zijn professioneel en voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor onze kinderen.

Sinds oktober 2022 kunnen alle medewerkers van Eigen&Wijzer (label van Samenwerkende Kinderopvang), gebruik maken van het gratis Vitaliteitsprogramma ‘Hart van de Zaak’ van SportCity. Het programma bestaat o.a. uit gratis sporten (bij SportCity en thuis), fysiotherapie, voedingsadvies, webinars over bijvoorbeeld slaaptraining en mindfullness, … en nog veel meer. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Ontspanning, bewegen en voeding zijn hier belangrijke onderdelen van. Wij zijn dan ook trots dat wij onze medewerkers hierin kunnen faciliteren. Een mooie aanvulling op ons opleidingsaanbod. We bieden onze pedagogisch medewerkers de mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen, zoals de Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niv4 opleiding (intern en extern te volgen) en de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional HBO opleiding (extern te volgen). Dus ook wanneer je nog niet kwalificeert voor werken in de kinderopvang maar wel de passie voelt om deze stap te maken, dan inspireren wij jou graag om in overleg en met behulp van Eigen&Wijzer een opleiding te volgen.

Vertel ons over jouw ambities en hoe jij in het leven staat, matched dat met de visie van Eigen&Wijzer, dan ben je van harte welkom om ons team te komen versterken! Neem contact met ons op via werkenbij@eigenenwijzer.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Creëer je eigen baan

Je kan bij Eigen&Wijzer gericht solliciteren op een openstaande vacature, waarbij je een keuze maakt uit regio cq locatie, specifieke opvangvorm en aantal werkuren.

Regio Loosdrecht | Regio Amsterdam | Regio Harderwijk | Regio Maarssen | Regio Friesland

Wij vinden het belangrijk dat je een baan krijgt die past bij jouw ambities en privéleven. Het is mogelijk om meer uren te werken bij een andere locatie, opvangvormen te combineren of om naast je baan als pedagogisch medewerker ook een andere baan te hebben. Stuur gerust een open sollicitatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl met jouw wensen en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Vergeet niet je motivatie mee te sturen, want wij leren jou graag alvast een beetje kennen.

Doe de diplomacheck op de website kinderopvang-werkt.nl. Kwalificeert je diploma dan kun je direct aan de slag bij Eigen&Wijzer!

Kwalificeert je diploma niet dan zijn er meerdere mogelijkheden.

 • Je beschikt over een opleiding waarbij je een aanvullend bewijs A2 (KDV/BSO/PO) of B2 (BSO) moet behalen om te kwalificeren. Wij ondersteunen je hier graag bij. Je start als pedagogisch medewerker in opleiding en in enkele maanden sta jij gediplomeerd op de groep.
 • Je beschikt reeds over een MBO3 of Havo/VWO diploma en wilt graag een MBO/HBO diploma behalen -> Je komt in aanmerking voor onze Interne opleiding: Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Deze BBL-opleiding start twee keer per jaar bij ons en duurt 1,5 jaar. Je komt bij aanvang van de opleiding direct in dienst bij Eigen&Wijzer en werkt/leert als ‘pedagogisch medewerker in ontwikkeling’. De studiekosten worden door ons vergoed en je krijgt baangarantie voor na het behalen van je diploma). Een andere optie is het behalen van een EVC-Onderwijsstandaard welke je volgt bij een erkende EVC-aanbieder.
 • Je beschikt niet over een opleiding die kwalificeert voor werken in de kinderopvang, maar wel over relevante ervaring. Met de zelfscan ‘Start bekwame pedagogisch medewerker’ kun je bepalen of je over voldoende relevante ervaring beschikt. Is dit het geval dan kun je bij KinderopvangWerkt het EVC-Branchestandaard aanvragen.
 • Je beschikt niet over een opleiding of relevante ervaring en hebt een Mavo (gemengde leerweg of de theoretische leerweg) opleiding -> Je volgt een opleiding tot pedagogisch medewerker niveau 3 bij een externe aanbieder. Wij verwelkomen je graag als stagiaire.

Neem contact op via werkenbij@eigenenwijzer.nl, dan onderzoeken we samen wat op jou van toepassing is en hoe jouw ontwikkelplan eruit komt te zien. 

Eigen&Wijzer is een Erkend Leerbedrijf. Bij ons mag je werken en leren in de praktijk.

 • MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken.
 • HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald, vanaf 75% ook bij het KDV/PO.

Ook hebben wij geregeld stageplaatsen en BBL-plekken beschikbaar.

Neem contact op via werkenbij@eigenenwijzer.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Beschik je over een MBO2 opleiding en is een MBO3/4 opleiding te hoog gegrepen voor jou, denk er dan eens over na of je als groepshulp aan de slag wilt! Deze MBO2 Zorg en Welzijn opleiding kan binnen 6 maanden worden behaald middels een werken én leren traject. De opleiding volg je extern, de werkuren maak je bij Eigen&Wijzer.

Als groepshulp ondersteun je de pedagogisch medewerkers bij het voorbereiden van maaltijden/gezonde snacks en het opruimen nadien. Tevens ondersteun je bij het voorbereiden en opruimen van activiteiten. Je mag ondersteunen bij het ophalen van de kinderen bij scholen in de omgeving en je kan begeleiden bij uitjes en tijdens buitenspelen. De pedagogisch medewerkers zijn verantwoordelijk voor het welzijn en het pedagogisch begeleiden van de kinderen, de groepshulp is er ter ondersteuning. Ook licht huishoudelijke werk werk zoals stofzuigen, dweilen, het afnemen van speelgoed, commodes en tafels, opruimen en de keuken aan kant brengen, behoren tot de taken van de groepshulp.

Neem contact met ons op om te informeren of wij een Groepshulp in opleiding plek beschikbaar hebben > werkenbij@eigenenwijzer.nl.

Wij komen graag met jou in contact omdat:

[Ѵ] Jij als persoon enthousiast, zorgzaam en gepassioneerd bent.
[Ѵ] Jij helder en daadkrachtig communiceert.
[Ѵ] Jij een fijne sparringspartner bent voor collega’s en een aanspreekpunt voor  ouders.
[Ѵ] Jij ‘Eigen’ wilt zijn en ‘Wijzer’ wilt groeien.

Vertel ons over jouw ambities en toekomst dromen. Samen kijken we hoe je dit bij ons gaat bereiken! Neem contact op via werkenbij@eigenenwijzer.nl

Kom het team van Eigen&Wijzer versterken!

Clear Results

Parttime
Maarssen
Geplaatst 2 weken geleden

Sportieve pedagogisch medewerker voor de regio Maarssen

Uren in overleg

De buitenschoolse opvang in Maarssen staat in het teken van actieve/sportieve, creatieve, culturele, wetenschappelijke, smakelijke, natuurgerichte en uitdagende activiteiten, en samen veel plezier maken na schooltijd en tijdens vakanties. Talentontwikkeling en eigenaarschap staan centraal, waarbij we uitgaan van dat ieder kind eigen is en wijzer groeit. Dé plek waar ieder kind leert dat je met samenwerken verder komt dan alleen, nieuwe talenten kan ontdekken, vriendschappen sluit, je voor je eigen mening uit mag komen en luistert naar die van een ander, bewegen gezond en lekker is, en nog heel veel meer! De kinderen worden uitgedaagd lekker mee te doen en actief mee te denken over het activiteiten programma. In vakanties werken we met een te gek VakantieZotheid programma, vol met leuke uitjes, uitdagende workshops en gezelligheid.

Wat ga je doen?

Deze vacature is geknipt voor een energieke, bij voorkeur sportieve, pedagogisch medewerker met een pedagogische of sportopleiding als achtergrond (CIOS, ALO, Sport en bewegen of kinderopvang met specialisatie sport). Je weet kinderen uit te dagen en geïnteresseerd te krijgen in verschillende (sportieve) activiteiten door je kennis en ervaringen enthousiast over te dragen aan de kinderen. Door jouw enthousiasme hebben de kinderen een te gekke middag en kunnen ze actief ontspannen. Samen met collega’s ben je verantwoordelijk voor het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen en de contacten met ouders en externe partijen.

We beschikken in Maarssen over een sport BSO, een culturele BSO en verschillende BSO's binnen kindcentra. De teams zijn gemotiveerd en werken nauw samen met elkaar, met het onderwijs en met externe samenwerkingspartijen.

Wij bieden jou een functie waarin je je eigen talenten verder kan ontwikkelen en waarin je veel zelfstandigheid krijgt. Intern word je verder opgeleid en krijg je de mogelijkheid je verder te specialiseren door het volgen van workshops en opleidingen.

We starten met een meeloopdag zodat jij ons en wij jou kunnen leren kennen. Ben jij een match dan kijken we welk aantal werkuren passen bij jouw privésituatie. In de vakanties vragen we je meer uren te werken. 

Goed om te weten

Deze vacature mag ook worden vervuld door een pedagogisch medewerker in opleiding. MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald (vanaf 75% ook bij het KDV/PO).

Wij bieden jou 

 • toplocaties (afwisselend bij onze BSO's in Maarssen) waar je samenwerkt met gemotiveerde collega’s aan het creëren van een optimale (ontwikkel)omgeving voor kinderen;
 • een fijne werkplek waar je wordt uitgedaagd om met ideeën te komen, je eigen talenten kwijt kunt en ze verder kunt ontwikkelen;
 • een functie waarin je intern verder wordt opgeleid met opleidingen en trainingen. Ook het volgen van de interne Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 opleiding behoort tot de mogelijkheden;
 • werkuren die passen bij jouw ambities/privésituatie, met meer uren in de vakantie en als jij dat wilt bij andere locaties van Eigen&Wijzer in Maarssen/Breukelen. 
 • arbeidsvoorwaarden en salaris krijgt conform de cao kinderopvang. Je kan deelnemen aan het fietsplan en het vitaliteitsplan 'Hart van de Zaak' met o.a. gratis sporten bij SportCity. Ook mag je gebruik maken van de personeelsvoordeelwinkel.

Wat heb jij ons te bieden

 • Het is jouw passie een bijdrage te leveren aan de (talent)ontwikkeling van kinderen en vindt het een uitdaging om mee te bouwen aan het beste voor kinderen en medewerkers
 • Je beschikt over een talent voor werken met kinderen en bent zelf sportief
 • Jij ziet wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien. 
 • Je beschikt over een opleiding op MBO3/MBO4/HBO niveau welke kwalificeert voor werken in de buitenschoolse opvang. Een sportopleiding heeft onze voorkeur. 

Wie zijn wij?

Eigen&Wijzer staat bekend om kleinschalige kinderopvang, gericht op de ontwikkeling van kinderen en medewerkers. Kwalitatieve opvang waarin kinderen de best mogelijke opvang krijgen, wij naast de ouders staan als professional en waar we als team betrokken zijn bij elkaar. Samenwerking, werkplezier en blijven ontwikkelen vinden wij belangrijk voor onze medewerkers.

Spreekt jou dit aan?

Dan maken wij graag kennis met jou! Stuur je cv en motivatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl. Contactpersoon Jeroen van den Brink. Vermeld in het onderwerp sportieve pedagogisch medewerker. Bij een klik nodigen we je graag uit voor een meeloop dag!

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO

Sportieve pedagogisch medewerker voor de regio Maarssen Uren in overleg De buitenschoolse opvang in Maarssen staat in het teken van actieve/sportieve, creatieve, culturele, wetenschappelijke, smakelij...

Parttime
Breukelen, Maarssen
Geplaatst 3 weken geleden

Locatie Assistent - BSO / VE Peuteropvang

Wil je de volgende stap maken en word jij onze energieke locatie assistent? Draag je ons pedagogisch beleid uit en ben jij een echte verbinder? Dan is deze vacature voor jou!

Dit ga je doen

Als locatie assistent ondersteun je de adjunct regiomanager van jouw regio. Je werkt deels op de groep en daarnaast heb je coördinerende werkzaamheden. Je bent een aanspreekpunt voor ons pedagogisch team op de vestiging rondom planning en verlof, ziekte en vervanging. Je coacht en monitort de groepswerkzaamheden van het team en je hebt in beeld waar de pedagogische aandachtspunten zijn. Verder neem je deel aan IKC overlegmomenten en draag je bij aan de kwaliteitsbevordering van jouw locatie.

Door een verandering in ons functiehuis in Maarssen en Breukelen hebben wij twee nieuwe vacatures als locatie assistent voor IKC De Klaroen en voor IKC De Bijenschans (PO/BSO).

Enthousiast? Bel Chantal de Groene (06 50 01 01 21), zij komt graag met je in contact!

Dit bieden wij jou
Als locatie assistent krijg je een vaste positie in het team zodat we verder kunnen bouwen. We bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst van minimaal 21/23 uur (meer uren bespreekbaar)
 • Een salaris van €2818 - €3762 (salarisschaal 7)* per maand, afhankelijk van je ervaring en op basis van 36 uur. *Per 1 april 2024 omhoog volgens CAO
 • Reiskostenvergoeding
 • 3% eindejaarsuitkering
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan en natuurlijk een sportabonnement bij SportCity!

Dit breng je mee

Je bent een echte teamplayer, sociaal, energiek en daadkrachtig. Je kunt goed omgaan met verschillende medewerkers en je bent empathisch. En je hebt een goede vooruitziende blik. Verder heb je:

 • Ervaring in de kinderopvang als pedagogisch medewerker op een PO of BSO
 • Leidinggevende capaciteiten; plan- en organisatievermogen
 • Pro-actief en ondernemend in het signaleren en bespreken van consequenties van ontwikkelingen 
 • Heb je een diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau.

Je wilt aan de slag!
Bel Chantal, stuur je cv in via onze website of stuur een bericht inclusief cv naar werkenbij@eigenenwijzer.nl. Naast een gesprek op onze locatie is een dagdeel meelopen, ook onderdeel van onze kennismaking.

Over Eigen&Wijzer
Met 50 kleinschalige locaties in Nederland is Eigen&Wijzer meer dan alleen kinderopvang! Voor ons geldt ‘Ieder is eigen & groeit wijzer’. Samen werken we aan (talent)ontwikkeling, groei, trotse en gelukkige kinderen, ouders én medewerkers. We bieden een veilige, duurzame, prettige werkomgeving en we zijn het liefst lekker buiten. Ben jij een tikkeltje eigenwijs en past jouw visie bij die van ons? Kom bij ons werken!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieLocatie assistent
ID240326001
SalarisSchaal 7

Locatie Assistent – BSO / VE Peuteropvang Wil je de volgende stap maken en word jij onze energieke locatie assistent? Draag je ons pedagogisch beleid uit en ben jij een echte verbinder? Dan is d...

Parttime
Maarssen
Geplaatst 1 maand geleden

Pedagogisch medewerker bij BSO De CultuurWijzer in Maarssen

(minimaal 17 uur)

Ben jij een ondernemende pedagogisch medewerker en heb je een culturele achtergrond? Vind je het fijn om in een klein team te werken en samen de kinderen een te gekke, creatieve tijd te bieden bij de BSO? Lees dan de vacature! 

Dit ga je doen

Als pedagogisch medewerker van BSO de CultuurWijzer bied je kinderen na schooltijd, tijdens studiedagen op schoolvrije dagen een uitdagend aanbod aan activiteiten. Je bespreekt samen met de kinderen (kinderparticipatie!) en het team welke activiteiten jullie gaan ondernemen. We zijn een cultuur BSO, dus daar ligt de focus op, maar we organiseren ook activiteiten op het gebied van sport/beweging, koken, creativiteit, natuur, techniek, wetenschap enz. We maken gebruik van de buitenruimte van onze culturele locatie en ontdekken de omgeving. Ben jij gecharmeerd van cultuur of heb je een culturele achtergrond, de kinderen kijken uit naar jouw inbreng! 

De BSO’s van Eigen&Wijzer staan in Maarssen bekend om het te gekke VakantieZotheid programma! Samen met het team en de kinderen ga je op avontuur, organiseer je gave workshops (mogelijk met een externe partner) en uitdagende activiteiten.

Je bent een vast aanspreekpunt voor ouders en legt verbinding met samenwerkingspartners en het onderwijs. 

BSO De CultuurWijzer

BSO De CultuurWijzer is gevestigd midden in Maarssen Dorp bij het Trefpunt, een voormalig pastorie van de Nederlandse Hervormde Kerk, waar we over een grote ruimte beschikken zodat toneelstukken en dansactiviteiten uitgevoerd kunnen worden. We bieden kinderen tussen 4-13 jaar een (mid)dagprogramma in de vorm van theater, beeldende kunst, dans en creativiteit.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Bel met de regiomanager Jeroen van den Brink (06 29 19 99 48), hij komt graag met je in contact! Of reageer direct via de website.


Dit bieden wij jou
Als ervaren pedagogisch medewerker krijg je een vaste positie in een fijn en klein team waarin je heel veel kinderen blij kan maken met uitdagende kinderopvang met een culturele identiteit. En we bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst van 17 uur;
 • Een salaris conform cao Kinderopvang: €2489 - €3421 (salarisschaal 6)* per maand, afhankelijk van je ervaring en op basis van 36 uur.
  *Gaat vanuit de CAO Kinderopvang omhoog per per 1 april 2024;
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen; 
 • Interessante arbeidsvoorwaarden; een vitaliteitsplan (gratis sporten!), een fietsplan en je mag gebruikmaken van de personeelsvoordeelwinkel.

Dit breng je mee

Je bent een ondernemende en enthousiaste teamplayer met een culturele achtergrond. Daarnaast ben je goed in het leggen van de verbinding tussen de kinderopvang en het onderwijs.  

Verder heb je:

 • Ervaring in de kinderopvang als pedagogisch medewerker is een pré;
 • Oog voor kwaliteit. Je kan verantwoorden waar je je pedagogisch aanbod op baseert;
 • Je communiceert helder en vriendelijk, zowel mondeling als schriftelijk, en bent toegankelijk voor ouders en collega’s;
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en weet ondersteuning te vinden wanneer nodig;
 • Een behaalde diploma in de kinderopvang, sport- en bewegen of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau. 

Verder vind je het super leuk om kinderen na schooltijd een uitdagend programma te bieden, zodat ze met plezier naar de BSO gaan en vol mooie verhalen thuiskomen.

Je wilt aan de slag!
Reageer direct via de website of stuur een e-mail inclusief cv naar werkenbij@eigenenwijzer.nl waarin je kort uitlegt waarom deze functie bij je past. Uiteraard laten we jou ook kennismaken met de visie van Eigen&Wijzer. Een dagdeel meelopen op onze locatie is daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Wat maakt ons Eigen&Wijzer?
Eigen&Wijzer is een ambitieuze middelgrote kinderopvangorganisatie met 49 (72 LRK’s) kleinschalige kinderopvanglocaties in vijf regio’s in Nederland. Wij bieden de best mogelijke kinderopvang, gericht op welzijn en de (talent)ontwikkeling. Wij vinden dat het voor ieder kind mogelijk moet zijn om op eigen wijze te ontwikkelen en wijzer te groeien. We zijn geïnspireerd door het aanbieden van groene kinderopvang, een gezond voedingsbeleid en duurzaam ondernemen. Ben jij een tikkeltje eigenwijs en past onze visie bij die van jou? Solliciteer gelijk!

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO

Pedagogisch medewerker bij BSO De CultuurWijzer in Maarssen (minimaal 17 uur) Ben jij een ondernemende pedagogisch medewerker en heb je een culturele achtergrond? Vind je het fijn om in een klein team...

Parttime
Maarssen
Geplaatst 1 maand geleden

Pedagogisch medewerker Middenbouw - BSO De Klaroen in Maarssen

(minimaal 17 uur)

Weet je onze middenbouwers 6-7 jaar uit te dagen om mee te denken over de invulling van het activiteitenaanbod en hen een te gekke tijd te bieden bij de BSO? Lees verder!

Dit ga je doen

Als pedagogisch medewerker van BSO De Klaroen bied je kinderen na schooltijd, tijdens studiedagen op schoolvrije dagen een uitdagend aanbod aan activiteiten. Je bespreekt samen met de kinderen (kinderparticipatie!) en het team welke activiteiten jullie gaan ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan sport/beweging, koken, creativiteit, cultuur, natuur, techniek, wetenschap enz. We maken gebruik van de buitenruimte van het kindcentrum en ontdekken de omgeving. Ben jij sportief, muzikaal of heb je een andere specialisatie, de kinderen kijken ernaar uit! 

De BSO’s van Eigen&Wijzer staan in Maarssen bekend om het te gekke VakantieZotheid programma! Samen met het team en de kinderen ga je op avontuur, organiseer je een gave workshop (mogelijk met een externe partner) of een uitdagende activiteit.

Je bent een vast aanspreekpunt voor ouders en legt verbinding met het onderwijs. 

BSO De Klaroen

Binnen Kindcentrum De Klaroen verzorgen we de peuteropvang 2-4 jaar en vanaf 4 jaar zijn kinderen van harte welkom bij de BSO. We bieden aansluitend aan de schooltijden tot 18.30u een uitdagend middagprogramma, waarbij welzijn en ontwikkeling van het kind centraal staan. Door de juiste begeleiding, is ieder kind bij ons eigen en krijgt het vertrouwen om wijzer te groeien.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Bel met regiomanager Jeroen van den Brink (06 29 19 99 48), hij komt graag met je in contact! Of reageer direct via de website.


Dit bieden wij jou
Als ervaren pedagogisch medewerker krijg je een vaste positie in een hecht team. We bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst van minimaal 17 uur;
 • Een salaris conform cao Kinderopvang: €2489 - €3421 (salarisschaal 6)* per maand, afhankelijk van je ervaring en op basis van 36 uur.
  *Gaat vanuit de CAO Kinderopvang omhoog per per 1 april 2024;
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen; 
 • Interessante arbeidsvoorwaarden; een vitaliteitsplan (gratis sporten!), een fietsplan en je mag gebruikmaken van de personeelsvoordeelwinkel.

Dit breng je mee

Je bent een enthousiaste, energieke, sportieve en creatieve teamplayer. Daarnaast ben je goed in het leggen van de verbinding tussen de BSO en het onderwijs.  

Verder heb je:

 • Ervaring in de kinderopvang als pedagogisch medewerker is een pré;
 • Oog voor kwaliteit. Je kan verantwoorden waar je je pedagogisch aanbod op baseert;
 • Je communiceert helder en vriendelijk, zowel mondeling als schriftelijk en bent toegankelijk voor ouders, collega’s en samenwerkingspartners;
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en weet ondersteuning te vinden wanneer nodig;
 • Een behaalde diploma in de kinderopvang, sport- en bewegen of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau. 

Verder vind je het super leuk om voor de kinderen van de middenbouw na schooltijd een uitdagend programma te verzorgen, zodat ze met plezier naar de BSO gaan en vol mooie verhalen thuiskomen.

Je wilt aan de slag!
Reageer direct via de website of stuur een e-mail inclusief cv naar werkenbij@eigenenwijzer.nl waarin je kort uitlegt waarom deze functie bij je past. Uiteraard laten we jou ook kennismaken met de visie van Eigen&Wijzer. Een dagdeel meelopen op onze locatie is daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Wat maakt ons Eigen&Wijzer?
Eigen&Wijzer is een ambitieuze middelgrote kinderopvangorganisatie met 49 (72 LRK’s) kleinschalige kinderopvanglocaties in vijf regio’s in Nederland. Wij bieden de best mogelijke kinderopvang, gericht op welzijn en de (talent)ontwikkeling. Wij vinden dat het voor ieder kind mogelijk moet zijn om op eigen wijze te ontwikkelen en wijzer te groeien. We zijn geïnspireerd door het aanbieden van groene kinderopvang, een gezond voedingsbeleid en duurzaam ondernemen. Ben jij een tikkeltje eigenwijs en past onze visie bij die van jou? Solliciteer gelijk!

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO

Pedagogisch medewerker Middenbouw – BSO De Klaroen in Maarssen (minimaal 17 uur) Weet je onze middenbouwers 6-7 jaar uit te dagen om mee te denken over de invulling van het activiteitenaanbod en...

Parttime
Breukelen, Maarssen
Geplaatst 2 maanden geleden

Pedagogisch Coach BSO - Maarssen (20 uur)

Ben jij in staat mensen, pedagogiek en kwaliteit binnen onze kinderopvanglocaties in Maarssen te verbinden? Ben jij de ervaren coach die wij zoeken?  Dan is dit jouw vacature!

Dit ga je doen

Als Pedagogisch Coach ga je jouw persoonlijke vaardigheden inzetten op de ontwikkelbehoefte van je collega, waarbij gelijkwaardigheid in contact een belangrijke pijler is. Hiervoor dien je je continu sensitief en responsief af te stemmen op onze visie en beleid en dat wat de pedagogisch medewerker nodig heeft.

Je creëert een veilige coachrelatie ter bevordering van het eigen leerproces. Om dit te kunnen bewerkstelligen ben jij volledig op de hoogte van wetgeving rondom pedagogisch coachen en heb je kennis van het kind van 4-12 jaar. Het opstellen van een jaar- en coachplan hoort bij jouw takenpakket.


BSO’s in Maarssen

Met jouw BSO ervaring en specialisatie beschik jij over kennis in het werken met kinderen op de BSO. Je coacht hier in 5 verschillende BSO-groepen in Maarssen. De kenmerken van deze BSO’s zijn locatiespecifiek. Zo beschikken we over een sport BSO, een cultuur BSO en opvang binnen kindcentra waar er grote betrokkenheid is bij het onderwijs. 

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Bel met de Manager Kwaliteit en Opleiden Emma Rosier (06 11 29 86 60), zij komt graag met je in contact! Of reageer direct via de website.

Dit bieden wij jou
Als ervaren en afgestudeerde pedagogisch coach krijg je een vaste positie in een fijn team. We bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst van 20 uur, verdeeld over 3 middagen;
 • Een salaris conform cao Kinderopvang: €3028 - €4137 (salarisschaal 8)* per maand, afhankelijk van je ervaring en op basis van 36 uur.
  *Gaat vanuit de CAO Kinderopvang omhoog per per 1 april 2024;
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen; 
 • Interessante arbeidsvoorwaarden; een vitaliteitsplan (gratis sporten!), een fietsplan en je mag gebruikmaken van de personeelsvoordeelwinkel.

Dit breng je mee

Je bent een ambitieuze professional die beschikt over coachende vaardigheden en een analytisch vermogen. Daarnaast kun je goed samenwerken en beschik je over organisatorische kwaliteiten. 

Verder heb je:

 • Een HBO werk- en denkniveau 
 • Een diploma Pedagogisch Coach of HBO Pedagogiek
 • Een rol als aandachtsfunctionaris en kun je hierin ondersteunen in de regio
 • Adviserende rol bij extra ondersteuningsbehoeftes van kinderen, weet de juiste wegen te bewandelen om passende ondersteuning te organiseren

Je wilt aan de slag!
Reageer direct via de website of stuur een e-mail inclusief cv naar werkenbij@eigenenwijzer.nl waarin je kort uitlegt waarom deze functie bij je past. Uiteraard laten we jou ook kennismaken met de visie van Eigen&Wijzer. Een dagdeel meelopen op onze locatie is daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Wij zijn Eigen&Wijzer
Bij Eigen&Wijzer kunnen kinderen zich op eigen wijze ontwikkelen. Ieder kind heeft behoeften, kwaliteiten, interesses en ontwikkeldoelen. Vanuit een veilige en vertrouwde basis dagen wij kinderen uit te ontdekken wie zij zijn, nieuwsgierig in het leven te staan, probleemoplossend te denken, hun kwaliteiten te ontplooien, hun interesses te verbreden en wijzer te groeien. Dit doen wij in nauwe (integrale) samenwerking met en in directe aansluiting op ten minste het basisonderwijs. Wij bieden kinderen op ieder ontwikkelingsniveau een grote variëteit aan activiteiten en begeleiden kinderen in hun ontwikkeling tot zelfstandige en democratische burgers. Wij wijzen hen de weg!

Onze visie: op eigen wijze ontwikkelen en wijzer groeien Onze missie: de beste mogelijke kinderopvang voor ieder kind en werkgeluk en uitdaging voor onze medewerkers.
Onze kernwaarden: zorg & welzijn, aandacht, ontwikkeling en samen.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch coach
ID240219002

Pedagogisch Coach BSO – Maarssen (20 uur) Ben jij in staat mensen, pedagogiek en kwaliteit binnen onze kinderopvanglocaties in Maarssen te verbinden? Ben jij de ervaren coach die wij zoeken?&nbs...

Parttime
Maarssen
Geplaatst 2 maanden geleden

Tienerclub - BSO De Klaroen Maarssen

Weet jij onze tieners tussen de 10-13 uit te dagen? Heb je ervaring in de kinderopvang of onderwijs? Kijk verder!

Wat ga je doen?

Als pedagogisch medewerker BSO bedenk je en voer je samen met je team uitdagende activiteiten uit voor onze tieners. Denk bijvoorbeeld aan sport/beweging, koken, creativiteit, cultuur, natuur, techniek, wetenschap enz. Tieners zijn al verder dan kinderen bij de middenbouw. Met jouw ervaring weet je een vertaling te maken van deze ambities in een plezierig en actief programma.

Na schooltijd tot 18.30 uur kunnen de tieners bij ons terecht. De oudere kinderen (10-13 jaar) kunnen kiezen voor activiteiten bij de Tienerclub, waar vooral uitdagende en stoere (natuur)activiteiten op het programma staan tijdens BSO-tijd.

Tijdens vakanties en studiedagen werken we met een gaaf VakantieZotheid programma. Iedere dag is het dan feest bij de BSO door een leuk uitje, een gave workshop of uitdagende activiteiten.

BSO De Klaroen

BSO De Klaroen biedt samen met de basisschool De Klaroen een dagprogramma tussen 7.30-18.30 uur voor kinderen tussen 2-13 jaar. Plezier, welzijn en ontwikkeling van uw kind staan centraal. De Klaroen biedt naast het onderwijs ook opvang voor verschillende leeftijden en opvangvormen: de peutergroep (met vroeg- en voorschoolse educatie), voorschoolse opvang (07:00 – 8:30 uur) en buitenschoolse opvang.
Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Bel Jeroen van den Brink (06 29 19 99 48), hij gaat graag in gesprek met je! Of reageer direct via de website.

Wat bieden wij jou?

Als ervaren en afgestudeerde pedagogisch medewerker krijg je een vaste positie in het team waarin je veel kinderen (en ouders) blij kan maken met goede kinderopvang en een eigen identiteit. Daarnaast bieden wij jou ook:

 • Een arbeidsovereenkomst van 15 tot 20 uur (afhankelijk van beschikbare middagen);
 • Een salaris conform cao Kinderopvang: €2831 - €3192 (salarisschaal 6)* per maand, afhankelijk van je ervaring en op basis van 36 uur.
  *Gaat vanuit de CAO Kinderopvang omhoog per 1 januari 2024 en per 1 april 2024;
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen; 
 • Interessante arbeidsvoorwaarden; een vitaliteitsplan (gratis sporten!), een fietsplan en je mag gebruikmaken van de personeelsvoordeelwinkel.

Wat breng je mee?

Je bent een bevlogen en ervaren pedagogisch medewerker. Je zorgt met plezier voor een leuk en verantwoord pedagogisch aanbod voor de kinderen. Je bent liefdevol, zorgzaam en je hebt aandacht voor ieder kind. Je bent een echte teamplayer. 

Verder heb je:

 • Ervaring in de kinderopvang als pedagogisch medewerker is een pré;
 • Oog voor kwaliteit. Je kan verantwoorden waar je je pedagogisch aanbod op baseert. Je hebt kennis van de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd 10-13 jaar;
 • Je bent in staat helder en vriendelijk te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en weet ondersteuning te vinden wanneer nodig;
 • Een behaalde diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau.

Verder ben je bevlogen over goede en groene kinderopvang en komen jouw waarden overeen met die van Eigen&Wijzer.

Je wilt aan de slag!
Reageer direct via de website of stuur een e-mail inclusief cv naar werkenbij@eigenenwijzer.nl waarin je kort uitlegt waarom deze functie bij je past. Uiteraard laten we jou ook kennismaken met de visie van Eigen&Wijzer. Een dagdeel meelopen op onze locatie is daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Wat maakt ons Eigen&Wijzer?
Bij Eigen&Wijzer kunnen kinderen zich op eigen wijze ontwikkelen. Ieder kind heeft behoeften, kwaliteiten, interesses en ontwikkeldoelen. Vanuit een veilige en vertrouwde basis dagen wij kinderen uit te ontdekken wie zij zijn, nieuwsgierig in het leven te staan, probleemoplossend te denken, hun kwaliteiten te ontplooien, hun interesses te verbreden en wijzer te groeien. Dit doen wij in nauwe (integrale) samenwerking met en in directe aansluiting op ten minste het basisonderwijs. Wij bieden kinderen op ieder ontwikkelingsniveau een grote variëteit aan activiteiten en begeleiden kinderen in hun ontwikkeling tot zelfstandige en democratische burgers. Wij wijzen hen de weg!

Onze visie: op eigen wijze ontwikkelen en wijzer groeien 

Onze missie: de beste mogelijke kinderopvang voor ieder kind en werkgeluk en uitdaging voor onze medewerkers.
Onze kernwaarden: zorg & welzijn, aandacht, ontwikkeling en samen.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO

Tienerclub – BSO De Klaroen Maarssen Weet jij onze tieners tussen de 10-13 uit te dagen? Heb je ervaring in de kinderopvang of onderwijs? Kijk verder! Wat ga je doen? Als pedagogisch medewerker ...

Parttime
Maarssen
Geplaatst 2 maanden geleden

Kinderen (10-13 jaar) betrekken bij het bedenken van het activiteiten programma. Hen motiveren, enthousiasmeren, verantwoordelijkheid geven en laten zien welke talenten zij bezitten en hoe ze die kunnen ontwikkelen. Dat is wat wij doen bij de tienergroep bij BSO De Klaroen!

18 upw - bij BSO en TSO.

Bij Eigen&Wijzer is ieder kind eigen en groeit wijzer. We werken bij de tienergroep kindvolgend en met kinderparticipatie; kinderen denken en beslissen mee over de activiteiten. Wij bieden kinderen en onze pedagogisch medewerkers bij BSO De Klaroen alle middelen die zij nodig hebben voor de best mogelijke kinderopvang: enthousiast team, educatieve en inspirerende materialen en volop ruimte binnen en buiten.

Na schooltijd tot 18.30 uur kunnen kinderen bij ons terecht om spelenderwijs te leren. Wij bieden de tienergroep een middagprogramma waarin zowel het plezier, welzijn en de ontwikkeling van uw kind centraal staat. Het herkennen, erkennen en stimuleren van talent krijgt alle aandacht tijdens de buitenschoolse opvang. Tieners zijn al verder dan kinderen bij de middenbouw. Zij hebben ambities en weten al goed wat ze willen. Bij ons krijgen zij alle ruimte en kansen om deze ambities om te zetten in daden door middel van passende activiteiten. Ontwikkelingskansen van kinderen staan centraal, maar ook het faciliteren van ouders om werk en opvoeding te combineren vinden we belangrijk. In de vakanties maken we van iedere dag een feest en stellen we een gaaf VakantieZotheid programma samen, met uitdagende activiteiten, gezellige uitjes en leuke workshops.

Als pedagogisch medewerker BSO bedenk je uitdagende activiteiten die passen bij ontwikkeling, zelfredzaamheid en actief ontspannen. Samen met het team bied je de best mogelijke opvang buiten schooltijd en voel je je verantwoordelijk voor het welzijn en geluk van de kinderen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor ouders en vind ook je eigen ontwikkeling belangrijk. Wij bieden je alle faciliteiten en opleidingen die je nodig hebt! Bij de TSO zorg je ervoor dat kinderen rustig kunnen eten en daarna actief ontspannen op het schoolplein, zodat zij weer fris en helder de klas in gaan bij aanvang van de lessen.

Wij bieden jou:

 • Ontwikkelmogelijkheden die passen bij jouw ambities. Intern word je verder getraind en het is mogelijk onze interne GPM4 opleiding te volgen.
 • Een werkplek waar je wordt uitgedaagd om met ideeën te komen en samen te werken.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO, met de mogelijkheid om deel te nemen aan bedrijfsfitness en het fietsplan.
 • Zicht op meer uren en combinatiemogelijkheden met andere opvangvormen. In de vakantie is het mogelijk meer uren te werken.

Wil jij onderdeel zijn van het BSO-team?

 • Vind jij het een uitdaging om mee te bouwen aan het beste voor kinderen en medewerkers?
 • Is het jouw passie een bijdrage te leveren aan de (talent)ontwikkeling van kinderen?
 • Ben je communicatief sterk en een kei in samenwerken en organiseren?
 • Zie jij wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien?

Dan gaan wij graag met jou in gesprek over waar jouw ambities liggen binnen Eigen&Wijzer! Mail ons je cv en motivatie via werkenbij@eigenenwijzer.nl om aan te geven dat je graag komt kennismaken.

Goed om te weten:

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald. Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigen-en-wijzer.nl of kijk voor meer informatie bij 'Op weg naar werken in de kinderopvang'.

Twijfel je of jouw opleiding geschikt is om te mogen werken in de kinderopvang, doe dan de diplomacheck kinderopvang.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO
ID21070704

Kinderen (10-13 jaar) betrekken bij het bedenken van het activiteiten programma. Hen motiveren, enthousiasmeren, verantwoordelijkheid geven en laten zien welke talenten zij bezitten en hoe ze die kunn...

Fulltime
Maarssen
Geplaatst 2 maanden geleden

Pedagogisch medewerker babygroep (36 uur) KDV Speelstede

Ben jij een liefdevolle pedagogisch medewerker en wil jij een vast gezicht worden in onze babygroep 0-2 jaar? Lees dan gauw verder! 

Wat ga je doen?

Als pedagogisch medewerker voor onze babygroep (0-2 jaar) bied je kinderen een veilige plek en stimuleer je hen om te onderzoeken, te spelen en te proberen. We werken vanuit de visie dat kinderen eigen zijn en wijzer groeien. Met zorgzaamheid, liefde en aandacht voor ieder kind, in een hygiënische omgeving kunnen kinderen ontdekken, leren en uitgroeien tot zelfbewuste individuen. Onze visie is onder andere gebaseerd op de pedagogiek van Emmi Pikler. We werken met natuurlijke materialen en bieden een uitdagende binnen- en buiten ontwikkelruimte en materialen aan. Je kan hierin al je creativiteit in kwijt!
KDV Speelstede kenmerkt zich door de kleinschalige opvang. Speelstede bevindt zich op een toplocatie op de 1e verdieping in winkelcentrum Bisonspoor, met een directe verbinding tot de parkeergarage en goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer. Er zijn in totaal 4 groepen waarvan 2 groepen 0-2 jaar en twee groepen van 2-4 jaar. De vier groepen zijn ingericht met rustige basiskleuren en natuurlijke elementen. Door het gebruik van veel glas zijn de ruimtes licht en transparant. Het grote dakterras is natuurlijk ingericht om kinderen het ultieme buitengevoel te geven. 

Wat krijg je ervoor terug?

Een vaste positie in het team waarin je jouw ervaring en achtergrond kan toepassen en heel veel kinderen (en ouders) blij kan maken met goede kinderopvang met een eigen identiteit. 

En we bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst van 36 uur (4 dagen per week van 7.30-18.30uur);
 • Een salaris conform cao Kinderopvang: €2831 – €3192 (salarisschaal 6*) per maand, afhankelijk van je ervaring en op basis van 36 uur.
  *Gaat vanuit de CAO Kinderopvang omhoog per 1 januari 2024 en per 1 april 2024;
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen;
 • Ondersteuning van een Pedagogisch Coach; 
 • Interessante arbeidsvoorwaarden; een vitaliteitsplan (gratis sporten!), een fietsplan en je mag gebruikmaken van de personeelsvoordeelwinkel.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem contact op met Jeroen van den Brink (06 29 19 99 48) komt graag met je in contact! Of reageer direct via de website.

Wat breng je mee?

Je bent een bevlogen en ervaren pedagogisch medewerker. Je zorgt met plezier voor een leuk en verantwoord pedagogisch aanbod voor de kinderen. Je bent liefdevol, zorgzaam en je hebt aandacht voor ieder kind. Je bent een echte teamplayer. Verder heb je:

 • Ervaring in de kinderopvang als pedagogisch medewerker;
 • Ervaring met het verbinden met ouders en jouw communicatie is helder en vriendelijk;
 • Oog voor kwaliteit en je kan een beargumenteerd pedagogisch aanbod voor kinderen tussen 0-4 jaar bieden;
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en weet ondersteuning te vinden wanneer nodig;
 • Een behaalde diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau

Verder ben je bevlogen over goede kinderopvang en komen jouw waarden overeen met die van Eigen&Wijzer.

Je wilt aan de slag!

Reageer direct via de website of stuur een e-mail naar werkenbij@eigenenwijzer.nl met je cv waarin je uitlegt waarom deze functie bij je past. Uiteraard laten we jou ook kennismaken met de visie van Eigen&Wijzer. Een dagdeel meelopen op onze locatie is daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wat maakt ons Eigen&Wijzer?

Bij Eigen&Wijzer kunnen kinderen zich op eigen wijze ontwikkelen. Ieder kind heeft behoeften, kwaliteiten, interesses en ontwikkeldoelen. Vanuit een veilige en vertrouwde basis dagen wij kinderen uit te ontdekken wie zij zijn, nieuwsgierig in het leven te staan, probleemoplossend te denken, hun kwaliteiten te ontplooien, hun interesses te verbreden en wijzer te groeien. Dit doen wij in nauwe (integrale) samenwerking met en in directe aansluiting op ten minste het basisonderwijs. Wij bieden kinderen op ieder ontwikkelingsniveau een grote variëteit aan activiteiten en begeleiden kinderen in hun ontwikkeling tot zelfstandige en democratische burgers. Wij wijzen hen de weg!

Onze visie: op eigen wijze ontwikkelen en wijzer groeien 

Onze missie: de beste mogelijke kinderopvang voor ieder kind en werkgeluk en uitdaging voor onze medewerkers. 

Onze kernwaarden: zorg & welzijn, aandacht, ontwikkeling en samen.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker KDV

Pedagogisch medewerker babygroep (36 uur) KDV Speelstede Ben jij een liefdevolle pedagogisch medewerker en wil jij een vast gezicht worden in onze babygroep 0-2 jaar? Lees dan gauw verder!  Wat g...

Parttime
Maarssen
Geplaatst 2 maanden geleden

Kom jij ons team versterken als pedagogisch medewerker Peuteropvang VE?!

22,5upw - 5 ochtenden per week (minder/meer uren in overleg)

Bij WereldKidz Bontenest bieden onderwijs en opvang vanuit één pedagogische visie en aanpak kinderen van  0 - 13 jaar oud een doorgaande leer- en ontwikkellijn. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers  bouwen samen aan de toekomst van de kinderen, het IKC en de wijk. Eén team waarin plek is voor een pedagogisch medewerker peuteropvang met VE ervaring.

IKC 't Bontenest is een Integraal Kind centrum in Maarssen waar kinderen van 2 – 13 jaar opvang en onderwijs wordt aangeboden op één locatie. Leerkrachten, pedagogisch medewerkers van Eigen&Wijzer en externe partijen werken doelgericht samen om de leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen optimaal te maken. Al bij de peuteropvang werken we vanuit de visie dat kinderen eigen zijn en wijzer groeien. Kinderen leren hun eigen talenten te ontwikkelen en te herkennen. We zorgen voor elkaar en voor onze omgeving en geven kinderen handvatten mee voor het leven. Met zorgzaamheid, liefde en aandacht voor ieder kind, in een veilige en hygiënische omgeving, kunnen kinderen ontdekken, leren en uitgroeien tot zelfbewuste individuen. Ook onze medewerkers krijgen de mogelijkheid zichzelf te ontplooien, verder te specialiseren en ambities om te zetten in resultaten.

Voor- en vroegschoolse educatie vormt een belangrijk onderdeel van onze visie op de ontwikkeling van kinderen. Als specialist op het gebied van educatie aan jonge kinderen zet je jouw kennis in op de groep en binnen het team. Samen gaan jullie iedere dag voor het bieden van de best mogelijke opvang.

Wij bieden jou:

 • Een enthousiast IKC-team van professionals.
 • Ontwikkelmogelijkheden die passen bij jouw ambities (intern word je verder opgeleid). Wil je doorgroeien naar PW4? Ook dat bieden wij.
 • Een fijne werkplek waar je wordt uitgedaagd om met ideeën te komen en samen te werken aan de ontwikkeling van het IKC.
 • Contract voor 22,5 upw (5 ochtenden per week). Heb je anderen wensen/mogelijkheden, laat het ons weten in je sollicitatie. Meer uren maken is mogelijk bij de BSO.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO, met de mogelijkheid om deel te nemen aan het vitaliteitsplan met o.a. gratis sport en coaching, en het fietsplan. Tevens kun je gebruik van de personeelsvoordeelwinkel

Jij hebt het volgende te bieden:

 • Het is jouw passie een bijdrage te leveren aan de (talent)ontwikkeling van kinderen.
 • Jij bent communicatief sterk en een kei in samenwerken en organiseren.
 • Jij ziet wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien.
 • Jij beschikt over een diploma in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau.
 • Jij beschikt je over een geldig VVE certificaat.

Dan gaan wij graag met jou in gesprek over waar jouw ambities liggen binnen het Kindcentrum! Mail je CV en motivatie naar werkenbij@eigenenwijzer.nl en wij nemen spoedig contact met je op.

Goed om te weten

Deze vacature mag ook worden vervuld door een pedagogisch medewerker in opleiding, als BBL’er of als student. MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald (vanaf 75% ook bij het KDV/PO). 

Kwalificeer je nog niet voor werken in de kinderopvang, dan komen we toch graag met je in contact wanneer het volgende op jou van toepassing is: 

 • Beschik je over een diploma die kwalificeert als zij-instromer (diploma categorie A2 of B2)? Binnen enkele weken behaal je een certificaat waarmee je kwalificeert voor werken in de kinderopvang. Je kan direct starten als pedagogisch medewerker in ontwikkeling.
 • Beschik je over een andere MBO2/3 opleiding en wil je werken in de kinderopvang? Twee keer per jaar start onze interne Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niv4 opleiding (BBL).

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker PO
ID21070702
SalarisSchaal 6

Kom jij ons team versterken als pedagogisch medewerker Peuteropvang VE?! 22,5upw – 5 ochtenden per week (minder/meer uren in overleg) Bij WereldKidz Bontenest bieden onderwijs en opvang vanuit ...

Parttime
Maarssen
Geplaatst 2 maanden geleden

Kinderdagverblijf Maarssen KDV Robinson

Baby’s en dreumesen ondersteunen op weg naar ontwikkeling en groei? Wij bieden jou een werkplek met een hecht team op een prachtige locatie!

27-34 uur per week

Voor Kinderdagverblijf Robinson zijn wij op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker. KDV Robinson is prachtig gelegen in de natuur (direct aan het strand van de Maarsseveense Plassen), modern en licht ingericht en biedt zowel binnen als buiten optimale omstandigheden voor jonge kinderen om eigen te zijn en wijzer te groeien.

Bij alles wat we doen bij Eigen&Wijzer staat het kind en de ontwikkeling centraal. Met zorgzaamheid, liefde en aandacht voor ieder kind, in een veilige en hygiënische omgeving, kunnen kinderen uitproberen, leren en uitgroeien tot zelfbewuste mensen. Onze medewerkers krijgen net als de kinderen de mogelijkheid zichzelf te ontplooien en ambities om te zetten in resultaten.

Wat ga je doen?

Vanuit je hart, ervaring en kennis bied je onze baby’s en dreumesen liefdevolle zorg en de geborgenheid en ondersteuning die ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Jij weet als geen ander welke zorg kinderen nodig hebben en herkent bij ieder kind eigen specifieke behoeften. Je biedt baby’s en dreumesen een veilige plek waar je hen stimuleert om te onderzoeken, te spelen en te proberen. Vanuit de Piramide methode waar wij mee werken worden alle zintuigen en ontwikkelgebieden van kinderen gestimuleerd en kun je als medewerker al je creativiteit kwijt. Je bent een belangrijk aanspreekpunt voor de ouders. Vanuit jouw professionele achtergrond sta je naast de ouders en werk je samen aan het herkennen en ondersteunen van de behoeften van het kind. Je begrijpt dat samenwerking met collega’s daarbij van belang is. Jullie enthousiasmeren, motiveren en stimuleren elkaar en voelen je samen verantwoordelijk voor het bieden van de beste opvang.

Wij zoeken jou als jij:

 • Ervaren bent, professioneel en gespecialiseerd bent in werken met baby’s en dreumesen;
 • eigen initiatief toont, ideeën inbrengt en collega’s hierin meeneemt;
 • nieuwsgierig en leergierig bent en oplossingsgericht zaken benadert;
 • een open manier van communiceren hebt;
 • beschikt over NL taalniveau 3F (pre geen vereiste);
 • een diploma hebt in de kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau;

We bieden jou een werkomgeving waar je:

 • wordt uitgedaagd om met ideeën te komen;
 • je eigen talenten kwijt kunt en ze verder kunt ontwikkelen;
 • samenwerkt met collega’s die iets voor elkaar over hebben;
 • werkt aan een optimale omgeving voor kinderen;
 • Intern verder wordt opgeleid met de opleiding Oog voor Interactie en Piramide. Onze interne Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 opleiding start weer in het najaar;
 • arbeidsvoorwaarden en salaris krijgt conform de cao en deel kan nemen aan het vitaliteitsplan (met o.a. gratis sporten en coaching) en fietsplan.

Om jou kennis te laten maken met Eigen&Wijzer en ons de gelegenheid te geven jou te leren kennen, is een meeloop dag deel van de sollicitatieprocedure.

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Dan kijken wij uit naar je reactie via werkenbij@eigenenwijzer.nl (contactpersoon Rens Tienhooven). Vermeld in het onderwerp KDV Robinson babydreumes.

Goed om te weten

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald (vanaf 75% ook bij het KDV/PO). Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigenenwijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Twijfel je of jouw opleiding geschikt is om te mogen werken in de kinderopvang, doe dan de diplomacheck kinderopvang of neem contact met ons op. Wij kijken graag met je mee, ook als nog niet in de kinderopvang werkt maar hier wel interesse in hebt!

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker KDV
ID20030501

Baby’s en dreumesen ondersteunen op weg naar ontwikkeling en groei? Wij bieden jou een werkplek met een hecht team op een prachtige locatie! 27-34 uur per week Voor Kinderdagverblijf Robinson zijn w...

Parttime
Maarssen
Geplaatst 2 maanden geleden

Buitenschoolse opvang bij de kinderopvang

Wil jij werken aan de (talent)ontwikkeling van kinderen en aan die van jezelf? Dan is werken bij een Eigen&Wijzer BSO in Maarssen jouw ideale werkplek!

Eigen&Wijzer verzorgt op meerdere locaties in Maarssen de buitenschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar oud. We hebben een thema BSO die is gericht op cultuur, een thema BSO die is gericht op sport en meerdere BSO's bij basisscholen en IKC's.

BSO de SportWijzer | BSO de CultuurWijzer | BSO de Klaroen | BSO ’t Bontenest | BSO WereldKidz Palet | BSO WereldKidz Triangel | BSO WereldKidz Tweesprong – Fazantenkamp

Als BSO medewerker bied je kinderen buiten schooltijd uitdagende activiteiten die passen bij hun interesses. Talentontwikkeling en levensgeluk staan daarbij centraal. Wij bieden je alle middelen die je daarvoor nodig hebt; gemotiveerde collega's, leuke kinderen, materialen, salaris en opleidingsmogelijkheden.

Je werkt ongeveer 17 uur per week. Indien je meer uren wilt werken dan kijken we samen naar mogelijkheden van uren maken bij de BSO, TSO, KDV, PO, als flexkracht of vaste kracht bij andere Eigen&Wijzer opvang locaties in Maarssen. In de schoolvakanties vragen we je meer uren te werken.

Jij:
+ bent een kei in samenwerken en in het organiseren van uitdagende activiteiten en workshops.
+ ziet wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien.
+ beschikt over een opleiding kinderopvang of pedagogiek op MBO3/MBO4/HBO niveau.

Wij:
+ hanteren geen lange sollicitatieprocedure. Is er een klik, dan kun je vrijwel direct binnen Eigen&Wijzer aan de slag!
+ bieden de mogelijkheid BSO uren te combineren met kinderdagverblijf, peuteropvang en of tussen schoolse opvang.
+ bieden interne opleidingen (o.a. Oog voor Interactie), bedrijfsfitness, fietsplan, etc.

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer dan direct via de website of via werkenbij@eigen-en-wijzer.nl

Tot snel!

 

Goed om te weten:

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald. Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigen-en-wijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Twijfel je of jouw opleiding geschikt is om te mogen werken in de kinderopvang, doe dan de diplomacheck kinderopvang.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO
SalarisSchaal 6
ID20030603

Wil jij werken aan de (talent)ontwikkeling van kinderen en aan die van jezelf? Dan is werken bij een Eigen&Wijzer BSO in Maarssen jouw ideale werkplek! Eigen&Wijzer verzorgt op meerdere locati...

Parttime
Maarssen
Geplaatst 2 maanden geleden
bso de sportwijzer

Buurtsportcoach en pedagogisch medewerker

Minimaal 25upw

In de Gemeente Stichtse Vecht werken kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer en de gemeente samen om kinderen van 2 tot 13 jaar actief te betrekken bij het sportaanbod in de regio. Met als doel achterstanden in motoriek en/of taal te voorkomen of te verminderen, talenten te ontwikkelen, sociale competenties te vergroten en kinderen de mogelijkheid te geven om met andere kinderen samen te spelen en te sporten onder professionele begeleiding. Als Buursportcoach ben je actief in de gemeente (10upw) en als pedagogisch medewerker BSO bij Eigen&Wijzer (minimaal 15upw). 

Pedagogisch medewerker BSO

Als pedagogisch medewerker bij de BSO bied jij kinderen van 4-13 jaar, buiten schooltijd uitdagende activiteiten die passen bij hun sportieve interesses. Je weet hen te stimuleren en uit te dagen op hun talenten. Het vergroten van zelfredzaamheid en zelfvertrouwen worden gestimuleerd door kinderen mee te laten denken over sport- en spelactiviteiten en de uitvoering. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het welzijn en ontwikkeling van de kinderen en de contacten met ouders en externe partijen.

Buurtsportcoach

Als buurtsportcoach ben je de verbinder tussen de verschillende scholen en (sport)verenigingen in Gemeente Stichtse Vecht. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing, coördinatie en uitvoering van diverse activiteiten op het gebied van sport en cultuur waarbij rekening wordt gehouden met de doelgroep 2 tot 13 jaar, en activiteiten die plaatsvinden binnen en buiten schooltijd. Je bevordert de sport- en bewegingsactiviteiten toegespitst op de verschillende leeftijden.

Algemene taken:

 • Het stimuleren, coördineren en aanbieden van het dagelijkse sport- en beweegaanbod en een zinvolle vrijetijdsbesteding gericht gericht op ontwikkeling van talenten, sport/beweging en een gezonde levensstijl. 
 • Het vergroten van de betrokkenheid van alle kinderen, ouders, medewerkers, organisaties etc. in de Gemeente Stichtse Vecht.
 • Het opstellen van een activiteitenprogramma met de betrokken partijen (tijdens en na schooltijd) voor kinderen vanuit o.a. school, opvangorganisatie en verenigingen, op het gebied van sport, dans, toneel, muziek, natuur, cultuur, etc. 
 • Het begeleiden van leerkrachten, trainers, verzorgers, etc. bij de uitvoering van de activiteiten en kinderen tijdens diverse activiteiten.
 • Het leggen van concrete verbanden/relaties met organisaties die regelmatig in contact zijn met dezelfde kinderen. De organisaties versterken elkaar in hun samenwerking.
 • Het waarborgen van de kwaliteit van het aanbod en afstemming van binnen- en buitenschools aanbod op het gebied van sport, bewegen en cultuur.
 • Administratieve verwerking van aanmeldingen, gegevensverwerking van kinderen, bijhouden van kinderen met een U-pas, etc. 

Wij bieden jou

Een uitdagende functie met begeleiding en samenwerking vanuit Eigen&Wijzer en de Gemeente Stichtse Vecht. Eigen&Wijzer is jouw werkgever en zorgt voor een passend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Kinderopvang. Je kan deelnemen aan het fietsplan, het vitaliteitsplan met o.a. gratis sporten en coaching. Je mag gebruik maken van de personeelsvoordeelwinkel en het interne opleidingsaanbod. 

Jouw competenties

 • MBO niv 4 / HBO werk- en denkniveau.
 • Sterke organisatorische kwaliteiten en communicatief sterk.
 • Sterk creatief denkvermogen, denkt en handelt in oplossingen. 
 • Kan goed enthousiasmeren (zowel kinderen als volwassenen) en stimuleren tot samenwerken, je bent een bruggenbouwer, netwerker, verbinder. 
 • Ervaring binnen onderwijs en/of kinderopvang en op het gebied van sport en cultuur.
 • Ervaring in het begeleiden van kinderen en van professionals.
 • Stelt de ontwikkeling van het kind centraal bij het verbinden van de deelnemende organisaties.
 • Op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen rondom kindvoorzieningen.

Is deze functie jou op het lijf geschreven dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie via werkenbij@eigenenwijzer.nl. Contactpersoon voor deze is functie is Jeroen van den Brink. 

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO
id22101101

Buurtsportcoach en pedagogisch medewerker Minimaal 25upw In de Gemeente Stichtse Vecht werken kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer en de gemeente samen om kinderen van 2 tot 13 jaar actief te betr...

Parttime
Maarssen
Geplaatst 2 maanden geleden

BSO WereldKidz Maarssen

Wij zoeken een flexibele BSO topper voor de WereldKidz locaties! 

25-28 upw

Eigen&Wijzer verzorgt bij basisscholen Triangel, Tweesprong en Palet van WereldKidz de buitenschoolse opvang. De samenwerking tussen onderwijs en opvang is gericht op doorgaande lijnen in zowel de pedagogische aanpak als op de inhoudelijke speerpunten van de scholen, waarbij talentontwikkeling van ieder kind centraal staat. Als pedagogisch medewerker bij de BSO bied je kinderen buiten schooltijd uitdagende activiteiten die passen bij hun interesses. Talentontwikkeling en levensgeluk staan daarbij centraal. Wij bieden je alle middelen die je daarvoor nodig hebt; gemotiveerde collega's, leuke kinderen, materialen, salaris en opleidingsmogelijkheden.

Jij:
+ bent een kei in samenwerken en in het organiseren van uitdagende activiteiten en workshops;
+ ziet wat een kind nodig heeft om eigen te kunnen zijn en wijzer te groeien;
+ beschikt over een opleiding kinderopvang, pedagogiek, sport op MBO3/MBO4/HBO niveau;
+ Flexibel inzet op de verschillende WereldKidz locaties

Wij:
+ hanteren geen lange sollicitatieprocedure. Is er een klik, dan kun je vrijwel direct binnen Eigen&Wijzer aan de slag!
+ bieden de mogelijkheid BSO uren te combineren met kinderdagverblijf, peuteropvang en of tussen schoolse opvang;
+ bieden interne opleidingen (zoals doorgroeien naar niveau 4).

Ben jij een match? Solliciteer direct via de website of via werkenbij@eigen-en-wijzer.nl

Tot snel!

Goed om te weten

Ben je nog niet klaar met je opleiding maar wil je al werken naast je studie? MBO studenten mogen in hun derde studiejaar starten met werken, HBO studenten mogen starten met werken bij een BSO wanneer zij 50% van de studiepunten hebben behaald (vanaf 75% ook bij het KDV/PO). Vraag naar de mogelijkheden via werkenbij@eigen-en-wijzer.nl of kijk voor meer informatie bij ‘Op weg naar werken in de kinderopvang‘.

Twijfel je of jouw opleiding geschikt is om te mogen werken in de kinderopvang, doe dan de diplomacheck kinderopvang.

Vacature eigenschappen

Vacature categoriePedagogisch medewerker BSO
Salarisschaal 6
ID2020060701

Wij zoeken een flexibele BSO topper voor de WereldKidz locaties!  25-28 upw Eigen&Wijzer verzorgt bij basisscholen Triangel, Tweesprong en Palet van WereldKidz de buitenschoolse opvang. ...

Fulltime, Parttime
Amsterdam, Breukelen, Maarssen
Geplaatst 2 maanden geleden

Kom in dienst bij kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer, verdien direct salaris en volg de interne opleiding: ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4’. Na 1,5 jaar beschik je over een mooi diploma, volop ervaring én over een uitdagende baan in de kinderopvang!

Onderwijs in Hilversum | Zelfstudie: 12-18 upw | Werken: 12upw bij de BSO of 20upw bij het KDV | Start opleiding: september 2024 | Indiensttreding: direct bij aanvang van het voortraject.Lekker EigenWijs PW4 BBL Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker klaar zijn voor de toekomst door het behalen van je GPM4? Zij-instromen, herintreden of omscholen vanuit een andere sector zoals bijvoorbeeld cultuur of sport? Met het GPM4 leer-werktraject van Eigen&Wijzer is het allemaal mogelijk! Start opleiding én dienstverband september 2024. We starten we met een voortraject waarbij je al in dienst kunt treden, waarin je in 5 tot 6 bijeenkomsten vertrouwd wordt gemaakt met werkplek leren. We geven trainingen die jou als student voorbereid op het het plannen en organiseren. Daarnaast bieden we alvast training aan die je meeneemt in de visie van Eigen&Wijzer. Een gevarieerd aanbod, waarmee je helemaal klaar bent voor de opleiding!  Jij investeert 1,5 jaar om je kennis en passie te vergroten en toe te werken naar een werkplek waar jij volledig tot je recht komt. Wij bieden jou een betaalde baan (schaal 5) voor minimaal 12 uur bij de BSO of 20 uur bij het KDV en 3u per week onderwijs. Wij betalen de interne Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 opleiding en zorgen dat er gedurende de gehele opleiding een werkbegeleider voor je beschikbaar is. Na de opleiding beschik je naast het GPM4 diploma over een uitdagende baan bij een Eigen&Wijzer locatie waar je verder kan werken aan je persoonlijke leerdoelen, samenwerkt met toffe collega’s en kan rekenen op prima arbeidsvoorwaarden.

Jouw profiel

Jij bent enthousiast, leergierig en wil dolgraag blijven ontwikkelen. Je weet van aanpakken, voor jezelf en als voorbeeld voor anderen. Jouw passie ligt in het werken met kinderen zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen en kunnen uitgroeien tot zelfbewuste mensen. Je wilt dolgraag in de kinderopvang werken of je beschikt reeds over een opleiding die kwalificeert voor de kinderopvang en wilt graag voorbereid zijn op een toekomst waarin de opleidingseisen in de kinderopvang zijn aangescherpt tot GPM4. Twijfel je of jouw opleiding geschikt is, neem dan contact met ons op! Je ziet werken en leren in de praktijk als een welkome uitdaging en staat te popelen om het geleerde direct toe te passen in de praktijk en collega’s hierin mee te nemen. Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
 • Diploma VMBO theoretische of gemengde leerweg of;
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO of;
 • Diploma MBO niveau 3.
Beschik je nog niet over minimaal een MBO3 opleiding dan kijken we na je sollicitatie samen of je een goede kans maakt om de opleiding succesvol af te ronden.

Leren, werken en daarna een uitdagende baan?

Neem voor meer informatie over deze unieke kans contact met ons op of solliciteer direct via: werkenbij@eigenenwijzer.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBBL, Pedagogisch medewerker BSO, Pedagogisch medewerker KDV
ID2320061004

Kom in dienst bij kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer, verdien direct salaris en volg de interne opleiding: ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4’. Na 1,5 jaar beschik je over een ...

 • Combinatiebanen mogelijk

 • Interne opleidingen en trainingen

 • Gratis vitaliteitsprogramma bij SportCity

 • Salaris conform CAO kinderopvang

 • Hechte teams

 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden

 • Begeleiding pedagogisch coach

 • Erkend leerbedrijf

Collega’s aan het woord

Sfeerimpressie van onze opvang

Inspiratiedag pedagogisch managers

Groene kinderopvang